Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник

Почетният лидер на ДПС обаче не дойде да приеме наградата си
11 фев 2016 13:07,
112
Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Ахмед Доган бе отличен с награда "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос към държавността.

Почетният председател на ДПС не дойде на церемонията във Военно историческия музей, за да вземе наградата лично. Получи я депутатът му Станислав Атанасов.

Наградата бе връчена от Светослава Шаренкова, а инициативата за нея е на Института за развитие на лидерството към Университета по библиотекознание, Института за изследване на човека към БАН и Военноисторическия музей към Министерството на отбраната.

Церемонията бе открита от директора на Института към Библиотекарския институт и бивш шеф в ДС Димитър Иванов, а водещ бе ректора Стоян Денчев.

Отсъствието на Доган бе обяснено от организаторите с нежелание събитието да се превръща в политическо.

"Ние често сме били свидетели на неговите философски разработки и научни разсъждения, но днес медийният интерес щеше да бъде прехвърлен върху политическата плоскост, затова той няма да присъства лично", обясни Шаренкова. Тя накратко преразказа биографията на Доган, акцентирайки на научните му трудове.

"Награждаваме го за дългогодишната му дейност за изграждане на демокрацията в България и съхранение на гражданския мир в България", каза още Шаренкова.

Тя изрази надежда, че отличието ще послужи като стимул на почетния лидер на ДПС да завърши своята уникална идея за заедността, която е нужна на България и Европа.

С награди бяха отличени и големия художник Светлин Русев - за лидерство в духовността и кметът на Бургас Димитър Николов - за лидерство в регионите.

"Българската духовност няма нужда от служебни лидери", каза художникът. "Не съм лидер, а слуга на хората, които ме избраха", обясни пък градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да ви светна, че на почетния ви лиддер му е забранено да ходи в турция.Барабар с дебелия... :)Пустите доганци, станали московци.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще го цъфнат тоя *** ?
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетох една умна приказка . Награда за цялостно творчество да се връчи на ДС . Такива нагли и долни хора няма в целия свят . То и за това сме най бедните в Европа .
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А награда за високи постижения в хидроинжинерството кога ще му дадат?
6
2
 
34
 
! Отговори
Край преди 8 години
Наградата е Златен обръч. Скоро ще му връчват и наградата "Хидролог на Републиката" за научни трудове в областта на хидро-хонорарите. Няма друг хидролог на Балканите който да е получил хонорар от 1.5 милн. лева за консултации. М даа войната е мир Ороел.
5
1
 
28
 
! Отговори
не разбирам преди 8 години
Кога Доган е бил премиер?
4
4
 
41
 
! Отговори
ЗЛОСТЪР преди 8 години
Гавра с паметта на един от най-големите ни родолюбци и управници в цялата многохилядна история на България!
3
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е върха на наглостта,ДС и рубладжиите си връчват награди и то на името на Стамболов-убит от русофилите ,заради това че е устоявал независимоста на България. И то на Доган-срам.
2
1
 
21
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Значи се хванаха на въдицата ИМ.
1
0
 
31
 
! Отговори
вече преди 8 години
На Доган не му пука даже за ДС.