В ЕС няма нови двигатели за МиГ 29, признаха от ВВС

Дори да има в някоя фирма, трябва да се ремонтират
Обновена: 29 яну 2016 07:09 | 29 яну 2016 07:08, Веселина Йорданова
74
В ЕС няма нови двигатели за МиГ 29, признаха от ВВС
Снимка: архив, БулФото

Ние от ръководството на Военновъздушните сили не знаем в коя страна на Европейския съюз има нови неизползвани двигатели за МиГ-29, каза вчера командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев. Военният министър Николай Ненчев обяви, че ще даде 55 млн. лв. за неупотребявани двигатели за този тип, но те няма да бъдат купени от Русия.

Експертите от ВВС поясниха, че дори някъде да има такива, както и да са съхранявани през годините, те ще трябва да минат основен ремонт. Това щяло да оскъпи и да забави доставката им.

Ръководството на армията най-вероятно е открило някоя частна фирма, която преди години е купила от Русия двигатели за МиГ-29 за търговия, но поради някакви причини те не са били изтъргувани, пише "Труд".

Ген.-майор Радев обясни, че нарушаването на въздушното ни пространство от страна на руски самолети е намаляло. Той обаче смята, че няма принцип в това - има моменти на много инциденти и периоди без никакви проблеми.

През 2015 г. родните ВВС са се изправили пред такива предизвикателства като недостиг на ресурси, изтичащ технически ресурс на авиационната техника, напускане на подготвен състав и свръхнатовареност.

Липсата на яснота за ресурсната осигуреност е превърнала планирането на летателната подготовка за 2015 г. в истинско предизвикателство. Особено през второто полугодие се е засилила тенденцията за напускане по собствено желание от всички категории военнослужещи, което застрашава приемствеността.

Ген.-майор Радев не скри притеснението си, че готовият от 2014 г. инвестиционен проект за придобиване на нов основен боен самолет все още не е внесен в Министерския съвет. Това според него драстично намалява възможността за сключване на договор през тази година и усвояване на отпуснатите чрез държавния бюджет 80 млн. лв. Командирът на ВВС няма необходимата информация за актуалното състояние на проекта.

Тази година ще бъде белязана с риска от полети с авиационна техника с удължен ресурс. Въпреки осигуреното целево финансиране доставки и ремонти могат да се очакват най-рано в началото на 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 67Ти можеш ли да четеш коментари или просто само можеш само да плямпаш. Беше обяснено но хайде понеже те мързи да четеш пак и отново да обясня. Там Всички Ф-4/5/14/15/16/18 действат под управление на АУАКС Е-2/3 Приеми че те са негови ръце а Ауакса са очите и ушите на изтребителите.Срещу Ауакс с адекватен ескорт за сега няма победа никакъв единичен самолет никъде по света от никакъв тип включително Ф-22Интересувай се от ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ не само от Лозунгите
64
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До гаргарин 68Руснаци не са водили Въздушни битки от Египет 1963г до сега Може би има 2-3 въздушни боя с Пакистански самолети но обикновено това са СССР ударни самолети срещу прехващачи - несъизмеримо противопоставяне. Същото беше и с Су-24 в Сирия.Така че "Гагарин" не си прав.
63
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 66Анонимни напиши си името да ти се смеем персонално и персонално с кеф ще ти пратя памперс защото каквото съм написъл са технически ФАКТИ и те могат да се проверят лесно. Виж Вие Анонимни ползвате прилагателни които зависят от прекалено много фактори и могат да са както истина така и тотална Лъжа. Ползвай физически и технически Факти следващия път като пишеш а?
62
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 65При събиране на Германиите и тестове на МиГ-29А експортен вариант все още напълно модерен по това време изводи на Американските пилоти.Ф-16 може да се сравнява по маневреност с МиГ-29 при 50% гориво за ф-16 и 90% за Мига и скорост поне 900км/ч. МиГа има по-далекобойни ракети Р-27(тогава Ф-16 има само Аим-7 и 9 ракети). Р-60 и Р-73 се изстрелват при претоварване -8 до +9Джи (Аим-9М не може дори при -1 да стреля) МиГа има нашлемна система за целеуказванеМиГа има топлопеленгатор
61
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 64Попрочети поредната виеща новина РС-135 бил прехваната от Руски Су-27 АУУУУУУ нямаше да я има ако си седяха по летищата. Нямаше ИД да ВИЕ на Умрялоо също.
60
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 63Казах ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ УМНИКО върни се попрочети па тогава се върни.
59
3
 
