BG Робин Худ: 20% от престъпното имущество за бедни

Мотивът – възстановява се справедливостта в обществото
Обновена: 12 фев 2016 08:35 | 12 фев 2016 08:24,
27
BG Робин Худ: 20% от престъпното имущество за бедни
Снимка: Bulphoto, архив

Поне 20% от прибраното от държавата престъпно имущество ще отива след това за грижи към социално слабите и хората в неравностойно положение.

Това предвиждат приетите от депутатите на първо четене поправки в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, пише вестник Монитор.

Мотивът за тази стъпка е да се потвърди, че гражданската конфискация е насочена не само към борбата с организираната престъпността, а е във връзка и с възстановяването на справедливостта в обществото.

С промените се сваля и прагът на несъответствие между доходи и притежавано имущество, след превишаването на който се стартира процедура по отнемане. В момента той е 250 000 лв., като се смъква на 120 000 лв. и ще касае последните 10 години. Според вносителите сегашната сума е твърде завишена на фона на динамичната промяна в цените на недвижимите имоти, автомобилите и доходите.

Освен това поправките дават и повече правомощия на инспекторите на специализираната комисия за отнемане на бандитско имане. Предвижда се те вече да могат да правят претърсване и изземване, както и да снемат обяснения от проверяваното лице и неговите близки. Ще могат също така да изискват от съответните дружества разкриване на застрахователна тайна. До момента затрудненият достъп до такава спъва сериозно проверките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои бедни?Че сега идват и вносни ц.иган.иА българските старци изнемогватРаботят след пенсия до 80- годишна възраст
13
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Предлагам да е не 20% а 80% защото тези пари трябва да са за подобряване на условията на бедните българи. Обърнете внимание българи а не р0мляни!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От "социално слабите" за социално слабите.
11
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"справедливостта в обществото"-ха,ха,и децата знаят,че няма такова нещо.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20% от 0 пак е 0.
9
6
 
7
 
! Отговори
бедни преди 8 години
искам да попитам кои са беднитебедни са защото си лежат по цял ден в креватите тези дето работят са виновните в тази скапана държавате са задължените те са длъжницитебедните са само за да ядат това което са произвели будалите дето ходят на работа и тичат по цял ден като бесни
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу 20% какъв "жест"!
7
1
 
15
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
НАШИТЕ ..БОРЦИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ПОНЕ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ---НЕМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕСТЬПЛЕНИЯ И НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ДЬРЖАВАТА АКО СЕ ПРИЕМЕ ТОЗИ ЗАКОН ТО ВСИТЕ УПРАВНИЦИ ОТ 1989 ДО СЕГА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА КАТО КОСТОВ Ф .ДИМИТРОВ ПРЕДАТЕЛЯ СТОЯНОВ И БОРИСОВ СА ЗА БЕСИЛОТО
6
0
 
18
 
! Отговори
истината е една преди 8 години
Баш крадците окрадоха не преди 10, а преди 26 години. Тях защо няма да ги лови? Ами щото трябва и авторите на законопроекта да останат на улицата!Лъжа и измама е този закон и имитация на дейност, за пред овцете! Кога видя политическата клика да се самоизхвърли на улицата, тогва ще повярвам в "чистите помисли" за предложението на този закон!
5
1
 
20
 
! Отговори
истината е една преди 8 години
Я сега който не си е плащал ипотеката - "конфискация в името на държавата" и раздаване на наши хора, а длъжника да продължава да плаща!Ей това е дълбокият замисъл на "борбата с незаконно богатите"
4
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 8 години
ами парите или са в офшорни сметки в чужбина, препрани и инвестирани в бг като чужди инвестиции, или са си накупили имоти и замъци на запад за това се чудиш къде са милиардите, и никога няма да могат да ги пипнат тях пак ще изгорят хора дето са си купили скъпа кола за 50 000 или апартамент за 100 бона а вземат 500 600 лв заплата, ей такива ше гонят
3
0
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Досега от както е създаден този закон - са отнети 56 мил лева- Което е смешно и жалко на фона на откраднатите милиарди - някакви дребни дилърчета катоо Митко Очичките и Ванко 1 -- а къде са крадците на евромилиарди - крадците на КТБ - крадците от 26 г във властта - По Черноморието има милиарди в хотели и земя придобити по смехотворен начин - земи купени чрез подкупени общински съвети - хотели построени с откраднати пари от измами с ДДС и незаконен внос на цигари и какво ли не
2
0
 
21
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Те тия с незаконно придобитото имущество само апартаменти в панелки купуват. Чакам да настанят някой социално слаб в една от петте спални на нечий палат в Бояна.
1
1
 
30
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 8 години
Прах в очите на народа е това.Мижай да те лажем.