Външният клозет – османското наследство в България

Джамбазки: Учебниците са част от възпитанието по родолюбие!
29 яну 2016 09:07,
163
Външният клозет – османското наследство в България
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът патриот Ангел Джамбазки заяви, че учебниците ни трябва да са част от възпитанието по родолюбие на българските деца.

"Това обаче няма как да стане с тези непрекъснати размествания. Не говоря само за учебните материали по история, а за тези по литература, по музика. Всичките", коментира той пред БНТ.

Още по темата
27 яну 2016 13:22
203

По думите му, това, което е преляло чашата на общественото недоволство, са немотивираните премествания от предмет в предмет, от история в литература, от литература в история.

Според Джамбазки има фалшива политическа коректност от хора, които получават стимул за това от турски фондации.

"Не можем да отричаме фактите, такива каквито са били. Турция се опитва да пренапише историята си и налива много средства за това. Те се опитват да преиначат фактите. За какво османско наследство говорим? Турското робство е най-голямото нещастие в българската история. Това няма как да отречем и пренапишем. Единственото наследство, което ни е останало от Османската империя е външния клозет. Това е.

Тези пет века са най-черните за България. Според мен само оставката на Тодор Танев няма да реши проблемите. Трябва да се стигне до дъното и да видим кой пише тези учебници и се опитва да подменя нашата история", категоричен беше Джамбазки.

Той настоя, че право на министър-председателя е да реди своя кабинет. Съпредседателите на Патриотичния фронт са били информирани за решението за освобождаването на Тодор Танев от поста просветен министър.

"И Колчо Слепец видя, че Турция организира тези бежански вълни и се опитва да изнудва Европейския съюз. Ние от ВМРО твърдо настояваме да се построи в най-кратки срокове оградата по българо-турската граница. Не изключвам вариант и да се затвори границата. В България не трябва да допуснем това, което стана на гарата в Кьолн", настоя евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На това дете Джамбаски май само устата му много работи, а иначе в акъла хич го няма ? И този взе да се прави на специалист ???
14
3
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
до 18Бъди сигурен, че повече от западните крале!Захари Стоянов и един път да не се къпал, пак не бих се погнусил да му целуна ръката!!!
13
5
 
18
 
! Отговори
само факти преди 8 години
И какво е останало от Османската импреия?Едно парче в Европа и колкото си искаш камънак в Азия!От едната страна ги подпират кюрдите,от другата страна руснаците.Та дните на днешна Турция са преброени.След 20 години ще граничим с Кюрдистан и най говореният език там ще е руски.Затова отсега там руснаците купуват имоти.Предвидливи са хората.Ами по добре ще е-тогава ще отида на екскурзия във Владимирск-днешен Истанбул.Сега няма да отида защото и думица турски не знам.
12
3
 
13
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
Я му викам нужник...Некако е по-българско...
11
4
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До историкЯвно не искаш да направиш безплатен пост!!??
10
30
 
7
 
! Отговори
историк преди 8 години
Абе тоз Джамбо много *** ! Какви тоалетни е имало в края на 14 век,та турците ги подменят с външни ?не му ли е известно,че по това време мюсулманите са били по напреднали от Европа и затова са ни завзели чак до Виена ?Или е руско шпионче,на което се отнема възможноста да плаши българите с Турция ?
9
7
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Дааа, вашата мечта за благополучие си остава да попаднете под правилното робство....
8
25
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Това същество Джамбазки очевидно е готово да пикае в коридорите на кралските дворци и да изпразва цукалото си през прозореца, според добрите практики на западните крале, но да заклейми външните клозети.... Как пък не се е сетил да заклейми и това, казваме Честита баня!, на пук на европейските благородници, които два-три пътя в живота си са се събличали за среща с водата... Като единия път е било, когато са ги кръщавали!!!
7
10
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Докато други народи са имали късмета да попаднат под владението на цивилизовани империи, ние българите сме имали нещастието да попаднем под робство на едни изостанали и примитивни мюсюлмански племена.Така една напреднала държава в първите векове на своето развитие като България е върната стотици години назад.Няма и не може да има друг прочит на историята освен този, че България и българите са били близо 5 века под робство.Всичко друго е подмяна на историческите факти.
6
2
 
12
 
! Отговори
Пешо осколката преди 8 години
Аз моя го гръмнах с РПГ-7... Миналата година и си направих нов с евро субсидия трябва да съм толекантен с новите нео османлии...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
5
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Джамбазки ! Много малко хора се осмеляват да кажат истината в очите. СТИГА С ТАЗИ ТАКА НАРЕЧЕНА ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ !!! Наистина за всички е ясно вече, че Турция нарочно пуска на нейна територия тази *** и след това я насочва към Европа. Целта е една - ислямизиране на Европа. И възстановяване на Османската империя - дори те самите си го казват в прав текст !!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ибрикът е най-доброто османско наследство. Ползвам го всеки ден и нямам проблеми с митницата.
3
6
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
1, ти говориш глупости.Наистина тоалетната навлиза заедно с османските орди.До тогава дори прословутия Рим е бил с външни канали,та е смърдяло, та се не трае!!За съжаление е само това положителното.Достатъчно е да се знае,че са домъкнали "шведите" като музиканти в харема извивайки ориенталските ритми и това ти е достатъчно,да ги мразиш "во век и веков"!!До тогава на балканите "арийци" е нямало нито един.
2
8
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
правилно - османлииско наследство ще е ,сега по западному ще си ги правим в спалнята и следващата стъпка -цукалото под кревата.......няма по романтично от това да разтовариш шумно на една ръка от любимата и да отвориш и да си поискаш хартия щото рулото се свършило
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости и това даже не е от османската империя . И Шрек има външен ***