Къщичка за телефони приютява школски GSM-и

Как идеята на португалско училище влезе в 32-ро СОУ
11 фев 2016 18:30, Анисия Иванова
0
Къщичка за телефони приютява школски GSM-и
Снимка: Bulgaria On Air

2 години преди забраната за мобилни телефони в училище да влезе в сила, столичното 32-ро СОУ вече е намерило решение на проблема с GSM-ите в час. Къщичката за телефони приютява всеки мобилен телефон. С влизането в час учениците оставят там GSM-ите си и се отдават на знания.

"Идеята всъщност не е наша. Ние я взаимствахме от наше партньорско училище в Португалия преди 4 години. Преди повече от две години направихме тези къщички за телефони и нашите деца нямат никакви проблеми. Вие може би сте видели, че телефоните са там“, разказва пред телевизия Bulgaria ON AIR директорът Нели Костова.

Боян е в осми клас. Използва телефона си предимно за забавление. В клас се възползва от новите технологии, за да намира повече информация, но приема, че по време на час телефоните пречат.

"В клас не е добре да се използват телефони, по време на час се разсейваме, но през междучасията няма проблем да използваме телефони. Аз лично го използвам нонстоп“, споделя Боян.

Когато е вкъщи – забрана няма. Затова често игрите на смартфона отвличат вниманието му.

"Играя си на телефона много време и после започвам да уча и си отварям нещо, и продължавам да си играя на телефона“, допълни ученикът.

Неговият съученик Александър рядко използва телефона си. Предпочита компютъра. На ден прекарва по 6 часа пред монитора, но казва, че това не му пречи.

Според него когато започва да учи компютърът повече му помага, отколкото да го разсейва.

Ръководството на гимназията приема предимствата и ползите на технологиите в ученето. От училището се стремят максимално да ги внедрят в час, защото учениците им стават все по-любознателни и търсят информация от всички възможни места.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари