Нож, спрей, пистолет... запясаване срещу бандити

Все по често родители купуват хладно оръжие децата си
Обновена: 8 фев 2016 11:02 | 8 фев 2016 10:22,
42
Нож, спрей, пистолет... запясаване срещу бандити
Снимка: архив Булфото

След зачестилите случая на нападения - хората масово се запасяват с различни средства за сигурност срещу битовата престъпност. Жените си купуват повече спрейове, а мъжете газови пистолети. Има и много случаи, в които родители купуват ножове за децата си.

Това разказа собственикът на оръжеен магазин Динко Желев. Магазинът е същият, от който Октай Енимехмедов, нападателят на Ахмед Доган, си купил газовия пистолет.

"Има запасяване със средства за сигурност срещу битовата престъпност. Това са електрошокове, спрейове, палки, бухалки, газови пистолети", обясни Желев пред Нова тв. Той разказа, че това са най-достъпните и масови средства за самозащита.

"Жените повече използват спрейове за самозащита, мъжете - газови пистолети", разказа още собственикът на магазина.

Той не продава боксове, защото около магазина му има много училища, а клиентите на боксове са най-вече ученици. За бокса се заговори усилено след като стана ясно, че Тодор – починалото след побой момче във Враца, е носело със себе си бокс.

Желев разказа още, че повечето младежи се запасяват с пеперудки. "Има доста случаи, в които родителите идват и купуват такива ножове на децата си", обясни продавачът.

Бившият директор на Института по психология към МВР д-р Калин Гайдаров обясни, че хората, които си купуват оръжие са три типа.

"От една страна са тези, които наистина искат да нападат. На второ са младите – при тях това е усещане за мъж. И на трето са хората, които искат да се защитят. Но това е илюзия. Ако идеята беше да защитиш себе си, това винаги е бламирано, получават се неочаквани действия и нещата стават по сложни", каза Гайдаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нож, спрей, пистолет... запясаване срещу бандититеВсе по често родители купуват хладно оръжие децата си"Научете се да пишете най-накрая, плащат ви за това! 2 грешки в 2 изречения! Всеки ден се сблъсквам с това във вашия сайт. Журналистика ли сте завършили или строителен техникум?!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В днешното престъпно време бродят терористи, но на вуйна не й дреме. Котрацедависти! Всеки сложил е решетки като в казарма. Всички вуйнени съседки имат си аларма. Вуйна ми си има Гошо, някаква ***! Този Гошо скочи лошо на един от тия и по стълбите подгони страшните апаши с пистолети и патрони и един Калашник.
8
1
 
6
 
! Отговори
странно преди 8 години
До Симоназащо чак сега си против боко !!! това , че се извъртя е огромен резил НО отдавна се разбра , че е надут балон и параван на мафията. от както е отново на власт единственото което промени е леко да подгони тези сконтрабандата...но леко. други реформи няма и няма да има . а това ,че си гласувала с удоволсвие за него!!!!! хората го избраха защото просто нямаше друг...по-малкото зло а не защото им харесва
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От затворла се излиза ,но от гроба не !За тонва майки и бащи учете вашите деца на самозащита не да са смотан.яци
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейй... писна ми от тоя живот мама му стараБум-бум-бум-бум-бум ще си купе автомат - Хей-яБум-бум-бум-бум-бум рекет хубав занаят - Хей-яС него ще си живея като царС него и на пазар и в нощен барС него и със пълнител барабарМайчицее...Калашников,КалашниковКалашниковКалашников,КалашниковБум-бум-бум-бум-бум тук си требва майсторлъкне е прашка не е лък той е правен в Казанлък
5
0
 
14
 
! Отговори
Нели преди 8 години
Требе и аз да се запяса!
4
3
 
24
 
! Отговори
Симона преди 8 години
Винаги съм харесвала и съм отивала с готовност да гласувам за Бойко Борисов и партия ГЕРБ, но след случилото се в Лондон, след този огромен резил, аз съм готова да му се изплюя в захаросаната свинcкa мутра.
3
0
 
10
 
! Отговори
Az преди 8 години
Walther PPQ M2
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е нещо нормално. Трябва всеки човек да има оръжие и да е обучен да го използва. Дори по Физическо трябва вместо да играят с топка, децата да стрелят по мишени
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гайдаров, ченге с промит мозък. Илюзия е МВР. Заради тази илюзия хората си купуват средства за самозащита.