Боря се с рака и продължавам! Живот лесно се не дава

За 33-годишния пожарникар Милен всеки дарен лев е шанс за нов ден
Обновена: 29 яну 2016 22:24 | 29 яну 2016 18:00, Веселина Йорданова
21

Снимка: Личен архив

Виж други галерии »
Понякога всеки лев е ценен и в това се убеждаваш напълно, когато става дума за живот. Шансът да живее за Милен Георгиев струва 120 хил. долара.

33-годишният пожарникар се бори с рака от четири години. Болестта е тежка, но той продължава да работи в пожарната в град Бяла, Русенско и да изпълнява дълга си да се отзове на всеки сигнал, за да помогне и за да спаси.

Така е почти от първия ден, в който вече знае, че е засегнат от болестта на Ходжкин.

"Давах и дежурства, ходех и на химиотерапиите. Не бях казал на колегите. Не се чувствах зле, а и не исках по-различно отношение или съжаление", обяснява той. Днес обаче има неоценимата и абсолютна подкрепа на колегите си, защото са екип – и в борбата с огъня, и срещу проблемите.

Всичко започва след простудно заболяване, посещение при личния лекар, антибиотици. После друг лекар, биопсия и оттам се започна ходенето по мъките, разказва Милен.

Следват химиотерапии във Варна и в София, и трансплантация на негови стволови клетки, за да чуе четири години след началото: "Няма алтернатива на лечението".

Той обаче трябва да се бори не само заради себе си, защото е съпруг и обичан татко на две момчета на 8 и на 11 години. Казва ми, че децата разбират всичко и с това се изчерпват всички въпроси и думи.

Надежда за Милен дават в Турция, а в САЩ, където може да му бъде приложена най-новата терапия, шансовете му са още по-големи.

Но сумата от 120 хил. долара, необходима и в единия, и в другия случай, е непосилна за семейството му. Досега с помощта на добри хора са събрани 16 хил. долара в банкова сметка.

За издаването на DMS номер, който да улесни кампанията, Милен и съпругата му Анета попадат в омагьосан кръг.

За да получат номера, им е необходима официална оферта от болницата със сумата за лечение. Тя обаче ще бъде дадена, след като на здравното заведение се преведат половината пари.

С всеки изминал ден болестта напредва и затова Милен се нуждае от всяка помощ и всеки лев е ценен.

А той не се оплаква и някак обобщава всичко с думите си: "Четири години се боря вече и продължавам... не се дава живот лесно".

Дарителската сметка, на която можете да подадете ръка за помощ на Милен, е:

МИЛЕН АНГЕЛОВ ГЕОРГИЕВ
Банка ДСК
валута - BGN
IBAN: BG83STSA93000023210987
BIC: STSABGSF
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Еди преди 8 години
Всъщност това е вид рак на лимфните възли. Дели се на Ходжкинов и Неходжкинов лимфом, като при Ходжкин изгледите за постигане на ремисия и излекуване са в пъти по- големи. Най- голям шанс дава трансплантацията на стволови клетки ( собствени или от донор). В този ред на мисли- в България има банка за даряване на стволови клетки, безплатно е и е безопасно за донора. А може да се спаси човешки живот...Дръж се, Милене!Хайде, хора, капка по капка вир става!
14
1
 
0
 
! Отговори
ast преди 8 години
До Анонимен Това е злокачествено заболяване на кръвта.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така и не разбрах, какъв точно рак е това?----лимфом лимфом на ходжкин
12
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 9Стига с тези шарлатански съвети. Не заблуждавайте хората че с баене и бабини рецепти ще се излекуват от такова сериозно заболяване.А искам да задам въпрос относно статията - така и не разбрах, какъв точно рак е това?
11
1
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
" JIVOT LESNO NE SE DAVA " , I OSOBENNO KOGATO IMA6 SEMEISTVO I DVE PREKRASNI MOM4ENCA ..........! KURAJ NA TEB I TVOETO SEMEISTVO ! VKLU4VAME SE V DARITELSKATA KAMPANIQ !
10
1
 
4
 
! Отговори
HACKER$ преди 8 години
МИЛЕН АНГЕЛОВ ГЕОРГИЕВ Facebook S TEBE SME!!!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Milene, nai-vaznoto e da ne padas duhom, super e 4e imas kolegi-drugari i semeistvoto ti v bitkata ti s bolestta. bez tiah barzo se stiga do dolinata na morfina kogato razstoianieto ot edna do sdruga injekcia stava vse po kaso i po miasto i po vreme.ot sobstven opit ste ti kaja- sportuvai sega po-tejki, po-kasno po-leki natovarvania. tova pomaga mnogo da si sledis promenite i da otdale4avas bolejkite, Milene.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zemliak, kaji parvo, maina, kakv rak imas, lokacia, razmeri, etap, razseiki...edna kamara ortodoxni lekari i radioterapevti bulgari mojem nesto da kajem. ne se hvrliai na ceni i dumi i imena na drjavi.iskas pari, ok, ama kat si kazal dai 5 leva, kazi kade, kakvo i kolko ste 4akas, te lekuvat i cena. cenata , zemliak , ne e samo medikamenta i iglata. ne se strahuvai nito se sramuvai da spodelis kakvo e zaboliavanetoobstetvoto moje da ti nameri sasto dobri lekari i tehnologii
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да отговори защо лечението на рак струва от десетки до стотици хиляди долари? При кой и за какво отиват парите? Процент на излекувани? Защо на хората им се внушава че това е последната им надежда? Разбира се това са реторични въпроси и съм бесен когато през ден попадам на подобни новини! Лъжа и измама!
6
1
 
9
 
! Отговори
иво преди 8 години
По-голям успех би имал с ДМС сметка. Жалко че не са му дали.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успех и кураж на момчето!
4
1
 
2
 
! Отговори
Пейпал преди 8 години
Пеипал.ми/ ????
3
1
 
33
 
! Отговори
АЗ76 преди 8 години
до 1.за него поне има шанс,но за твое съжаление,за тебе никакъв.
2
6
 
22
 
! Отговори
Maks преди 8 години
До Anonimen 1. Където си иска там ще се снима . Снимката от музея е хубава.
1
51
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дават му шанс в Турция ама той се снима пред "Опълченците на Шипка" . Да продължава във същия дух, ще има още по-голям шанс...