Шампион, въпреки всичко! А лекарите му казваха да спре...

За Антонио и Мария, които прославят България с постиженията си
1 фев 2016 16:00,
11

Снимка: Личен архив

Трябва да спреш тренировките. Ако продължиш да спортуваш ще е опасно за здравето ти. Тази забрана чува от няколко лекари 15-годишният Антонио Папазов през януари 2012 г. Това е само 5 месеца преди световното първенство по аеробика в София.

Момчето почти не може да ходи от болки в гръбнака и особено в областта на кръста. Треньорката му Димитрина Къндева го води при какви ли не специалисти, но всички са единодушни - Антонио трябва да приключи с активния спорт.

Случайността обаче среща състезателя от клуб "Аеробика – АМД" Пловдив с д-р Людмил Димитров, специалист по лазерна и озонотерапия, мануална терапия, иглотерапия, ирисова диагностика и хомеопатия.

"Проблемът на юношата е от бързото израстване на скелета, съчетано с прекомерното физическо натоварване", отсича специалистът.

И прилага лазерна и озонотерапия с допълващи инжекции с колаген, изписани специално за Антонио от Италия.

Така момчето не само, че не спира тренировките, а след 2 месеца лечение е напълно здрав.

И на 31 май 2012 г. в София Антонио, заедно с партньорката си Ана-Мария Стоилова, триумфира с първа световна титла при смесените двойки във възрастовата група 15-17 години. Българският тандем събира максимума от 20 точки за своето изпълнение и печели златните медали.

Антонио и Ана-Мария продължават да побеждават. През 2013 г. печелят три златни медала на международния турнир за юноши и девойки във Франция. Световната шампионка Стоилова триумфира и при девойките, а Папазов взима златото и при юношите.

През 2014-та година асовете ни в спортната аеробика се окичват с втора световна титла. Ана-Мария и Антонио печелят златните медали на световното първенство по спортна аеробика в мексиканския град Канкун. Антонио става световен шампион и в индивидуалното класиране.

Същата година българският юноша взима и "Уимбълдън"-а в аеробиката - Световната купа по спортна аеробика "Сузуки Къп 2014" в японската столица Токио. Състезанието е най-силното от веригата "World Cup".

В момента българската двойка се състезава във възрастова група "Мъже и жени" и се подготвя за световното първенство през юни в Южна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Когато желанието на човек е голямо , силата на духът му е без ограничения
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво,юнак
7
0
 
5
 
! Отговори
Доктора2 преди 8 години
До ДоктораМай си чел през ред :) Диагнозата и лечението става през 2012г.
6
11
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
"ирисова диагностика и хомеопатия." ... Ти да видиш! 21-ви век, а шаманите като, че се размножават като бактерии. За съжаление, след това което прочетох, до 12 месеца ще си имаме млад, завършен инвалид. Съжалявам.
5
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gei
4
17
 
5
 
! Отговори
д-р Хаус преди 8 години
след като мине ефекта от озона, инжекциите и терапията , след половин година ще го питам този балък колко е здрав. Тъпо е да си повредиш гръбнака на тия години, за да се правиш на герой
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди години и аз минах през озонови инжекции в София. Стана съвсем случайно, а вече няколко години съм нов човек.За съжаление у нас в медицината сме много назад не само в технологиите, но и в информираността за нещата. Иначе казват, че сме имали хирурзи, само че опреш ли до тях, значи нещата са изпуснати.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Само напред и нагоре! Успех и късмет!
1
0
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
БРАВО на младежите.