Бъчварова: Няма с какво да успокоим блокираните шофьори

Кабинетът следи ситуацията по границата ни с Гърция
54
Бъчварова: Няма с какво да успокоим блокираните шофьори
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова увери, че правителството следи ситуацията по границата ни с Гърция, която ежедневно е блокирана от стачкуващи гръцки фермери.

Още по темата

Бъчварова е разговаряла по темата и с гръцкия си колега. Тя посочи обаче, че проблем, който съществува на друга територия, не може да се реши от нашата държава.

"Опитваме да успокоим нашите шофьори, но са ни много малко аргументите за това", призна тя пред журналисти.

На въпрос има ли нужда от увеличаване на броя на полицейските служители на ГКПП "Кулата", които да следят за спазването на реда в напрегнатата ситуация, тя отговори, че професионалното ръководство ще прецени.

"Имаме готовност да го засилим, но не бихме искали да прилагаме специални мерки към нашите граждани, пострадали от ситуацията”, каза тя, цитирана от "Фокус".

Бъчварова не коментира спецакцията, при която бяха задържани четирима гранични полицаи от Свиленград вчера, като посочи, че работата продължава и ще бъде дадена информация съвместно с прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЗА него, както винаги, при напечени ситуации, му излиза дстрашно важна друга работа, и го няма.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има, г-н министър, има с какво да успокоите губещите фирми и хора, АКО сте на място, АКО тупнете въпроса пред Гърция на масата на преговорите вместо да контактувате с правителството им с телефонни разговорчета - ТИЯ РАБОТИ не се оправят по жица, АКО не пишете писъмца до Брюксел, а ударите с юмрук (ЛЕЛЕ!) по бюрата и викнете "икономиката ни ГУБИ". НО първо, НИЕ НЯМАМЕ ИКОНОМИКА, и второ, какво ви интересува, че простосмъртните губят, щом вашата печалба е в кърпа вързана но не от дължимия ни труд!
14
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Българските шофьори трябва да затворят с камионите си границата /паркирайки напряко/, докато ЕС принуди Гърция да плати загубите им! Изобщо да не чакат от измислените български министри да им помогнат! Няма и 1 министър дето да разбира от работата си. А тази се е оплела в комунистическото МВР като *** в кълчища, такъв "?" ли може да реши!!
13
1
 
17
 
! Отговори
Интеграл преди 8 години
Министър Бъчварова следи ситуацията и се чеше по топките, ша са опрайм, ша знайш!
12
1
 
28
 
! Отговори
всичко е под контрол преди 8 години
Не бойте се,кабинетът следи ситуацията по телевизията и стиска палци на българските шофьори
11
0
 
33
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
След като не можете да направите НИЩО за собствените си сънародници, то следва незабавна оставка! Ама къде са сега умните и красивите, къде са симпатичните протестиращи? Къде е гражданското общество, къде е интелигенцията?Всички стоят и чакат "бащицата" Бойко да направи нещо....Еми ,НЕ няма да направи НИЩО Борисов, защо ли, защото ама въобще не му пука за нищо, което е в интерес на собствения му народ. Господарите и Брюксел го вълнуват него!Затова гърците си вилнеят на воля но за наша сметка.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СА ВИНОВНИ ГРЦИТЕ , НА НАША ТЕРИТОРИЯ ВЛАСТА Е В ДИКТАТОРА БOЙKO БЪЛГAPOYБИEЦA , ЗАЩО ТОВА БЕЗРОДНО ГРЪЦКО *** НЕ ЗАТВОРИ НАШАТА ГРАНИЦА, ПЪК ДА ВИДИМ МАЛЯКИТЕ , КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ИЗДАРЖАТ !
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кабинетът следи ситуацията по границата ни с Гърция"---Е, и какво като "следи"? И ние я следим, но можем точно толкова, колкото тези некадърници.Вижте, че никой не ги приема сериозно! Нали се оплакахте на ЕК, защо не кажете какъв е отговорът? Само "спускате директиви" от ЕС!"Кабинентът следи ...". Бездарници нагли!
8
1
 
27
 
! Отговори
Шофьор преди 8 години
Има правителството да подаде оставка!!! Инак карам тира на паветата и горко ви.. Писни от *** "оправленци"
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобно ниво на некадърност трябва да е подсъдимо. Бъчварова ти си на този пост за да решаваш проблеми, не да мрънкаш.
6
1
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
ПОХВАЛЕТЕ СЕ КОЛКО ПАРИ СТЕ УСВОИЛИ ОТ ЕС И КОЛКО МАГИСТРАЛИ ИМА ,НИЩО ,ЧЕ НИЩО ДРУГО НЕ ВЪРВИ, НИЩО ,ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СА НАЙ-МАЛКИ ВЕЧЕ НЕ САМО В ЕВРОПА НО И В СВЕТА !
5
1
 
36
 
! Отговори
генсек преди 8 години
Трябва и в България да се организира една генерална стачка. Срещу управляващия режим на агент Буда. За да вдене пожарникаря, за какво става дума.
4
1
 
32
 
! Отговори
бла-бла-бла преди 8 години
Бла-бла-Бачварова: ние в правителството си пием кафето и си клатим краката и следим ситуацията на гръцката граница.
3
5
 
18
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Няма какво повече да се направи, следи се положението с блокадата и исканията на нашите братя и съседи гърците. Нека да сме съпричастни и толерантни, да ги подкрепим в техните справедливи искания. Отделно, може да се помисли и за компенсации от страната ни към гръцките фермери за да може по-скоро да се реши проблема.
2
3
 
28
 
! Отговори
A преди 8 години
ОСТАВКААААААААААААА НЕКАДЬРНИЦИ КРАДЦИ И БЬЛГАРОУБИЙЦИ
1
3
 
29
 
! Отговори
апо преди 8 години
куха бъчва.......