Като в Кьолн, но тук: Мъже опипват жени в автобуса

Момиче: Циганин ме опипа по гърдите, стреснах се, избутах го!
5 фев 2016 11:52,
107
Като в Кьолн, но тук: Мъже опипват жени в автобуса
Снимка: flickr

"Един циганин ме опипа по гърдите", започва разказа си младо момиче, което е преживяло ужаса в столичен автобус.

Но оказва се, че тя далеч не е сама - млади момичета като нея също са ставали жертва на натрапници, които ги опипват в градския транспорт.

"Когато се прибирам от училище ме заговарят разни мъже с въпроса: "Колко е часът", докосват ме. Възрастни хора са закачали и съученичките ми", сподели една от девойките пред БНТ.

"Случвало ми се е някой да си търка тялото в моето. Един циганин ме опипа! Избутах го. Но първият път, когато ми се случи, бях по-малка и се стреснах", добави нейна приятелка.

Важното е жертвите на този вид посегателство да споделят с близките си за преживяното, както и да разберат, че няма от какво да се срамуват.

По думите на адвокат Марин Марковски, който бе помолен да коментира случаите на нерегламентиран физически контакт, жените не трябва да мълчат, защото това ще доведе до повече усложнения.

"Не бих могъл да обясня тази буря от емоции, но ако жената не покаже, че това докосване е нежелано, тогава нямаме никакво престъпление", отсече той.

"Този, който посяга, трябва ясно да разбере, че контактът е нежелан. Това може да стане под различни форми. В психологията на блудника се съдържа елементът на вълнението, на изживяването, но и на притеснението", обясни юристът.

Според него, ако жената се обърне и демонстративно пред всички каже, че това, което натрапникът прави, е грозно и недопустимо, то той ще се притесни и ще се скрие.

"Тези хора не са толкова опасни", подчерта още Марковски и допълни, че ако насилникът продължи действията си след ясен отказ, жертвата може да пусне жалба в полицията.

"Необходими са един или повече свидетели. Бездействието, срамът и мълчаливото възмущение са най-доброто алиби за нахалника. Липсата на реакция превръща нежелания контакт в допустим. Само, когато реагирате, тази грубост се превръща в престъпление", допълни юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
v преди 8 години
АМИ КАТО ТРЯБВАШЕ ДА ВЪЗПИТАВАТ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА В ЕДИН МОРАЛ, ОБЩЕСТВОТО СПЕШЕ ЗИМЕН СЪН И ВЪЗПИТАВАШЕ РАЗЛИЧНО?А СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРПИ ПОСЛЕДСТВИЯТА,АМА ЗАЩО СЕГА ТАКА СТАВА,ДАЙТЕ ДА ТЪРСИМ НАЧИНИ,АМА ПО-ДОБРЕ НЕ ПОСЯВАЙ ТРЕВА,А ПОСЛЕ ДА ТЪРСИШ ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ НЕЯ.ВЪЗПИТАВАТ ГИ,ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО ЖЕНИ ЩЕ ИМАТ И ТЕ ТОРМОЗЯТ,МАМЯТ,ПРИНУЖДАВАТ, ИЗНАСИЛВАТ,НЕ ИСКАТ СЕРИОЗНИ ВРЪЗКИ И БРАКОВЕ,НАПУСКАТ ЖЕНИТЕ СИ. А ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ПРОБЛЕМИТЕ СА САМО НА ЖЕНИТЕ, АМИ НЕ СА.ЕДИН МОРАЛ!
67
0
 
7
 
! Отговори
излъгана преди 8 години
Когато преди известно време тръгвах на работа в 7.00 ч. сутринта - на една от спирките на тротоара до кофа за *** - какво да видя - чисто гол съблечен просто си стои и...помня, че адски ми затормози психиката за месеци напред...на никой не го пожелавам!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам случай в който мъж да се запознал с жена и в автобус да успее да я впечатли, автобусите не са място за свалки ,причината е че всеки които се вози в автобус си затваря личното пространство защото така или иначе му е стеснено.А идеята на флирта е да отвориш личното пространство на този които флиртуваш.Така че наистина такива са пълни ......
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да и в българия много мъже се нуждаят от инструкции като онези които ги раздадоха на сириците в германия.Но образователната система на българия не на нивото на немката така че не знам как ще стане .
64
1
 
5
 
! Отговори
който търси намира преди 8 години
Има и друга статия "Мурманск не е Кьолн" намерете я и я прочетете финала ще ви хареса така трябва да бъде навсякъде ,но не би.
63
9
 