2
 
! Отговори
гаргарин преди 8 години
тези руски фърчила миговете нямат една спечелена въздушна битка
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, като си спомня, как американците сваляха руските Мигове в Ирак един не беше останал само за 2 месеца!Сваляха ги като преяли яребици! За сведение: НИТО ЕДИН АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ ТОГАВА НЕ БЕШЕ СВАЛЕН!!!!!!!!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този използуван от руснаците памперс-БОБИ няма ли срам?На хората им омръзна да ти четат глупостите!То бива *** и задръстен, ама ти поставяш мащаби!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най- скапаният самолет!Колкото по-бързо се оттървем от руските *** и купим модерни, съвременни бойни самолети от въоръжението на НАТО- толкова по-бъзо ще осъвременим армията си.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 61Ами американците са си направили АУАКС ползват си го!!!Пък руснаците, като са бедни и некадърни ще гледат и ще стоят на земята защото ги е страх да се изправят срещу " гайките от нато"!!!!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиМало умнико най-скъпия Ф-35 е 135 000 000 с пълно оборудване и поддръжка!!!По-добрият и използван само от САЩ Ф-22 е около 250 - 300 000 000!
53
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 48Ресурсът на Ф-16 е хххх часове. От къде го взе това число това първо. Второ това число е при ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ - ПояснявамИмаш Ф-16 летящ в Норвегия и опериращ от Бункер ползващ се за патрулиране на фиордите и самолет в Египет опериращ от Бункер ползващ се за ПВО.Норвежеца при идеални условия Студено и влажно лети като чартърен самолет над фиордитеЕгиптянина гълта пясък всеки път като излезе от бункера и прави Маневри въздушен бой за тренировка.Втория ще се съсипе за 10г МАКС
52
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 51"И още нещо статистиката показва че досега в локален конфликт НЯМА руски боен самолет които да е излязъл победител.Факт за съжаление!!!"Да срещу АУАКС система управляваща Ф-14/15/16/18 до сега няма нито един друг самолет победител. Срещу Американски/Натовски Ауакс не се изправял никога друг Ауакс управляващ съответно собствени самолети. ФАКТ. Коко Ако ще даваш ФАКТИ давай ги изцяло не само част от цялата картинка. Това твоето се казва Стъкмистика.
51
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До кокоspa 51Русия, Китай, Индия и прочие които имат малки или големи военно промишлени комплекси не произвеждат оръжие по НАТО стандарт защото САЩ не позволяват техни производители да се сертифициртат. По този начин само страните от НАТО и то с много пари и уговорки могат да произвеждат сертифицирани системи. САЩ по този начин си пази пазара на оръжие в страните от НАТО
50
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 56Шооопе значи всички Индийци, Араби(Включително САрабия , Катар, Кувейт, Египет ...) са *** И защото купуват и то за много милиарди $ оръжие от Русия. Понякога и от Китай(Ирак наскоро придоби безпилотници). Не ми се виждат ръководителите на толкова страни да ги е хванала К Р Е Т Е Н И Я Т А ей така по въздушно капков път.
49
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 56Шопе защо мислиш че Русия и вероятно Китай са ти на теб или на нас Българите врагове? Маааму стара по-голяма расипия на България от "ДЕМОКРАТИЗИРАНЕТО" на държавата в писаната история няма.Защо слушаш продажните политици? В момента САЩ и западна Европа със сигурност ни експлоатират и то много по-жестоко от колкото СССР. Със сигурност не са ни приятели. Врагове със сигурност за Българщината са Радикалните Ислямисти.Пак те питам защо мислиш че те са врагове?На КОЙ(САЩ) са врагове?
48
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 50Ехх четете бре четете300 000 000$ е сумата на брой F-35 по сегашен Курс на долара без оръжието за целия цикъл на живот на самолета. Толкова ти трябват за 20г за всеки самолет който получиш. 150 000 000$ е сумата на доставка на комплект Самолет, наземно оборудване, ЗИП, и ЕДИН БОЕКОМПЛЕКТ примерно(но естествено само САЩ си знаят какво включва) 20 ракети въздух въздух и 20 ракети/бомби въздух земя
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До dpDa varqnti mnogo no...parite sa ni malko...fakt.
46
2
 
6
 
! Отговори
Прасе с каска преди 8 години
До Анонимен 50Ти за Дани Золтан чувал ли си?А за С 125?Точно с С 125 от 60-те свалиха прехваления F 117.И спри със свободните съчинения. F 35 като единична цена е в пъти по скъп от F 22. Да не говорим че за да го подготвят да излети отиват 50 000 долара, отделно горивото и т.н.Прочети какво е мнението на самите американци за F 35.