Борисов и Станишев единни за бежанците и Шенген

Премиерът и лидерът на ПЕС разговаряха в Министерския съвет
79
Борисов и Станишев единни за бежанците и Шенген
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на ПЕС Сергей Станишев са обсъдили бежанската криза. Двамата са разговаряли в Министерския съвет.

Борисов и Станишев са коментирали развитието на обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и предприеманите мерки на национално и европейско равнище за ограничаване на въздействието й.

Премиерът е информирал лидера на ПЕС за дискусиите и решенията на донорската конференция "Подкрепа за Сирия и региона", за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов е запознал Станишев и с проведените от него разговори с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери.

Двамата са разгледали и въпроса за членството на България в Шенген.

Те са изразили общото мнение, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България всекидневно доказва способността си да осъществява ефективен контрол върху външни граници на Съюза.

"Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях“, коментира премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
26
 
! Отговори
лорд Минчев преди 8 години
Тази снимка я копирам и я правя на плакат за следващия гей-парад !
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикв***та гледа от мути че разговаря с всеки за отчитане на дейност
3
1
 
30
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Вие не разбрахте ли че всички в тоя парламент са ЕДНО, няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС, няма АТАКА. Всички са заедно, единствено правят циркове пред нас, за да ни замажат очите, уж имало управляващи и опозиция. ГЛУПОСТИ ! Как па няма един терорист да ги взири тия 240 лайнара,
2
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 8 години
А кафе пили ли са?
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двамата клоуни на ДС отново заедно. Красота, Българийо ...