BG Робин Худ: 20% от престъпното имущество за бедни

Мотивът – възстановява се справедливостта в обществото
Обновена: 12 фев 2016 08:35 | 12 фев 2016 08:24, Мария Захариева
27
BG Робин Худ: 20% от престъпното имущество за бедни
Снимка: Bulphoto, архив

Поне 20% от прибраното от държавата престъпно имущество ще отива след това за грижи към социално слабите и хората в неравностойно положение.

Това предвиждат приетите от депутатите на първо четене поправки в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, пише вестник Монитор.

Мотивът за тази стъпка е да се потвърди, че гражданската конфискация е насочена не само към борбата с организираната престъпността, а е във връзка и с възстановяването на справедливостта в обществото.

С промените се сваля и прагът на несъответствие между доходи и притежавано имущество, след превишаването на който се стартира процедура по отнемане. В момента той е 250 000 лв., като се смъква на 120 000 лв. и ще касае последните 10 години. Според вносителите сегашната сума е твърде завишена на фона на динамичната промяна в цените на недвижимите имоти, автомобилите и доходите.

Освен това поправките дават и повече правомощия на инспекторите на специализираната комисия за отнемане на бандитско имане. Предвижда се те вече да могат да правят претърсване и изземване, както и да снемат обяснения от проверяваното лице и неговите близки. Ще могат също така да изискват от съответните дружества разкриване на застрахователна тайна. До момента затрудненият достъп до такава спъва сериозно проверките.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои бедни?
Че сега идват и вносни ц.иган.и
А българските старци изнемогват
Работят след пенсия до 80- годишна възраст
18
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Предлагам да е не 20% а 80% защото тези пари трябва да са за подобряване на условията на бедните българи. Обърнете внимание българи а не р0мляни!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От "социално слабите" за социално слабите.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам "народно опълчение", разбирай сдружение.Да се направят снимки с дрон на замъците в Бояна и от там при Горанов за справка кой,,кой е и защо е.Бойковите снимки от хиликоптера се осветили и не могат да се покажат.
15
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
"справедливостта в обществото"-ха,ха,и децата знаят,че няма такова нещо.
14
0
 
12
 
! Отговори
Мучачос преди 2 години
Наблюдавал съм счетоводители,които работят два дни за да търсят 1 стотинкиа,за да им равни салдото.А синдиците сгрешиха с по милион в КТБ.???? Явно измеренията за нашата една стотинка е равностойна на един милион на ония от КТБ.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20% от 0 пак е 0.
12
6
 
7
 
! Отговори
бедни преди 2 години
искам да попитам кои са бедните
бедни са защото си лежат по цял ден в креватите
тези дето работят са виновните в тази скапана държава
те са задължените те са длъжниците
бедните са само за да ядат това което са произвели будалите дето ходят на работа и тичат по цял ден като бесни
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нема да стане.Всички са вързани като свински черва.Ако си разкъсат поне апендикса,ще засмърди.Харакири нема да има от висшия пилотаж.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу 20% какъв "жест"!
9
1
 
15
 
! Отговори
АTAKICT преди 2 години
НАШИТЕ ..БОРЦИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ПОНЕ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ---НЕМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕСТЬПЛЕНИЯ И НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ДЬРЖАВАТА АКО СЕ ПРИЕМЕ ТОЗИ ЗАКОН ТО ВСИТЕ УПРАВНИЦИ ОТ 1989 ДО СЕГА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА КАТО КОСТОВ Ф .ДИМИТРОВ ПРЕДАТЕЛЯ СТОЯНОВ И БОРИСОВ СА ЗА БЕСИЛОТО
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чисти сме пред закона и пред съвестта си.Ние Масларова и Бисеров , радетелите на справедливостта ,ще основем нова партия "Антикорупция" Делата ни са вече вв архив.Другите да духат супата.
7
0
 
18
 
! Отговори
истината е една преди 2 години
Баш крадците окрадоха не преди 10, а преди 26 години. Тях защо няма да ги лови? Ами щото трябва и авторите на законопроекта да останат на улицата!

Лъжа и измама е този закон и имитация на дейност, за пред овцете! Кога видя политическата клика да се самоизхвърли на улицата, тогва ще повярвам в "чистите помисли" за предложението на този закон!
6
1
 
20
 
! Отговори
истината е една преди 2 години
Я сега който не си е плащал ипотеката - "конфискация в името на държавата" и раздаване на наши хора, а длъжника да продължава да плаща!
Ей това е дълбокият замисъл на "борбата с незаконно богатите"
5
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 2 години
ами парите или са в офшорни сметки в чужбина, препрани и инвестирани в бг като чужди инвестиции, или са си накупили имоти и замъци на запад за това се чудиш къде са милиардите, и никога няма да могат да ги пипнат тях пак ще изгорят хора дето са си купили скъпа кола за 50 000 или апартамент за 100 бона а вземат 500 600 лв заплата, ей такива ше гонят
4
0
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В преди 2 години
Досега от както е създаден този закон - са отнети 56 мил лева- Което е смешно и жалко на фона на откраднатите милиарди - някакви дребни дилърчета катоо Митко Очичките и Ванко 1 -- а къде са крадците на евромилиарди - крадците на КТБ - крадците от 26 г във властта - По Черноморието има милиарди в хотели и земя придобити по смехотворен начин - земи купени чрез подкупени общински съвети - хотели построени с откраднати пари от измами с ДДС и незаконен внос на цигари и какво ли не
3
0
 
25
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
Алоооо,защо ще проверявате за кражбата от последните 10 години.Защо забравяте останалите 15 години?Нима първите хайдуци след подмяната са "добросъвестни дейци", а останалите в по-късен период" недобросъвестни"?Нима нямате база данни в НАП , кой колко е печелил ,от какво е печелил и колко данъци е пла тил? Задача за счетоводител от ......ТПК! С двоен стандарт започнаха раздъжавяването,с двоен стандарт ще разследват ,ако започне в което много се съмявам.Темида има двойник...
2
0
 
21
 
! Отговори
Плавник преди 2 години
Те тия с незаконно придобитото имущество само апартаменти в панелки купуват. Чакам да настанят някой социално слаб в една от петте спални на нечий палат в Бояна.
1
1
 
30
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 2 години
Прах в очите на народа е това.Мижай да те лажем.