Външният клозет – османското наследство в България

Джамбазки: Учебниците са част от възпитанието по родолюбие!
29 яну 2016 09:07,
163
Външният клозет – османското наследство в България
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът патриот Ангел Джамбазки заяви, че учебниците ни трябва да са част от възпитанието по родолюбие на българските деца.

"Това обаче няма как да стане с тези непрекъснати размествания. Не говоря само за учебните материали по история, а за тези по литература, по музика. Всичките", коментира той пред БНТ.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203

По думите му, това, което е преляло чашата на общественото недоволство, са немотивираните премествания от предмет в предмет, от история в литература, от литература в история.

Според Джамбазки има фалшива политическа коректност от хора, които получават стимул за това от турски фондации.

"Не можем да отричаме фактите, такива каквито са били. Турция се опитва да пренапише историята си и налива много средства за това. Те се опитват да преиначат фактите. За какво османско наследство говорим? Турското робство е най-голямото нещастие в българската история. Това няма как да отречем и пренапишем. Единственото наследство, което ни е останало от Османската империя е външния клозет. Това е.

Тези пет века са най-черните за България. Според мен само оставката на Тодор Танев няма да реши проблемите. Трябва да се стигне до дъното и да видим кой пише тези учебници и се опитва да подменя нашата история", категоричен беше Джамбазки.

Той настоя, че право на министър-председателя е да реди своя кабинет. Съпредседателите на Патриотичния фронт са били информирани за решението за освобождаването на Тодор Танев от поста просветен министър.

"И Колчо Слепец видя, че Турция организира тези бежански вълни и се опитва да изнудва Европейския съюз. Ние от ВМРО твърдо настояваме да се построи в най-кратки срокове оградата по българо-турската граница. Не изключвам вариант и да се затвори границата. В България не трябва да допуснем това, което стана на гарата в Кьолн", настоя евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
3
 
! Отговори
Одрин и българите преди 8 години
През първата световна война българската авиация за първи път в историята на човечеството бомбандира Одрин .3000 човека ,предимно жени ,деца и старци загиват от глад и студ........Но в Одрин ни посрещат радушно и не таят омраза и злопаметност
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 113 може би турците първи са измислили първите външни тоалетни но в русия и до ден днешен се ползват външните тоалетни без канализация
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дишо125 а по олимпиадата в сочи за гостите на луксозните хотели бяха ги направили вътрешни тоалетни с цокало но общи и без заграждения по стара руска традиция, те комунистите нали всичко им е общо, тоалетни, кухни, бани...
92
4
 
7
 
! Отговори
Дишо преди 8 години
В Русия съм виждал такъв клозет пред 5 етажен жилищен блок и сутрин се редят на опашка с поставени ръце между краката и тропат,особено жените и децата. Разликата е,че там беше с дървена врата а на снемката е със завеса.
91
9
 
13
 
! Отговори
Хаа преди 8 години
Какво наследство бре, в Турция и сега има селища дето и толкова нямат. Имам съученик турчин, дето избяга в Турция и ми е разправял, че надолу по Анадола е кошмар. Ходят по нужда с една мотика около къщата, смърдяло по селата, живеят като в кочини. Да не се бърка европейска Турция с тази надолу.
90
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Във външният нужник всъщност няма нищо лошо! Това всъщност си е химическа тоалетна!
89
7
 
2
 
! Отговори
До 117 преди 8 години
Човека с компютъра избяга от българския клозет и се настани в САЩ!Тази територия е прокълната.
88
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е, че Турция е архиврагът не само на България, но и на цяла Европа. Турция е олицетворение на всичкото зло, което може да сполети една държава и един народ, бих казал дори - една цивилизация. Със външна тоалетна или без, това е истината.
87
8
 
17
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Явно според Джамбазки преди турското робство българските селяни са имали вътрешни тоалетни и бани с топла вода и облицовани с италиански керамични плочки
86
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги, г-н Джамбазки е безпределно ясен и много прав.
85
7
 
7
 
! Отговори
БИЛ ИСТОРИК преди 8 години
До До Историк и ЕлемагКАЖИ НЕЩО И ЗА МЕТРОТО ПО ОНОВА ВРЕМЕ
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vseki den ubiistva i grabeji vzrivovehorata veke izperkohaa vie tam samo provokacia i piasak v ochitepatriot bili-merzavtsi......
83
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турчин е измислил външния клозетБългарин е измислил компютъра
82
6
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
По кротко бе джамбазе, прав си. АМА КАТО ЕВРОДЕПУТАТ я да видим през кой период от историята ни Б-я дава най-много жертви. Стотици обезлюдени села, обрана държава, замряло земеделие, стотици хиляди млади българи роби на запад, високи данъци, мизерно здравеопазване, убийства, престъпност безнаказаност и т.н. и т.н. Кое робство е по тежко - Турското или преходното българско? Като са учили от по-патриотични учебници та сегашните ни управници до по-добро ли докараха страната ни?
81
6
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 113 преди 8 години
Мечтай си да стане турско. Тая няма да я бъде.Ако ти е нужно турско присъствие, имаме си наше население с турско самосъзнание. Не знам дали сред тях има автентични турци или всички са потомци на ислямизирани българи, но те могат да останат тук, защото от векове живеят на българска земя и са си европейци по бит и по начин на мислене. Ако някой много иска да живее в турска държава, тя е съвсем наблизо - достатъчно е само да прекоси границата. Но да не си прави сметки, че и тук ще стане турско.
80
3
 
11
 
! Отговори
До Историк и Елемаг преди 8 години
В Арбанаси санитарните помещения са по-изискан, там все пак са били летните вили на средновековната търновска аристокрация.Там има по две тоалетни вътре в старинните къщи - мъжка и дамска, като всяка една от тях е направена така, че човек да я ползва седнал. В тоалетната се влиза през помещение, което служи за баня.Четете, бре!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съгласен съм със статията
78
5
 
15
 
! Отговори
До Историк и Елемаг преди 8 години
Преди османското нашествие София има канализация, която минава под каменната улична настилка. Тоалетната, която се намира вътре в дома е свързана с общата канализация посредством каменни улеи. Турците съсипват уличната мрежа с пресечки под прав ъгъл и създават системата на кьорсокаците. Канализацията отива по дяволите и се разкрива едва в наше време чрез археологически разкопки.В традиционната родопска къща тоалетната е на втория етаж с отходна тръба с правоъгълно сечение, направена от дъски.
77
1
 
3
 
! Отговори
бебо преди 8 години
Външния клозет се казва ***,за сведение на коментиращите !
76
5
 
20
 
! Отговори
Държава уником преди 8 години
Познайте коя държава е външния клозет на Европа?Държава която е била около 700 години под чуждо влияние.Държава в която и гарги не кацат.Държава в която хората оцеляват с 450 лв заплата и 150 лв пенсия.Държава в кавички!