Нож, спрей, пистолет... запясаване срещу бандити

Все по често родители купуват хладно оръжие децата си
Обновена: 8 фев 2016 11:02 | 8 фев 2016 10:22,
42
Нож, спрей, пистолет... запясаване срещу бандити
Снимка: архив Булфото

След зачестилите случая на нападения - хората масово се запасяват с различни средства за сигурност срещу битовата престъпност. Жените си купуват повече спрейове, а мъжете газови пистолети. Има и много случаи, в които родители купуват ножове за децата си.

Това разказа собственикът на оръжеен магазин Динко Желев. Магазинът е същият, от който Октай Енимехмедов, нападателят на Ахмед Доган, си купил газовия пистолет.

"Има запасяване със средства за сигурност срещу битовата престъпност. Това са електрошокове, спрейове, палки, бухалки, газови пистолети", обясни Желев пред Нова тв. Той разказа, че това са най-достъпните и масови средства за самозащита.

"Жените повече използват спрейове за самозащита, мъжете - газови пистолети", разказа още собственикът на магазина.

Той не продава боксове, защото около магазина му има много училища, а клиентите на боксове са най-вече ученици. За бокса се заговори усилено след като стана ясно, че Тодор – починалото след побой момче във Враца, е носело със себе си бокс.

Желев разказа още, че повечето младежи се запасяват с пеперудки. "Има доста случаи, в които родителите идват и купуват такива ножове на децата си", обясни продавачът.

Бившият директор на Института по психология към МВР д-р Калин Гайдаров обясни, че хората, които си купуват оръжие са три типа.

"От една страна са тези, които наистина искат да нападат. На второ са младите – при тях това е усещане за мъж. И на трето са хората, които искат да се защитят. Но това е илюзия. Ако идеята беше да защитиш себе си, това винаги е бламирано, получават се неочаквани действия и нещата стават по сложни", каза Гайдаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
theJack преди 8 години
Александрова, заглавието !!!!!! И освен това, не е "зачестилите случаЯ" а случаИ ,абе я вземи си прочети статията още веднъж - два .
29
0
 
7
 
! Отговори
Джунгла преди 8 години
Прибирайки се със семейството си в събота бях засечен от група младежи със старо черно бмв в централната част на Бургас...при което наскачаха с бухалки и боксове...Изкарах законно притежаваното си оръжие...и те си заминаха...без последствия !!!Мисля че е нужно всяко семейство да притежава оръжие да се пази от всякакви гамени.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът без оръжие е просто една лесна жертва на каквото си помислите посегателство.Този който носи спрей, го прави за да си изравни силите с този, който може да го нокаутира само с един удар.И така нататък...И тука май пишат доста толерасти, които нито са били нападани, нито са били свидетели на нещо такова и затова си мислят, че живеят в стерилен инкубатор.Като им се обърнат червата от потрес и безсилие след една такава случка и друга песен ще чурулика
27
0
 
1
 
! Отговори
www преди 8 години
запАсЯванев подзаглавието!Иначе колкото повече оръжейни играчки из дечурлигата - толкова повече бели и сакатлъци. Това точно трябва да се избягва.
26
1
 
3
 
! Отговори
fcgj преди 8 години
Браво бе, неграмотни *** с основно образование!!! " зАпЯсаване" ?!??!?! Така ли са ви учили, че се пише думата "запАсЯване" в килийното ви училище??? За пореден път доказвате, че сте тотално неграмотни! С две думи-нямам думи!
25
0
 
4
 
! Отговори
Петранка от България преди 8 години
До Ангелчо МеркелНашите мъже чупят глави, а не звънят по телефона докато им опипват жените всеки случай.Гледам по вашия край това е доста разпространен израз на гостоприемство напоследък.
24
0
 
2
 
! Отговори
Казано е преди 8 години
До ВанкатаЗъб за зъб.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТорбаланТорбаланич. Не само статията по-горе, ами даже и това което си написал не си разбрал.Оръжие и средства за самозащита купуват основно кротки хора, които обаче не искат да са безпомощни жертви.Не вярмай толкова безрезервно, че можеш да се опазиш от гадовете с толерантност.
22
1
 
3
 
! Отговори
Българина преди 8 години
До Ангелчо МеркелТо се видя колко ви е на вас акъла - колкото да им лягате.
21
1
 
3
 
! Отговори
Баба Яга преди 8 години
До ТорбаланНе те съветвам да пробваш на практика знаят ли не знаят ли, да не станеш зян като онези дето се опитаха да оберат пенсионера преди 2 месеца.Можеш да идеш на свиждане на единия за информация от първа ръка.Да не забравиш да му занесеш превързочни матрЕалЕ.
20
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Око за око
19
0
 
8
 
! Отговори
к-н Петко войвода преди 8 години
Тука някои промити мозъци разсъждават, като онзи *** в Германия, който се опитвал отчаяно да набере полицията, докато изнасилвали жена му в негово присъствие.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23И ти голям психолог се извъди ...
17
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
След като държавата реално е на страната на престъпността със закони и /уж/ правораздаване, нормално е хората да се въоръжават.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само, че едно дете или тинейджър не знае какво да прави с това оръжие, защото е емоционално нестабилно в тази възраст. Всеки по-възрастен с по-корава психика ще му бие два шамара и ще му вземе оръжието. Родителите са за затвора, щом купуват оръжие на децата си!
15
0
 
14
 
! Отговори
Егати психологията преди 8 години
Този бивш директор, явно вече е и бивш психолог, след като внушава на хората да се откажат от ПРАВОТО СИ на адекватна самозащита. Купуващите оръжие "От една страна са тези, които наистина искат да нападат". Аланкоолу - тези са престъпниците бре! Те не ходят в оръжейните магазини да ги снимат камерите, че си купуват оръжия...! Купуват, ама купуват от други престъпници на черния пазар.Втора група били нещастни младежи от мъжки пол, а трета тези които не можели да си надмогнат илюзиите.Лаишка теза!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немога да разбера едно нещо,всеки ден преглеждам новините в БГ сайтове и всеки ден правописни грешки.ВИЕ *** ЛИ СТЕ?????(питам журналистите)
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво ти е нож или спрей когато истинските престъпници без проблеми се запасяват с бойни оръжия без никой да им търси сметка. Има ефективни електрошокови комбинирани пистолети хем електрошок хем лютив спрей и отгоре на всичко за маскиран като някаква ежедневна вещ.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с газовите пистолети е голяма заблуда не стават за нищо засичат на втория изстрел и освен да го метнеш по добре електрошок
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Борисов ни докара до това дереже.И със турците и със руснаците и със хамерика и със ес.И накрая го отнася Българина и децата ни.А богаташите се движат всички със кортове от охрана.Да живее остатъка от българия,които са вече само турци и араби.Бойко Бойко нищо не разбираш от глава на държава.Признаиси и си отиди чеси *** като ***.Добре че имаш съветници само при тях киснеш.Дати казват как да несе повече излагаш.