Протест: Млад мъж си купи винетка с жълти стотинки

Държавата се отнасяла нетрадиционно с него, решил да й отвърне
10 фев 2016 08:38,
61
Протест: Млад мъж си купи винетка с жълти стотинки
Снимка: БТА

Млад великотърновец плати днес винетката си за автомобила с жълти стотинки, пише вестник "Труд".

Михаил Димитров избрал такава форма на протест заради увеличението на винетните стикери. Той сподели, че досега винаги е плащал винетката за автомобила си с банкноти, но тази година решил сумата да бъде в жълти стотинки.

"Като цяло държавата нетрадиционно се отнася с нас, като ни увеличава таксата за винетен стикер, съответно и аз отговарям по този начин на повишената цена на винетката", се мотивира 26-годишният дипломиран агроном.

Михаил решил едва преди седмица да плати пътната такса по този начин. Той бързо събрал сумата, тъй за тази кауза му помогнали десетки приятели. "Всеки си разби касичката и ми донесе това, което имаше там. Първите около 40 лева бях събрал за около половин година, като те бяха за съвсем друго нещо, но в крайна сметка ще ги дам за винетка, останалите 57 лева успяхме заедно да съберем само за седмицата", която мина, разказва ентусиазирано Мишо.

Днес той донесе в местното управление на АПИ найлонови пликове, като в единия бяха събрани 35 лв. по една стотинка, в другия- 40 лв. по две стотинки, а в третия - 22 лв. от монети по пет стотинки. Трите пакета тежат общо 12 кг. и бяха предоставени на касата във ведомството.

Въпреки създаденото неудобство, стотинките бяха преброени от монетоброяч, като процедурата отне около час. Служителите на Областно пътно управление споделиха, че това е първият случай на подобно заплащане на винетен стикер.

26-годишния Михаил е категоричен, че ако правителството не предприеме мерки и цената на винетката остане същата, догодина пак ще я плати с жълти стотинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
5
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Протест на един дрислъо. Ако е мъж, да кара без винетка. Какво му е виновна касиерката, че да брои 2 часа стотинки. Той ако работи касиер и почне някой да издевателства така върху него, ще му хареса ли?
22
11
 
8
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Абе хора, като не ви харесва да си купувате винетки за да има пари за пътищата и магистралите ни, недейте да си купувате и недейте да си карате колите.Ако искате да пестите, не си купувайте винетки за всичките си автомобили, а само за един от тях и само него ползвайте. То акъл трябва малко да има човек.
21
9
 
7
 
! Отговори
Пореден ръб преди 8 години
Поредният *** който си го е изкарал на ... продавачката. Държавата я боли фара ...И него е трябвало да го напердашат както ония *** дето искаше топлофикация да наказва със стотинки. Пълни ***!
20
1
 
29
 
! Отговори
Дончо преди 8 години
Това е протеста на един сам българин! Какво да направи като всички сме мижитурки, мишки и двулично-подли същества, къде да отиде?! Пред Парламента ли ? Сам? Куките веднага ще го неутрализират защото ще е сам! Всички висим във форумите и чакаме някой да отиде да протестира а ние да гледаме пред телевизора на шопска и ракия! Не сме достойни българи , страхливи сме , страхливо живеем живота си, дори за децата си не мислим! Само заради децата трябва да излезем и да ги изметем тия антибългари!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По малоумнатаа логика на някои деблии по-долу въобще не трябва да се протестира за нищо, защото винаги ще се намери някой имбецилл да защитава някой "невинен", било то касиерка, полицай, граничар, пътуващ, дето му се пречи на пътуването или просто живущ близо до някакъв протест, на който без вина му се шумяло. В държавите, където наистина ефективно се протестира, не само не се бере грижа за това, ами дори е търсен ефект!
18
14
 
2
 
! Отговори
гербист-реформатор преди 8 години
Това е смешно. Като не му харесва на господина да ползва пътищата, нека да не ги ползва и да не си купува винетка. Ние насила не го караме. Всички могат да си купуват винетки, само той не можел. Аман от такива тарикати.
17
4
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Написах пред парламента като един от многото варианти за протест.Съгласен съм до някъде с твоите предложения,но съгласи се това,което е направил не е редно и няма да доведе до нищо.
16
6
 
11
 
! Отговори
Да му го туря преди 8 години
***! Какво е виновен продавача на винетката!?...
15
0
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Ето за това сме на това дередже, защото протеста трябва според теб да бъде пред парламента, а не да се затворят всички ганици, да се спре транспорта, токозахранването, питейната вода, да се затворят банките и бойкот на чуждите хранителни вериги. Но тук мафията си има държава и няма как да стане за разлика от Гърция....
14
0
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Тя и Павлова не е виновна , всичко което се случва в държавата е по вина единствено на Борисов! Павлова , Кунева , Бъчварова ...всичките са бушони и прикрития да излизат от тяхната уста безумията , които се вършат! Важното е Борисов да е чист и да не го плюят хората, да няма протести , че от тях най-много го е страх и вдига кръвно! Това е диктатура и никой министър не прави каквото намери за добре а всяка "идея" минава и се одобрява от Борисов!
13
0
 
12
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Като иска да зори служителите по умно е в гербови марки. Те са законно платежно средство за държавни такси.Глупаво е все пак, както каза преждепостващ дебелото Лиле я боли оная работа.Само с блокада като гърците става. А ако не става с блокада - става с блокада с тояги в ръце.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшен протест, депутатите са шокирани, че някаква касиерка е броила стотинки един час...
11
3
 
19
 
! Отговори
фрег преди 8 години
Е на кого е натрил шапката? На служителката, която е броила тези жълти стотинки, а реално тя няма вина за цената на винетката... Но хубава идея, и аз бих го направила! :) Одобрявам!
10
2
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Сигурно се и фоткал и вече е герой във фацебок... Тояга си требе, такива показни действия до нищо не водят освен да покачват трафика във форумите...
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния ***.Какво е виновна жената на касата?Не там трябва да бъде протеста, а на жълтите павета.На приказки сме силни.Едно признавам на гърците-задружни са.В това отношение имаме много да учим от тях.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селски комплексар. Другия път да си плати и бензина с монети по тази логика. Само че тогава няма да е толкова смел пред някой мъж.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И жълтите стотинки са си пари.
6
3
 
6
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 8 години
БРАВО МИШО! ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА ТИ. ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПЛАСИРАМЕ И ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ, КОИТО ПОЧТИ НИКЪДЕ НЕ ГИ ИСКАТ...БРАВО!
5
1
 
7
 
! Отговори
браво! преди 8 години
Ей това е един истински b1lgarin! Радвам се, когато сутрин чета толкова съществени новини!!! Още повече - когато всяка година има абсолютно същата новина!? *** племето... Някой да си е платил парното или сметката за тока със стотинки, че ми е важно?
4
0
 
4
 
! Отговори
Хм, преди 8 години
чудя се дали има не дипломиран агроном?