12
 
! Отговори
жоро преди 8 години
Тази жена може и да е права, но не разбирам следното нещо:Аз харесвам, много жените и съм имал случай, когато жена в градския транспорт не само се е отърквала, но дори ме е опипвала, а ми е неприятно и не я харесвам и сега какво трябва да направя, да я съдя ли. Просто не и обърнах внимание и толкова.Като не и харесва да се отдръпне и толкова.Ако я последва, това е друг въпрос.Пък и жените да не злоупотребяват толкова с мъжете защото те повече се предлагат.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един силен ритник в междукрачието и опипвача е аут за дълго.Втори път няма и да посмее.
61
8
 
5
 
! Отговори
Хамалин преди 8 години
И сега какво? Дай всички мъже след 45 да ги убием, защото всички са опипвачи и развратници. Аз това разбрах от това крехко и невинно девойче.
60
0
 
3
 
! Отговори
Dirty muddy преди 8 години
М'дааааа...
59
3
 
20
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Това "опипване" винаги си го е имало и по принцип тръгва от тези дето сега живеят в гетото, но покрай тях и българчетата в училище се научават. Достатъчно е едно дете от гетото в класа и то научава и останалите как да тормозят момичетата. Разбира се тези от момичетата, които не се пъхат сами в ръцете на момчетата, защото и такива има.
58
0
 
14
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Май си много млад. Аз лично познавам няколко семейства, които когато се ожениха, тя беше под 20 години, а той на над 30 години. Някои от тях сега десетки години по-късно, те все още са женени, а останалите са женени по-отскоро. Познавам и момичета, които когато бяха на 18-19 години, ходеха с мъже на 40-45 години, че и повече. Разбира се говоря за един мъж, а не да ги менкат през ден и бяха адски много влюбени.
57
7
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Ако наистина не искаше да притесняваш жените, точно към мъж ще се обърнеш! И ако не си гей/би, ще "омекнеш". Защо не пробвате да се "втвърдявате" така невинно до дупето на някоя западна жена в пълното метро на някоя запада държава, а?
56
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна манипулация. Истината е, че в обществения транспорт дебеланки в напреднала възраст съвсем умишлено се притискат и се отъркват в по-привлекателните мъже. Другата темерутщина която правят е да си сложат дамската чанта на гърба и да почнат да се въртят като пеленгатори и да ръгат и блъскат всички около тях.
55
6
 
14
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Хм, чета ви тук и ми става смешно. Хора всякакви - и жени и мъже. Има си момичета, които си искат и т.н., други хем им се иска, хем не им стиска, а трети не искат. Разбира се обикновено го правят с съучениците си, но не всички - има си момичета, които определено гледат само по-възрастните мъже, което също си е нормално, колкото и някои да оплюват това. Грешка е да се гледа възрастта от един момент нататък, когато има мъже и жени, без значение на каква възраст са. Останалите са деца и т.н. и т.н.
54
6
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
БРАВО! БЛАГОДАРЯ за точния коментар! Наистина е така и всяка жена ще го потвърди!
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО! БЛАГОДАРЯ за точния коментар! Наистина е така и всяка жена ще го потвърди!
52
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомъкНе те знам в какви среди се движиш, но аз не познавам нито едно момиче под 20, което да има връзка с мъж над 35. Така, че много моля не си мисли, че всички тийнейджърки са като твоите познати. Има доста момичета, които си залягат над учебниците и за тях е отвратително и унизително да бъдат третирани като парче месо.
51
7
 
22
 
! Отговори
Л до 58 преди 8 години
Браво, абсолютно точно описание на начина, по който се чувствахме аз и моите съученички и приятелки! Ще опитам да обясня за коментиращите хетеросексуални мъжете тук. За да го разберете, си представете как сте на 13-18г. И редовно възрастни мъже ви опипват по транспорта, "надървени" се търкат във вас, дори и да се отместите, пак идват и ви тормозят сексуално по улиците. Как е?
50
1
 
17
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Говоря принципно. А в един такъв случай може да се извиниш и по този начин да не я караш да се чувства тя виновната. Каквото и да насаждат днешните медии, женската психика е нещо крехко. осъзнавам, че в общество, където сексът продава, явно и самото ни мислене влиза в друг коловоз, но човешкото "Извинявай" е нещо, което показва сила, отговорност и не остава впечатление в другия, че е долна ***
49
11
 
19
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Чакай малко сега. Аз ръце не съм пускал. Просто по време на комунизма много често автобусите бяха препълнени. Аз като съм притиснат до някоя жена която е с гръб към мен, какво да направя? Да се извъртя към някой мъж ли? Разбира се, че предпочитам да съм притиснат до жена отколкото до мъж. Аз не съм виновен че съм се допрял и после и втвърдил. Това е вина на транспорта по време на комунизма. Бай Тошо е виновен. И пак подчертавам, не съм пускал ръце, това разбира се вече означава умишлено действие