Пивка "контрабанда" – ракия в буркани на родата в чужбина

Най-често в буркана има краставички за маскировка
10 фев 2016 15:14,
17
Пивка "контрабанда" – ракия в буркани на родата в чужбина
Снимка: flickr

Изобретателни българи са открили начин да заобиколят международните забрани и да снабдяват неограничено родните гурбетчии извън граница с ракия.

"Контрабандата" в ЕС върви гладко, затворена в буркани най-често с кисели краставички или домати, които се изпращат чрез куриерски фирми, съобщава "Труд".

Въпреки че в повечето страни действа забрана за внос на алкохол и тютюневи изделия, а в други страни той е разрешен, но с лимит, повечето куриерски фирми отказват пращането на такива стоки, за да си спестят главоболия.

Причината е, че според изискванията по закона за акцизите и данъчните складове, за да пътуват, алкохолът или цигарите трябва да имат установен произход и платени налози, обясняват доставчиците.

Във Великобритания, например, не налагат ограничения за вноса на алкохолни и тютюневи изделия, но за лична употреба и когато продуктите са закупени от страна от ЕС и техният произход може да бъде доказан с фактура или касов бон, гласи официалната информация на посолството ни в Лондон.

Заради голямата разправия да изпращат алкохола легално и в определени количества, някои българи са намерили начин да снабдяват роднините си зад граница с желаните стоки, като на първо място сред тях е домашната ракийка.

"Масово изпращаме колети с буркани със зимнина. В много случаи, когато някой от тях се счупи, сме откривали, че са пълни с алкохол", разказаха свидетели на родните схеми. По думите им най-често изпращачите изливат водата от обикновените кисели краставички и пълнят на нейно място ракия.

По същия начин се процедира и с доматите. "Направо си правят коктейли "Блъди Мери" и стигат готови", подмятат с усмивка превозвачите, които са виждали какво ли не да се праща към българските общности зад граница.

Оказва се, че разходите по търговията също са поносими. Минималното количество, което може да се прати, обикновено е 10 килограма, за които са плаща 10 паунда такса.

Така бленуваните на Острова родни глезотийки пристигат хем бързо, хем евтино и без много шум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новина от серията "измислени"!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Демокрацията начина да си добавиш ракия е лесно
13
1
 
5
 
! Отговори
ракиджия преди 8 години
Друго врътка е ракията да е двойна преварка и да е над 60 гр., т.е. се явява, като концентрат. Пренасяте разрешеното количество и после разреждате до 40-45 гр. с вода и си пиете на воля по-голямо количество ракия. Аз примерно си сипвам в чашата от концентрата 100 мл. и слагам 2 бучки лед. Те се разстопяват и хем са охладили приятно ракията, хем са е разредили, за да става за пиене.
12
1
 
3
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Буркан с краставички в ракия? Вадиш пасатора и се получава готова смес за консумация за мързеливи пияници.
11
0
 
8
 
! Отговори
ракиджия преди 8 години
Това са пълни измислици и журналистически съчинения. Пробвано е това за което пишете и мога да ви кажа, че след подобна процедура нито краставичките стават за ядене, нито ракията за пиене. С подобни кокошкарски работи само някой много зле с главата може да се занимава. Най-лесно става да вземеш стек със сокове или бутилки мин. вода и да ги напълниш с ракия. Не всички, а част от тях. Или с едно ново казанче а течност за чистачки, ако сте с кола го пълните с ракия и готово.
10
0
 
5
 
! Отговори
Наздраве преди 8 години
До Анонимен Дали няма да стане кисела?То на едно място отива, както мъдро казваше един готвач. Все едно с мезе.Всъщност някаква пречка краставичките да са затворени пресни?
9
1
 
11
 
! Отговори
Въпросче преди 8 години
Имам въпросче. Защо сте дали за пример само и точно българите в Англия? Има ли това нещо общо с Мисия Лондон 2? И като се погледнете в огледалото, виждате ли Боко? Няма нужда да ми отговаряте! Само да знаете, че ракия пием, но доматите не ги ядем с колците.
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли Ан-Мак-Гърч, която беше казала, че българите ще станат богати хора, като спрат да правят зимнина?Е, след 26 години преход, демокрация и пазарна икономика забогатяхте ли, станахте ли капиталисти, спряхте ли да правите зимнина?Нали знаете двата пръста нагоре и скачайте, че кой не скача, е червен.Ето, днес и Христо Бисеров му прекратиха всякакви дела, Прас и Боко са собственици на държавата и милиардери, а българите в Европа са по-презряни и от всякакви навлеци от Бангладеш, Мароко, Пакистан, Афганистан.
7
2
 
10
 
! Отговори
oeruio преди 8 години
нищо нова под слънцето! В казармата (през ония хубавите години) ни пращаха ракията в консервни кутии...
6
0
 
23
 
! Отговори
Тия преди 8 години
откриха топлата вода...Преди години това беше един от начините да се вкара алкохол в казармата.Друг ефикасен метод е със здрава найлонова торба в дамаджана.Торбата се поставя вътре и се пълни с алкохол.След това се връзва здраво и се набутва.Отгоре се долива с боза,най-често.После бозата се излива,изплаква се с вода колкото е възможно и торбата се пробива с нещо остро!Наздраве!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това даже не го намирам за контрабанда а за нещо добро и за пример :)
4
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 8 години
До Анонимен 4а бе да хваща - тва е смисъла :) другото е лиготия :)
3
2
 
9
 
! Отговори
ооо преди 8 години
А ми браво, много хубаво са се сетили хоратя
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма ли да стане кисела?
1
0
 
29
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Гррррр-грррр-грррааааадил Илия килия.