Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник

Почетният лидер на ДПС обаче не дойде да приеме наградата си
11 фев 2016 13:07,
112
Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Ахмед Доган бе отличен с награда "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос към държавността.

Почетният председател на ДПС не дойде на церемонията във Военно историческия музей, за да вземе наградата лично. Получи я депутатът му Станислав Атанасов.

Наградата бе връчена от Светослава Шаренкова, а инициативата за нея е на Института за развитие на лидерството към Университета по библиотекознание, Института за изследване на човека към БАН и Военноисторическия музей към Министерството на отбраната.

Церемонията бе открита от директора на Института към Библиотекарския институт и бивш шеф в ДС Димитър Иванов, а водещ бе ректора Стоян Денчев.

Отсъствието на Доган бе обяснено от организаторите с нежелание събитието да се превръща в политическо.

"Ние често сме били свидетели на неговите философски разработки и научни разсъждения, но днес медийният интерес щеше да бъде прехвърлен върху политическата плоскост, затова той няма да присъства лично", обясни Шаренкова. Тя накратко преразказа биографията на Доган, акцентирайки на научните му трудове.

"Награждаваме го за дългогодишната му дейност за изграждане на демокрацията в България и съхранение на гражданския мир в България", каза още Шаренкова.

Тя изрази надежда, че отличието ще послужи като стимул на почетния лидер на ДПС да завърши своята уникална идея за заедността, която е нужна на България и Европа.

С награди бяха отличени и големия художник Светлин Русев - за лидерство в духовността и кметът на Бургас Димитър Николов - за лидерство в регионите.

"Българската духовност няма нужда от служебни лидери", каза художникът. "Не съм лидер, а слуга на хората, които ме избраха", обясни пък градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sory no dogan islese Po goljam balgarin ot balgarskite politizi i deputati u4ete se bslgari ne podai gasez na turzia USA i tn boiko u4i se ot umnite Hora ne ot savetnizite ti. Kato Jane i dr islagat te
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех,овце!Глупаво стадо!Не разбрахте ли номера,който ви изиграха Доган и Местан,с режсьор-постановчик,Ердоган!Овцете *** не разбраха,каква змия си вкараха в пазвата - най-опасната,приеха го с душите си.Утре той ще ви поведе към гибел и вие ще го последвате,като такива,каквито сте си ,като овце!!Ха-ха!Тръгнали награди да му дават..."за лидер и държавник".А той им се изхрачи в "суратя" и те пак нищо не разбраха!!!
68
0
 
19
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ЗАЩО НАГРАДАТА Е "СТАМБОЛОВ"??!!!!ТРЯБВА ДА Е ...."Ф. ДЗЕРДЖИНСКИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/.....като на руски ибрик -!...../
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета и повръщам.
66
0
 
20
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Вярно е жива подигравка. Черен печат от Турция. Недоволна разбита електоролна маса.Народа почна да осъзнава. Крайно време виновниците за упадъка да понесат отговорност.
65
0
 
23
 
! Отговори
ист преди 8 години
Инфлация на наградите
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АХМЕТ ОТ 5 ГОДИНИ НЕ Е ИЗЛИЗАЛ ОТ ДУПКАТА СИ,ПАРАНОЯТА Е КОФТИ НЕЩО :)))))
63
0
 
20
 
! Отговори
mestan преди 8 години
Kak da doyde 4oveka beshe piqn. Vie sto neim zanesohte
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" НЯКОИ ХОРА СЕ ВЗЕМАТ МНОГО НА СЕРИОЗНО ! " АХМЕД ДОГАН
61
1
 
19
 
! Отговори
Baro Grga преди 8 години
Dano horada dali nagradata na Dogan da sa naqsno kolko balgarski sekretni agenti v Turciq sa zaginali zaradi nego , kato gi "osvetqva" ....
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган и Пеевски - най-големите рушители на всичко българско, се оказаха на руска служба. Да има някой изненадан?
59
1
 
31
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Направо гнусно-Служители и доносници се награждават с ордени и то на името на един наистина голям българин.Хора без ВСЯКАКЪВ МОРАЛ И ЛИЦЕ!!!
58
6
 
25
 
! Отговори
Demagog преди 8 години
Защо "Стамболов"!? Бъдете честни!! Дайте му награда "Стальин" или "Дзерджински" или "ЙЕкатерина Велика". И да му я връчи директно Пютин.
57
2
 
29
 
! Отговори
голем цирк преди 8 години
хе-хе, хо-хо хоОрдените ги раздават като пакетче семки. Оня даже не благоволили да се яви. Вероятно от срам.
56
11
 
22
 
! Отговори
аС преди 8 години
Свой сред чужди, чужд сред свои. При всичките му отрицателни качества, Доган остава най-влиятелния политик на т.н. преход. С противоречива роля, но умен и хитър. Не съмнявам, че той е един от тези, които са спомогнали България да се предпази до този момен от косовски вариант.
55
1
 
27
 
! Отговори
Библиотекар преди 8 години
Подготвят общественото настроение за официализиране на коалицията ГЕРБ-ДПС.
54
3
 
29
 
! Отговори
ха ха ха преди 8 години
........"Университета по библиотекознание"... това ми стига за да разбера що за награда е това.Нищожни люде се заиграват с имената на славни българи като Стефан Стамболов.
53
1
 
26
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--58;Ей глупчо. Русия ни натресе ФЕРДИНАНД. Тя плати на русофилските МЕКЕРЕТА да детронират БАТЕНБЕРГ и искаше да ни сложи за КНЯЗ ЧЕРКЕЗИНА Никола Дадиани Мингрели,за да и продаде Б--я.Нашите го проучили и отказали. Турция ни помага.Русия нарушава Берлинския договор. Там пише; КНЯЗА НА Б--я НЕ ТРЯБВА ДА Е РУСНАК. Нашите искат Датския княз, Но Русия отказва. Единствения който се съгласява да дойде е Фердинанд. Не е Ефрейтор а Поручик.Русия е виновна.
52
1
 
27
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Анонимен--51Цялата глутницая Д. Иванов , Ст. Денчев и др. са свързани с ДС. Искам да попитам Д. Иванов който написа книга за Ст. Стамболов; Защо не я довърши. Защо не написа кой УБИ СТАМБОЛОВ. Защо не написа че Русия искаше ГАРАНЦИЯ че Стамболов няма да се върне на власт.Българските пр4едатели русофили убиха Стамболов по искане на Русия. Така те облизаха *** на руските поробители.
51
3
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Стремителното падение на държавата продължава! Шефове на ДС награждават свои служители и нейни доностници създатели на етнически партии за "държавност"!! Стамболов със сигурност е направил салто в гроба си! Bероятно продължава да ги прави....