Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му

Заболяването уж е наследствено, но никой друг в семейството го няма
Обновена: 6 фев 2016 13:02 | 6 фев 2016 13:01, Камелия Цветанова
79
Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му
Снимка: Булфото, архив

Нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка – това е препоръчал през 2014 г. кардиологът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца миналия месец.

Още по темата

Случаят, който предизвика протести и за който двама мъже са в ареста, придоби нов обрат след излизането на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която младежът е починал не от понесените удари, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо”, заяви брат му Ивайло пред bTV.

По думите му те все още не са изследвани, но ходят на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми.

Друго, което го учудва е, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край.

"Имало е удари от двете страни – един уличен просто бой, това е било”, каза Ивайло.

По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Ивайло каза, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата.

"Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията”, коментира той.

Въпреки това на този етап те няма да искат нова експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: ВрацасърцеТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
3
 
! Отговори
Дъро преди 8 години
Не е умрел от сърце а като са го биели е фанал грип и го е обърнало на двойна пнеомония....Ега ти патолозите,ега ти времената....
59
6
 
8
 
! Отговори
Мая преди 8 години
Тодор, ако беше нападнал истински мутри и биячи, щяха да му наврат бокса в ***. После да го снимат за спомен. А двамата братя са чакали полицията. Докато тя дойде, младежът се е споминал. А дали причината за смъртта му не е прекомерния срам? Вместо да се покаже като мъж, него са го поотупали.
58
3
 
10
 
! Отговори
Така е преди 8 години
В обвинението към братята думите смърт и убийство не трябва да се споменяват.Да ги осъдат там нещо условно , колкото да не е без хич.А след това братята да си ноемат Марковски и да започнат всички " журналисти" наред , дето ги изкараха какви ли не.Мерзавци.
57
14
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 8 години
Вероятно е била права шофьорката да ти бибитка да побързаш. В закона за движение по пътищата си пише, че трябва да пресичаш бързо, а не да се влачиш като народна песен.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роднините лъжат, но защо? Лъжите им няма да им върнат Тодор.
55
16
 
4
 
! Отговори
потресен преди 8 години
Гадовете са убили болно дете. В Бг-то разни кулинарни произведения могат да убиват безнаказано.
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момченце, ти и русата кифла,наясно ли сте какво следва след лъжесвидетелство?Защото ***,каза че Тодор,многократно е посещавал кардиолог.Синхронизирайте си версиите,че се излагате.
53
3
 
25
 
! Отговори
mi da преди 8 години
До АнонименАма медиите най нагло продължават да използват думичката "пребит" и "побой", при положение, че експертизата доказа многократно, че побой не е имало. Просто са изключително нагли, а това, че още дават трибуна на това кретенче брата е потресаващо. Те били разбрали от аутопсията за болестта, ми толкова ви е било грижа тогава за Тодор, за това сега се чудите как да осребрите смъртта му. То не бяха сметки, то не беше желание за кръвнина до живот. Много противно семейство.
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно в "предишния си живот" Тодорчо е сгазил на пешеходна пътека някое дете, и сега Съдбата го постави на тест, но той пак бибитка нагло на хората на пешеходна пътека и спира колата и излиза и се нахвърля с метален бокс върху тях! И, Съдбата заслужено го праща преждевременно в Пъклото! Това е. Сега вече знаете!
51
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица, в центъра на София, пресичаме с едно момиче на широка обозначена в червено и бяло, и повдигната като легнал полицай пешеходна пътека, а, една млада женска шофьоркаПростакеса ни бибитка да сме побързали! Естествено, отнесе няколко сочни и дълги благопожелания, добре че не слезе с некой бокс като Тошко, щото щеше да отнесе шамари! Нагло шофьорско племе, ей!!!
50
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките трябва да съдят за дебело обезщетение прокуратурата и всички медии, които преждевременно без никакви доказателства ги нарекоха биячи и убийци!!!
49
2
 
5
 
! Отговори
fars преди 8 години
E , ta kakvo izleze ot cqlata istoria , 4e Todor e nabil dvamata 200 kilogramovi .........i sled tova moje bi ot radost e polu4il infarkt !!!!!!! I sega po malkiqt brat xodil na psixiatur , za6toto polu4il stres ( miliqt ) ot poboq ? A sega Vraca bila razdelena na 2 , za6toto tulpata umee da manipulira otli4no zdraviq razum ....!!!!!!!!!!!!!!?
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за какво майката викало тогава "оставете го той си има здравословни проблеми",демек са знаели,ама сега се правят на луди.
47
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пред фактите и боговете мълчат. Но, не! Тук невежеството е сила. А лъжата - начин на съществуване. Представям си какъв вой ще се нададе, когато съдът оневини, и то съвсем справедливо, омразните ви понички.И никой няма да потърси отговорност от прокуратурата, която е формулирала негодно обвинение, и от медиите, които вместо да информират, изземват правомощията на съда , и осъждат. Тука е България. Страната на неограничените невъзможности.
46
3
 
9
 
! Отговори
Де преди 8 години
"... хората не четат между редовете ..."Това разбива. Аз все се опитвам да чета между редовете но само white space виждам и го интерпретирам както ми дойде.
45
7
 
12
 
! Отговори
Куманиз преди 8 години
Гледам ви и се удивлявам какви овце живеят у коптора БГ, манипулируеми коне с капаци. Колкото пъти медиите смениха тезата, толкова пъти овцете се лашнаха в различна посока. Ту братята виновни, ту Тодор. Същото е с лаййннянния живот който живеете, докато ционистката *** отгоре ви краде, а медиите ви викат колко хубаво си живуркате. За мен случая е аналогичен с майката по времето на Костов, която я изкараха луда убийца за да спрат протеста на таксиджиите, та и тука така- страх от бунтове.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У Враца всички са пустиняци и не дават копче да им се каже, ами рипат на бой. Тъжно за момчето, но малко се е надценил, защото таекуондото далеч не е боен спорт, ами красива акробатика.
43
1
 
28
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Оправяйте се с Грета, тя първа каза, че е излязъл с бокс. *** тя толко проста, мисли, че е бил в правото си да ги бие, защото му ритат колата.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛораБратята бяха оправдани още преди да излезе експертизата и пуснати на свобода.-----------Не са оправдани, а са пуснати под гаранция, и то не малка.
41
4
 
13
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
И ти,болен мозък, който ми слагаш минуси. Вземи прочети малко за какво става въпрос. Ама не за това че тошето се е гътнал, ами за сърдечно съдови заболявания. Тогава ще ти се изясни цялата картинка и ще разбереш че тошко бокса си е трябвало да си седи на евания *** а не да се прави на мъжкар. Ако е знаел че може да падне и да умре, едва ли е щел да скача като скакалец да се бие, ама уви... Казвам ти чети, че виж докъде води това да си неук.