Награди за медиците, оперирали нероденото бебе

Лекарките, които я извършиха, ще получат по 2 хил. лв.
6
Награди за медиците, оперирали нероденото бебе
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри отпускането на държавна парична награда на медиците, извършили операция на неродено бебе.

Наградата е за особени заслуги и за проявена лична доблест при изпълнение на обществения си и граждански дълг на екипа от медицински специалисти на МБАЛ за женско здраве "Надежда".

Още по темата

Д-р Кристина Чачева, д-р Марина Михова, д-р Детелина Стоичкова-Петрова и д-р Камелия Василева ще бъдат наградени с по 2000 лв.

Награда в размер на по 1000 лв. е определена за акушерките Илияна Тюлтинова и Радослава Димитрова, както и за медицинската сестра Леонсия Докузова.

Те извършха сложна операция на бебе в утробата на майката чрез високотехнологични методи, изискващи изключителен професионализъм.

След нея бебето се роди здраво, майката също е добре.

Извършването на такава интервенция е сериозно достижение на българската медицина и е акт на лична доблест, отговорност и висок професионализъм на младите лекари, посочват от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
благодарност преди 8 години
Да са живи и здрави,още много успехи в тази хуманна и достоина професиа,гордост и да се впише във всички медии, фееси и интернет и да се натриет носовете на все изпъкващите се хааамериканци и западняци .Браво ,поклон и дерзаите напред в тънкостта на живота мили Българки
3
2
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Няма ли да е по добре вместо награда да добавят операцията към тези които се поемат от НЗОК? Пък после те ще си ги изкарат тези пари, че и отгоре (което си е редно) ще могат и да се гордеят със спасението на животи което е най-голямата награда. Пък и ще е по-добре за децата. Нали говорим за майчино и детско здраве това онова... Или популизма е най-лесното нещо, пък и не е скъпо. Утре като се наложи пак такава операция какво правим? Или пак разчитаме лекарите да работят за без пари (буквално).
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една хубава новина, фокусирайте се върху такива!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно голямо БРАВО мога да кажа!