Външният клозет – османското наследство в България

Джамбазки: Учебниците са част от възпитанието по родолюбие!
29 яну 2016 09:07,
163
Външният клозет – османското наследство в България
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът патриот Ангел Джамбазки заяви, че учебниците ни трябва да са част от възпитанието по родолюбие на българските деца.

"Това обаче няма как да стане с тези непрекъснати размествания. Не говоря само за учебните материали по история, а за тези по литература, по музика. Всичките", коментира той пред БНТ.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203

По думите му, това, което е преляло чашата на общественото недоволство, са немотивираните премествания от предмет в предмет, от история в литература, от литература в история.

Според Джамбазки има фалшива политическа коректност от хора, които получават стимул за това от турски фондации.

"Не можем да отричаме фактите, такива каквито са били. Турция се опитва да пренапише историята си и налива много средства за това. Те се опитват да преиначат фактите. За какво османско наследство говорим? Турското робство е най-голямото нещастие в българската история. Това няма как да отречем и пренапишем. Единственото наследство, което ни е останало от Османската империя е външния клозет. Това е.

Тези пет века са най-черните за България. Според мен само оставката на Тодор Танев няма да реши проблемите. Трябва да се стигне до дъното и да видим кой пише тези учебници и се опитва да подменя нашата история", категоричен беше Джамбазки.

Той настоя, че право на министър-председателя е да реди своя кабинет. Съпредседателите на Патриотичния фронт са били информирани за решението за освобождаването на Тодор Танев от поста просветен министър.

"И Колчо Слепец видя, че Турция организира тези бежански вълни и се опитва да изнудва Европейския съюз. Ние от ВМРО твърдо настояваме да се построи в най-кратки срокове оградата по българо-турската граница. Не изключвам вариант и да се затвори границата. В България не трябва да допуснем това, което стана на гарата в Кьолн", настоя евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До Чичо пич : Чиста истина ! Много е важно нивото на поробителите. В световната история - примери колкото щеш.
34
2
 
7
 
! Отговори
eni4er преди 8 години
Много изостанала е била тогава Империята.Даже мобилни телефони и интернет сме нямали.
33
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Извинете имах предвид 60
32
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УМЕН ГУЩЕРХа, ха, ха, кръвен данък ? Сигурно имаш предвид същия този "данък" който съществува и до днес с изоставените или осиротелите деца ? Че това съществува и днес, но под друга форма !? Какво му е лошото, стига да се извършва и употребява правилно ? По ли добре ще е тези деца да се скитат немили-недраги по улиците без контрол , без възпитание, неуки, гладни, голи, боси, ....
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с тези тоалетни и канализации ! Същите ги е имало още много преди някой да си помисли да създава държава по тези земи ! Да не говорим пък за водопроводи и т.н. ! Проблема е в нас а не в турците !
30
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 52Пълна каша е в главата ви!
29
4
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 46Тъй ли!??? Значи някой друг е писал от негово име в Източна Румелия!
28
4
 
25
 
! Отговори
арнолд преди 8 години
Защо все ислямисти правят атентати?защо все те искат да налагат правилната вяра? Как не видях един будист да прави атентати или да създаде терористична организация? Исляма е една религия на деградацията!
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подмяна на историята и турското присъствие, дължим го на Вера Мутафчиева, която прилича на отровната ваксина на Москов, с която се доразмътват мозъците на невинните деца. Познати изселници казват, че ги унижавали да учат бълтгарска история и заминали, защото щели да им сменят имената.А да смениш вярата на човек насилствено?!А най-гнусното-да вземаш детето от майка му и да го правиш еничер!Вън религията от училище!За това ли Патриархът е певец?Песните за три синджира роби? А гаврата с Левски!
26
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А руските нужници нямат и чердже отпред!Стандартното изпълнение е и без дувари, само една дупка в земята.
25
3
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 43Та, кой от тези патриоти не е членувал в БКП, или в младежките й структури към 1989! Или поне баща му или дядо му не е бил във висшия ешалон на БКП!???
24
4
 
19
 
! Отговори
Чичо пич преди 8 години
Голяма беля, не случихме на поробител не случихме и на освободител. Големи нещастници сме.
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Членска карта 7Драги ми смехурко, вероятно незнаеш че Захари Стоянов след като "освободи" България от Турско, се премести да живее в Париж при онези "мръсните" западняци, и едва тогава се сети да напише своите "Записки по Българските възстнания", но ТАМ а не тук в "свободна" България ? Дори гроба му е там в Париж ? Което пък от своя страна, ако не на теб , то на мен много ми говори !
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама стига с тази канализация, тоалетни и бани, все турски ги изкарват, откога е завладян Константинопол - 1453 г., кога е изригнал Везувий - 79 г. и затрупал няколко града под дълбока пепел, след разкопките се виждат градската канализация, градската тоалетна, и т.н.
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес.бг УМИШЛЕНО и целенасочено, СИСТЕМНО създава етническа вражда б българското население с единствената цел, ДА РОБОЛЕПНИЧИ ПРЕД РУСИЯ!!!! МНОГО КУ..СКА РОЛЯ!
20
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До УМЕН ГУЩЕРИ кой щеше да ни управлява днес и да ни води към светлото бъдеще!????
19
1
 
22
 
! Отговори
да, ама не преди 8 години
Външни тоалетни е имало още по времето на император Веспасиан.Той увеличил таксата за ползването им и така успял да запълни дупките в бюджета на Римската империя.Оттогава е останала поговорката,че парите не миришат.Така,че турците и това не са измислили.Аман от плагиати!
18
6
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 31Такива, като вас, с жалките си манипулации са вредни за всяко национално движение... Щото на простотията, която сте дали за пример, могат да се извадят безброй примери за добри практики на западните носители на цивилизация!
17
13
 
15
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Този фалшив-популист евродепутат да каже и канализацията на Русе откъде и кой го е направил. Ако е било робство откъде са дошли чорбаджиите, как са правени шаечните фабрики в Габрово, как е узаконен с ферман горнооряховския суджук. Навремето търсеха под вола теле и знаете какво намериха- разруха и обезлюдяване. Стига омраза.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде по света няма развита мюсюлманска държава , нито в културно нито в техническо отношение . Просто тази религия убива хората и ги мачка . Така , че дали е Турско или Османско все е робство някакво . Някой да ми каже какво сме научили за 500 години Турско робство . Нищо .