Чантаджии източват МВР – пенсии, заплати...

Съпротивата срещу реформата идвала именно от тези хора
5 фев 2016 11:00, Екип на Bulgaria On Air
30
Чантаджии източват МВР – пенсии, заплати...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пенсионирани полицаи-чантаджии взимат едновременно заплата и пенсия, съобщи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият председател на Комисията по вътрешна сигурност Минчо Спасов.

Той отбеляза, че лично познава такива хора, но не пожела да назове имена и постовете им.

По думите му основната съпротива срещу реформата в МВР идва от хората, които стоят на бюрата във вътрешното ведомство.

Още по темата

"Те консумират 60% от бюджета работна заплата на МВР. Те са с най-високите рангове, с най-високите заплати. Те не излизат на улицата. Респективно те нямат интерес от каквато и да е реформа", поясни Спасов.

Според него нито един от симптомите за реформа в МВР не е налице, а именно парите, кадрите, които ще я правят и плана, по който ще е правят.

"Няма кой да я свърши, няма с какво да я свърши", настоя той.

И синдикатите имат съмнения, че промените в МВР ще бъдат устойчиви, посочи граничният полицай Валентин Попов, който е и председател на един от големите полицейски синдикати у нас.

Той отбеляза, че сега действащият закон за МВР е приет през юли 2014 г., а това ще е седмата му поправка за година и половина.

"Ако продължим с това темпо той ще бие рекорда на предишния закон. Бихме приели това като реформа, ако някой може да гарантира, че през следващите година или две той няма да се пипа. Това обаче е нещо, в което се съмняваме. Винаги сме предлагали и твърдели, че една реформа трябва да се подготви по-отдалеч и в по-дългосрочна перспектива, както и да се осигури максимална консенсусна подкрепа, така че да бъде устойчива. В случая имаме съмнение, че това ще стане", поясни той.

В този закон ще останат някои недоизяснени неща, смята Попов. Той има чувството, че законът отново се прави на парче, вместо да се изгради на базата на дългосрочна стратегия.

"Най-напред смятаме, че до момента не са достатъчно добре тези орязвания на социалния пакет. Поне в мотивите, които са приложени към законопроекта смятаме, че не е достатъчно добре обяснена необходимостта от тях. Това означава само едно - необходими са повече разговори", добави той.

Попов заяви, че към момента са имали две срещи с експерти от МВР, на които синдикатите са били запознати с идеи на вътрешния министър Румяна Бъчварова, в това число и известна конкретика, която е намерила място в законопроекта.

Рано е да се говори за протести, заяви Попов. Той е убеден, че има достатъчно време за диалог, стига да има желание, а място за компромиси - винаги има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия привилегии, стига , как ние другите работим не по- малко , а може би и повече , а нямаме никакви привилегии. С какво полицаите са ги заслужили? С голямата престъпност в страната и с най- голям брой полицаи на глава от населението.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както преди десетина години се разби армията, така сега се разбива и МВР, всъщност племето българи точно това заслужават, закривайте държавата продажни ***.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Г-н Спасов някой му е източил мозъка
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Минчо голям специалист се извъди. Изглежда думата "чантаджия" му е любима. Да обясни с прости думи възможно ли е в МВР да няма администрация и има ли въобще представа за естеството на работа в министерството, за да дава обидни квалификации. Ако по високите етажи има хора, които търкат бюрата, това не е по вина на редовите служители. Нека Минчо да каже колко бюра е изтъркал до момента и не важи ли и за него определението "чантаджия".
13
3
 
9
 
! Отговори
бивш напуснал преди 8 години
Дознателите и следвателите са най-натоварени в МВР.Това са хората,които следват запетаята по отношение на качеството при разследването.Висока заплата/бонус/,за брой дела,не върнати дела от прокуратурата,разкрити финансови измами и присъда.Тогава ще се попълни щата с качествени кадри.Същото да се отнася и за оперативните работници,допринесли за разкриване на престъплението.А тия служители,които не работят с престъпници и не се сблъскват лице в лице с контигента-по ниска заплата,втора категория.
12
1
 
4
 
! Отговори
byzi преди 8 години
NA MILICIONERITE I KOMUNETATA VNUCITE SA V MVR.RABOTNI4ESKI DECA TAM NIAMA.A NA PENSIONIRALITE SE IM PODARQVAT I PO EDNA IURIDI4ESKA DIPLOMA.A ZA NAWITE OBRAZOVANI DECA NIAMA RABOTA V BG.
11
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Абсолютно подкрепям коментар 4.С какво мвр са по-заслужели,за да имат чак такива привилегии и да са млади пенсионери?
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога хора, които не познават структурата на МВР и работата на служителите в съответната структура ще обработват общественото мнение. Не е ли време всеки да започне да си върши работата и да спрем изкуствено да насаждаме омраза помежду си? Най-малко ще коментирам изявлението на Минчо Спасов, него историята ще го коментира.
9
14
 
43
 
! Отговори
Народна милиция преди 8 години
Закрийте МВР и тази държава след 5 години ще изпревари Швейцария!!Едно време милиционерите обикаляха между хората с бодра крачка и вдигната главаднешните полицаи са гола вода.Мислят само за далавера и за това не заслужават респект от народа.
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До спонсор на МВРKoe e laja??ot 60 000 slujiteli na mvr. Ima 25 000 policai drugoto vsi4ko e slujbari...i kancelarski mi6ki..daje nesa 50% nad 60% sa 4antadjiite.
7
0
 
45
 
! Отговори
Йойо преди 8 години
50% са такива канцеларски мишки, чиято дейност не никак по-разлияна от тая на библиотекарката или тотаджийка в далечен квартал, в армията също.
6
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиновниците в МВР са прекалено много.Заполащането им трябва да се обвърже с резултатите,а пенсионирането и парите за прослужено време да бъдат както на останалите държавни служители,защото не работят в екстремни условия като колегите им които са на улицата или на браздата.Тогава ще има реална реформа,а не козметична.
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако чакат на абсолютно неадекватната Бъчварова, реформа няма да се случи.
4
8
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважение към всяка една професия! Крайно време е полицаи и военни да разберат,че те са като всички други.Както един хирург,трябва да стои прав по 6 часа и да няма право да му треперят ръцете до 65г,така и вие ще може да работите до 65г.
3
11
 
33
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Без поименен списък на тези чантаджии, твърденията са чиста лъжа.
2
2
 
42
 
! Отговори
vn преди 8 години
и отбраната и отбраната
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те щом МВР го източват какво остава за другите !