Ген. Константин Попов вече е начело на отбраната

Ще се съсредоточим върху хората, обеща той
26
Ген. Константин Попов вече е начело на отбраната
Снимка: БТА

Генерал-лейтенант Константин Попов прие длъжността "началник на отбраната" от предшественика си вицеадмирал Румен Николов. Церемонията се състоя в сградата на Министерството на отбраната.

Още по темата
"Основното, върху което ще се съсредоточим всички заедно, като един екип, ще бъде отношението ни към хората, към личния състав, издигане на престижа на българския войник, сержант и офицер", каза ген. Попов.

В присъствието на министъра на отбраната и представители на военното ръководство, той акцентира върху подготовката, образованието и възпитанието на военните, предаде БТА.

Градежът на армията ще продължи и с модернизация - като начин на мислене, но и като придобиване на нови способности, на ясни принципи, ефективни отчети и разумна реализация, заяви Попов.

Не на последно място акцент на бъдещата ни дейност ще бъде интеграцията - вътре в рамките и структурите на БА, на МО, между институциите, и в структурите на Алианса, за да може България да има достойно място и своята силна позиция при изграждането на общата политика, посочи генералът.

Константин Попов благодари от името на военните от Въоръжените сили на вицеадмирал Николов за това, че като честен, достоен офицер, е служил 40 години под знамената на БА. Човек с воля, човек с характер, човек, заслужаващ уважение, почит и признателност за всичко, което е направил, добави Попов.

"За постигнати високи резултати в служебната дейност, доказан професионализъм и лични качества" вицеадмирал Николов беше награден с почетния знак на МО "Св. Георги" - първа степен.

Вицеадмиралът прие най-високото отличие на МО с благодарност и като признателност за почти 40-годишната си служба на армията, на Въоръжените сили и на страната.

"Безспорно служба, отдадена от мен, като съм спазвал винаги чест, достойнство при изпълнението на ангажиментите си в името на България. Оказа се, че това е необходимо условие, но недостатъчно, за да бъде завършен мандата ми като началник на отбраната", каза вицеадмиралът. Той посочи, че през службата си е отдал всичко - знание, умение, ентусиазъм - от командир на бойна част на кораб за борба с подводници, до позицията "началник на отбраната".

Николов припомни, че е първият военноморски офицер, достигнал до това ниво. Вицеадмиралът пожела на приемника си да бъде ентусиазиран, като добави, че пътят му на поста няма да бъде лек.

Министърът на отбраната Николай Ненчев изрази признателността на ръководството на МО към работата на вицеадмирал Николов като началник на отбраната. Ненчев отбеляза, че по време на мандата му се е ускорила военната реформа, били са разработени и приети основополагащи документи за военното строителство на армията и за военната стратегия.

Министърът приветства генерал-лейтенант Попов с встъпването му в длъжност "началник на отбраната". Ненчев посочи, че е убеден във високия му професионализъм, който ще отговори на очакванията, които имат ръководството на МО и командния състав на армията.

Министърът подчерта, че постът е признание от държавата и обществото, както и изключителна отговорност. През годините на своето професионално израстване генерал-лейтенант Попов е доказал качествата си като командир по цялата военна йерархия, и не само в България, но и в структурите на Алианса, отбеляза Ненчев, припомняйки факти от биографията на висшия офицер и негови награди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
отбрана до анонимен преди 8 години
Ако четеш повечко ще знаеш защо нямаме отбрана за която между впрочем плащаме милиарди. Давам ти тема за за да се образоваш: Турция като верен съюзник на САЩ ги моли да ни раззоорави поради водената от соца анти турска политика заради турското робство, заради страх от бъдещ конфликт и идеята за велика Турция. Тук трябва да се знае че 2те армии бяха съизмерими. Чети .
14
0
 
3
 
! Отговори
отбрана преди 8 години
До АнонименИстинските българи са Русофили. Не се чувствай длъжен да ми отговаряш че ще те помислят за *** хахаха.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8 Нормална държава ? Дааа, имаме ,,трети пол,,в България .Скоро и едноп_лови бракове .
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СЛАВА НА НАТО! А,, Турски ибрици,, трябват ли ?
11
8
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА НАТО! преди 8 години
Нас , руски ибрици не ни требват.Руски тенекиен въздушни щайги--също!
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До отобранаКогато командващите бяха Руски агенти имахме 242 самолета.сега що няма 242 самолета бе каскет? Щото алкохолиците са свикнали само да грабят.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Къде сте пошли???чемодан, вакзал, масква
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния гереберастки ***.
7
1
 
17
 
! Отговори
отобрана преди 8 години
Ми ние отбрана нямаме. Бюджета за отбрана явно се разходва за заплати, осигуровки и поддръжка на сградният фонд. Както разбрах, хебето ни е вече разграден двор. Когато командващите бяха Руски агенти имахме 242 самолета.
6
3
 
11
 
! Отговори
Къде сте пошли??? преди 8 години
И ще мобилизирате 18 годишни без подготовка да се бият за американски интересе... Кой родител ще пусне детето си да стане пушечное мясо??? Стегате се... Ако Асад и Путин нае.т чекиджистите ще влизате в Русия. Който пръв започва Война витаги я губи!!!
5
3
 
10
 
! Отговори
армия ли преди 8 години
Че то остана ли нещо от славната ни БНА?Само администратори,без армия и въоръжение.Чужди самолети ще ни пазят,кораби имаме колкото да се каже,че има,кашика едва ли може да се опре на вероятен противник,без модерно въоръжение...
4
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен ЗВАНИЕТО ГЕНЕРАЛ---ЛИЦЕ КОЕТО ИМА ЗАД СЕБЕ СИ 25 000 ВОИНИЦИ НИЕ ИМАМЕ 29 ГЕНЕРАЛА 4 АДМИРАЛА 12 ВИЦЕ АРМИЯ---7 000 Е ЩО Е ТОВА БНА====БЬЛГАРСКА НЕУПРАВЛЯЕМА АНАРХИЯ
3
3
 
13
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ГЕНЕРАЛ НА НЕСЬЩЕСТВУВАЩА АРМИЯ И НА НЕСЬЩЕСТВУВАЩА ДЬРЖАВА----ПОЗОР
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НещастнаАмериканскаПодлога е тоя, сдухалСе е да правиСвирки на маймунякаОбама!
1
4
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Генерал без....армия