Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен

Жена от Варвара им остави букет и чинийка с жълти стотинки
2 фев 2016 11:22,
62
Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен
Писмото. Снимка: "Монитор"

Жена от септемврийското село Варвара, която за пореден път сърбала попарата от набезите на неизвестни крадци, изтарашили къщата на родителите й - покойници, написа писмо до апашите и им остави букет изсъхнали цветя... ей така.

Лилия Георгиева не потърсила досега съдействие от органите на реда, тъй като в бащината й къща нямало ценности, само стари дрехи и посуда, но всеки път когато се прибирала заварвала стаите обърнати наопаки.

Това я провокирало да напише писмо до анонимните неканени гости, които оставяли след себе си или строшен прозорец, или разбита врата.

Тъй като жената имала свой имот в селото, идвала от време на време да нагледа бащиното си наследство и всеки път оставала натъжена и ядосана, че някой нахлува в къщата и разбърква спомените от родителите й. 

"Драги крадци, забелязвам, че сте много постоянни в своето нахалство и безочие", започва тя трогателното си писмо до взломаджиите.

"Разбирам ви и напълно ви влизам в положение. Вероятно сте необразовани и за това сте безработни или дори да работите, парите не ви достигат. Но, мили мои, тази празна къща, чиито обитатели отдавна не са измежду живите, няма да ви оправи живота", с подигравателен тон се обръща тя към крадците.

Лилия им пише, че единствената ценност в къщата на родителите й били книгите - "но аз съм убедена, че вие такива глупости не ползвате".

По-нататък тя любезно ги предупреждава, че ако още веднъж доближат къщата й, ще ги подведе под съдебна отговорност.

"Желая ви спорен ден, много усмивки и всичко добро!", завършва писмото си Георгиева, цитирана от "Монитор".

В чинийка, оставена на масата, тя им оставила стотинки, за да се почерпят. После намерила хербаризиран букет в една от стаите и го поставила във ваза, в обраната къща, като добър жест на домакиня, за да посрещне неканените гости, ако решат отново да се отбият и да тарашат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Do 40 преди 8 години
Togava detskite sa bili 16 leva na dete, kakva pensia 12 leva balnuvash?
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупава работа , вместо да пусне 220V по оградата и вътре някакъв бойно-отровен газ + 5-6 пепелянки из стаите.......тя тръгнала поезия да им пише !!
52
2
 
3
 
! Отговори
52 преди 8 години
Това минало което се коментира надолу ,какво помага на настоящето .Полза има от историята .Именно да може по добре да взимаме решения в настоящето.И вероятно в това минало също има поучителни неща.Но за тези неща говорете .Така Ще разберем това минало.А и ще подобрим настоящето.
51
2
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Големи дискусии голяма работа! Нали е демокрация важното е да има дискусии, събеседване, разговори, спорове, реплики за това колко е скапано положението и как щяло да се скапе още повече в бъдеще! Всеки си мисли, че скапаното му положение се споделя с останалите в обществото! Драги събеседници и демократи това, че вие се чувствате зле не означава, че останалите също така се чувстват. Моля ви ходете на психолог да ви промени мирогледа, все пак напоследък това е модно! Лека ви вечер и целувки!
50
1
 
10
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
Народи, които забравят миналото си, нямат бъдеще.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво разбрах в миналото сме били добре.Но ние живеем в настоящето не в миналото.Така ,че трябва да си подреждаме настоящето а не да тъгуваме по някакво минало.А настоящето зависи от нас.Не знам как е било в миналото. Идеята в статията е много безсмислена, освен да почеша егото на жената "Каква съм си умница".Друга полза няма.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И съвсем естествено работят по 12 часа, а им плащат като за 2 часа, не смеят да си вземат болничен и не раждат деца, щото не могат да ги гледат.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подържането на 0 % безработица беше изкуственноЕ,за това пък сега съвсем естествено българите ходят да гледат старци, да берат маслини, портокали и ягоди, да чистят и да просят в чужбина.
46
0
 
