Народен дълг: Служи в армията, бъди патриот!

Патриотите настояват за връщане на казармата. А вие как мислите?
5 фев 2016 19:31,
330
Народен дълг: Служи в армията, бъди патриот!
Снимка: Булфото, ахрив

Трябва да има регистър на мъжете, годни за военна служба. Зад тази теза застанаха бившият министър на отбраната и лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев и доц. Милен Михов, ВМРО в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Идеята на ВМРО и на ПФ за връщането на казармата е доста стара", коментира доц. Михов. По думите му тя се потвърждава и от съвременното състояние на отбранителните способности на страната от предизвикателствата, в които живеем.

Той поясни, че членството на НАТО не може да замести необходимостта от формирането, създаването и развитието на отбранителни способности, което е задължение на всяка една държава.

Още по темата

"Проучване от преди година показва, че 72% от българите от всички политически партии, съсловия, възрасти и групи, подкрепят въвеждането на казарма, а над 81% подкрепят идеята за възстановяване на строителни войски и използването им като интеграция на ромското население", добави той.

Цонев застана зад тезата, че армията нито е образователна, нито възпитателна институция, а всеки който служи в нея отбива своя дълг към родината. Според него при сегашните обстоятелства, които съществуват за България при страна членка на НАТО и това, че имаме професионална армия, "може да бъде въведено да се служи доброволно".

Анкета

За или против връщането на казармата сте?

"Тези, които желаят, могат да служат 3 или 4 месеца доброволно в армията, а след това могат свободно да се нарекат патриоти", поясни той.

По приблизителни данни в България се водят около 1 млн. мъже, които имат военна подготовка и са преминали през някаква военна служба, "но не съществува регистър, в който да е посочено къде се намират тези мъже", коментира доц. Михов.

"Никой обаче в България не знае колко от тези един милион действително живеят в границите на България, къде живеят, защото в продължение на дълги години тази мобилизационна дейност е занемарена. Една част от тях от години живеят в Европа и по света. Ние дори не знаем точното местонахождение на тези хора, които имат военно обучение. В този смисъл се отваря решение за предложението на МС и е първа стъпка към нормализирането на мобилизационните списъци и подобряване на мобилизационната готовност", обясни доц. Михов.

Методите за служба в армията са различни по света, посочи Цонев. Според него след като вече в България има професионална армия може само да се добави нещо или да се надгради.

"Трябва да се работи изключително усилено за възстановяването на отбранителните способности на България", смята доц. Михов.

Цонев обясни и каква е разликата между резерва и запаса. По думите му резервът, който е въведен в България е напълно излишен, а разликата е в това, че в резервът се привикват хората в мирно време, а през военно време всички са запасни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
25
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Хората няма да се бият за интересите на външни наднационални корпорации, нито заради предатели политици които гледат само техния си интерес и са грабители на народа и съучастници на крадци. Нека оставим Плевнелиев и останалите като него да се борят чрез "толерантност" както сам той обича да го говори. Оставяме ги да се борят сами и да защитават откраднатото от хората, приватизираното, окраденото чрез корупция и неправедни данъци чрез "толерантност".
173
3
 
20
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Когато хората искат да са въоръжени за самозащита от индо-европейски кражби и да използват оръжието си законно, не им се дава от параноичната полиция. Дори искат да забранят боксове и палки?! Какво да говорим за военни оръжия като автомати? Когато обаче опре до пазене интересите на неправедно забогателите и оп веднага да направим хората войници и да им дадем военни оръжия в ръцете. Лицемерие и двойни стандарти!
172
3
 
16
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Дълг пред родината и патриотизъм? Така значи! Когато националните предатели предават интересите на българската нация и се обявяват за нат0вци, атлантици, евр0гейци, евр0атлантици, т0лерасти и т.н. всичко е наред нали? И обявяван национализма и родолюбието за отживелица и закостеняло мислене като го наричат крайно дясно, ксенофобия и шовинизъм нали така?Обаче като искат да използват хората за да им пазят ограбеното от народа богатство е време пак да се пусне старата плоча с дълга пред родината а?
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мхм, до кога вярвате, че ще има някой който да плаща за всички тия глупави идеи в замиращата бг икономика? Вместо да се стимулира бизнеса във всички населени места, да могат да живнат, хората да имат работа и добри доходи, ние ще продължаваме да увеличаваме държавната администрация, която нищо не произвежда, нито помага, само смуче ресурси от данъкоплатеца, пречи и му създава тежки условия за съществуване, все по-зле става. БГ ще остане само няколкото по-големи града.
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 270 не бе за руските олигарси и лукойл нали това искаш хибридче аре махай се в русия какво правиш в чужда държава
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Служи в Армията , служи на САЩ.. Слава на окупатора САЩ
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 267 от тези 100 000 фуражки АКО ЩЕ СЕ ПРАВИ АРМИЯ не соц имитация поне половината няма да доживеят до пенсия --- армията е за убиване и се ПОЛЗВА за налагане на интереси -- не е за красота и хранилка както го разбират чарвените ушковци -- Демек требе си царски я образец
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 265 ако имаш предвид БНА от соща да обира реколтата да се налива с алкохол и да краде на дребно Мерси и сегашната си става АКО ще е АРМИЯ ТО ПО ЦАРСКИЯ ОБРАЗЕЦ
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НРБ трудничко ще гредкаш от въжето ако се стигне го война с раша не че виждам за какво ни е но ако се докара до там такива като теб ПЪРВИ ще ги разчистят
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баба то и за това няма армия както го разбира българина ако се направи такава ще я ПОЛЗВАМЕ по предназначение еле пък някаква баба да ми дава акъли
164
2
 
2
 
! Отговори
Баба преди 8 години
С кого ще се бием, с кого ще се борим, какъв дълг към родината... Защо да плащаме данъци (аз не живея в България и не плащам данъци, но говоря за другите хора), за да може група хора с фуражки да ядат боб и да стрелят по мишени? Не е ли по-добре да си оправим пътищата, да плащаме повече на доктори и учители, вместо да тичаме по калните полянки и да се стреляме с автомати...
163
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НРБ ти си ясен стар соц паразитт на тебе родината ти е сибирската *** аз лично нямам НИЩО на против руснаците но ако се стигне до пуцане ще претрепя колкото трябва от тях втора *** като НРБ не ми трябва нито олигарсите им имаме подомен *** в излишак от предния път
162
3
 
7
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
До Анонимен 256---И в какво се състои "дълга ми"? На мен руснаците нищо не са ми направили, напротив - образование са ми дали! От де накъде ще застана срещу тях? Който подписа за Нато - да хваща М16 - и на първа линия в средата!
161
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НРБ 255 имаме капитулацията и последвалото унищожение на руската инперия на пример ФАКТ мобилизацията в НОРМАЛНИ страни далеч не значи затвор като в соц армиите раши
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 242Май пропусна да кажеш, че Швейцария не е в НАТО? Те се пазят сами себе си и Папата. Е, и парите на богатите от цял свят. Така че, сравнението е невъзможно.
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НРБ не ми пее интер национала Патриот е този който не зависимо кой е на влас изпълнява дълга си пред ОТЕЧЕСТВОТО има разлика от вашето понятие -родина -уши и то ГОЛЯМА
158
2
 
3
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
До Анонимен 253----Може да мобилизираш под страх коркото си искаш.. ако ще - цялото население. Но.. няма да имаш нищо друго, освен ... бройка... нищо друго! Няма ли дух и кауза - нищо няма да направиш, нищо!
157
2
 
5
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
До Анонимен 251---"за българия" ли? че от кого е заплашена българия? Кой трягна да напада българия? И коя е днешна българия, на кого е? Ами, че тя е частна бе, момче... аз ли да пазя "частната собственост"... да си я пази частника! Държавата мислили за българине днес? Не, даже го "убива" ежедневно! А защо той да мисли за нея?
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НРБ ще стане Гаранция 200 русофилчета на въжето и готово те ти рецептата работи си ок през ПСВ факт Мобилизацията е тотална близо 1 милион войници за 4 милионото население 1 от 4 за справка ссср ВСВ мобилизира 30 мил от 200 мил население 1 от 7 ДВОЙНО ПО ГОЛЯМО НАТОВАРВАНЕ както виждаш ИМАМЕ ОПИТ
155
1
 
8
 
! Отговори
извънземнийо преди 8 години
я стига простоти каква армия ви е заяла няма вече балъци хората не искат вече простащини и келешлъци армия им се приискала на кърлежите