19
 
! Отговори
до батакист преди 8 години
Подържането на 0 % безработица беше изкуственно и беше цената която се плащаше за спокойствието, но доведе в крайна сметка до фалит на системата.-------А сега е по-хубаво, като ликвидирахме индустрията, селското стопанство, работните места намаляха от 5.5 на 2.5 млн., а римляните вместо да са заети с нещо, се чудят какво да откраднат и кого да убият? А сега не сме ли фалирали, като само за 1 г. изтеглихме 21 млрд. лева нови кредити, а държавата няма нито активи, нито приходи освен от данъци?
45
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ако могат за четат......
44
3
 
32
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 8 години
Веднага отговарям чисто нова двустайна панелка в София, кв. Дървеница, 85 г. струваше 12500 лева.Младо семейство, което роди две деца през първите 5 години от брака, му се опрощаваше целия младоженски заем в размер на 5000 лв., а ДСК даваше кредити срещу 1% лихва.Тогава нямаше нито един човек с продадено от съдия- изпълнител жилище.Сега, същата панелка, с 30 годишна амортизация струва 80-100 хиляди лева. Стара двустайна панелкасе оценяваше на 6000 лева.Наемът на двустаен ведомствен панелен апартамент беше 6 лева, а тока и парното още 20.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хмм, а вестника как се е добрал до писмото, че и снимки е направил?!да не би някой закъсал фоторепортер да е ...
42
0
 
31
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Да, помня- имаше списък в магазина, като ти дойде реда, си купуваш телевизор, пералня.А сега, ако си пенсионер с 200 лева пенсия и само лекарствата са ти 150, тока и водата - още толкова, какво правиш, знаеш ли? Имаш няколко опции - ставаш клошар, хвърляш се от 10-я етаж, или умираш тихо и кротко.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До spomenтова коя година е било? Щото минималната пенсия осемдесетте години, когато белия хляб е бил 36 ст., беше 50 лева- имаше една луда комшийка от блока, която никога нищо не беше работила и взимаше толкова
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава имаше дефицит на вносни и луксозни стоки, а сега- на работа, на пари, на сигурност, на бъдеще.
39
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37тия как нямало нищо тогава по магазините може да ги разправя човек, роден след 89 година.а какво имаше? Бира имаше, ако издебнеш камиона къде ще я стовари :) Ти спомняш ли си как си си купувал бялата техника? Да си влязъл в магазин и да я вземеш от рафта, както е сега? Или си търсел магазинера нещо да уреди, а? А мебели как си си купил помниш ли? Пак като бялата техника нали.
38
10
 
8
 
! Отговори
spomen преди 8 години
До АнонименДядо ми вземаше в продължение на 20 години пенсия от 12,50 до 18,20 лева. А хлябът за хора (белият) - 36 стотинки.
37
20
 
9
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Истината е че при социализма имаше ред и дисциплина, което беше много добре за обикновения човек. Подържането на 0 % безработица беше изкуственно и беше цената която се плащаше за спокойствието, но доведе в крайна сметка до фалит на системата. Няма какво да се лъжем - соц строя не водеше до прогрес, или поне прогреса беше твърде бавен.
36
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35сравнете цените на тока, парното , водата, бензина, лекарствата, лекар и зъболекар, образованието, транспорта, жилищата, храната, почивките и тогава повтаряйте колко е струвал тогава един телевизор и колко сега.а колко струваше един двустаен? Ако Партията ти го даде можеше да си го изплатиш за 30 години. А млад инженер със 105 лв заплата да плаща наем 80лв? Да ви го начукам на скапания социализъм.
35
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34тия как нямало нищо тогава по магазините може да ги разправя човек, роден след 89 година.Тогава произвеждахме почти всичко, а сега внасяме почти всичко