Над 106 хил. лв. ще ни струва кампанията на Бокова

Средствата били предвидени още миналата година
12 фев 2016 08:30,
51
Над 106 хил. лв. ще ни струва кампанията на Бокова
Снимка: Reuters. архив

106 300 лв. е приготвила държавата за провеждане на кампанията за избор на шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщава вестник "24 часа".

Средствата за кампанията по избора на генерален секретар на ООН са предвидени в бюджета на Министерството на външните работи още в края 2015 г. Те са част от общо 20-те млн. лв., които се разпределят за дейността на посолствата ни през тази година.

Все още не е правено планиране как точно ще бъдат похарчени тези средства и дали ще бъдат наемани външни изпълнители за лобиране и пиар. Тези решения трябвало да бъдат взети от комисията по кампанията, която Външно тепърва ще създаде.

Ирина Бокова бе официално номинирана за главен секретар на ООН с писмо на външния министър Даниел Митов. Той го изпрати до ООН във вторник вечерта.

Името на Бокова бе посочено като български кандидат от правителството на Пламен Орешарски през 2014 г. Това бе последното решение на кабинета, преди да бъде назначено служебното правителство на Георги Близнашки. През 2015 г. премиерът Бойко Борисов обяви, че препотвърждава решението за издигане на Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
С КОЛКО СА ПО-МАЛКО РАЗХОДИТЕ ЗА НЕЯ ОТ ТЕЗИ НА ДЕПУТАТИТЕ ЗА КАФЕ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ (ВОДА), КОИТО ОСВЕН ДА СЕ ТЪПЧАТ С ДЕПУТАТСКИ КЮФТЕТА, ДА ПИЯТ КАФЕ, ВОДА И ДА ***, ДРУГА НЕ ПРАВЯТ...
18
5
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Тя не е българка, а комунистка! Комунистите винаги са работили за интересите на Русия, тая не прави изключение, а и щом руснаците толкова държат на нейния избор, значи 100% е техен агент! а защо ние трябва да плащаме кампанията на чужди агенти или имаме излишни пари! Бойко веднага спри парите за кампанията на тая червена твар! Или повече за тебе и ГЕРБ няма да гласувам!
17
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До 15: А откога децата не носят вина за родителите си? Така ли беше при комунистите?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1А децата не носят вина за родителите си, ..... но са възпитавани от такива родители !? Или казано така - Вълка козината си мени, но нрава НЕ !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОН! Ооо Нееее!Ами бившият премиер Ф. Д. и настоящият кандидат-президент Рада Дълбоката са племенници на партизани терористи, а после главорези и масови убийци по време на комунистическите репресии, ама не ти изнася да го напишеш. Аз съм категорично против, който и да е българин да е начело на ООН защото само ще си навлечем допълнителни главоболия, но никой не ме пита
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали държавата няма пари, нали изтеглихме милиарди кредити и сега ще плащаме кампанията на тая комунистка, която не направи нищо за българия, освен че беше агент на руските служби?! Ами като иска да бъде кандидат да си плати кампанията със свой пари, и без това има милиони $! Или пък да ги плати Кремъл и без това е тяхна агентка да си поемат масрафа! Комунистите са интернационалисти и никога не са били българи и не са работили за България - факт, даже са работили против интересите на България!
13
3
 
5
 
! Отговори
прагматик преди 8 години
До 1че е така- е ясно. Ама някой да вид ползата от нея за България от това, че тя досега бе начело на ООН. Човек плаща за нещо, когато има нужда от това. Обаче да плащаш само за слава при положение, че живеем на границата на бедността и то толкова време и то на зена с такива доходи без кокой да е видял полза за държавата? Извинявай.
12
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ей хора, не виждате по-далече от носа си! ООН е световна структура и е огромно постижение ако българка, която и да е тя е начело. А децата не носят вина за родителите си, тя е това, което сама е изградила от себе си. Шапка и свалям.
11
6
 
10
 
! Отговори
ОН! Ооо Нееее! преди 8 години
Дърта комунистическа скумрия с баща партизанин терорист, а после главорез и масов убиец по време на комунистическите репресии, която цял живот е била кадър на комунистическата партия и сега ще я предлагаме за шеф на ОН като й плащаме изборната кампания! Алоууу Бойко, кво стана бе г,осин премиер, как така това комунистическо бабе от едно от най-престъпните комунистически котила - Бокови ще бъде наш кандидат?! Имаш ли малко мозък в големата кратуна или не?! Комунизма нали уж си отиде?! Да, Ама НЕ
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как може Баба Яга са стане председател на ООН-то ??? Това шега ли е ???
9
0
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименПЕНСИОНЕРИТЕ СЕ СИ ПЛАТИЛИ ЗА СВОИТЕ ПЕНСИИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ДРУГИ,НО ТИ С ДРУГИТЕ НЕ СМЕЕШ ДА СЕ ЗАЯЖДАШ, СМЕЕШ САМО С УМРЯЛ ЛЪВ ДА СЕ БОРИШ!
8
3
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
45 години стигат!Който не скача е комунист.П.П.45 години стигат..Ама те пак са на власт !!!!.Пък вие си скачайтеей тъй . за здраве
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама тая като иска да кандидатства за нещо защо не си плаща сама ами ние трябва да и плащаме ??? Да не би да е социално слаба ? Помощи за дърва и въглища взима ли ?
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще я избере тая кощрамба
5
1
 
15
 
! Отговори
33 преди 8 години
А за Кристалина-Сталинка, колко щеше да е? Вероятно тройно повече, защото никой не я иска там !
4
6
 
17
 
! Отговори
wypros преди 8 години
Каква заплата е получавала тази в продължение на 20 години в ООН и каква ние данъкоплатците и какво направи ТЯ за нас в ООН, та сега да и плащат бедняците и камапанията?
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** комунистическа скумрия е срам за България!
2
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова е комунистически сатрап! Тя е избор на Путиин, не на България! Оставка! Мафия!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво направи тази за България- та да И ПЛАЩАМЕ КАМПАНИЯТА. С тази висока заплата, която имаше НЕ МОЖЕШЕ ЛИ САМА ДА СИ Я ПЛАТИ? 220 *** в парламента, над 60% пенсионери, аз да се разболея намам пари да оживея, въпреки, че получавам мизрни 1000 лева, ами и на тази кампанията да и пащаме. А учителите на децата ни и те.....Поне 70% от хората в бг-то са бедни и нямат достъп до качествени здравни услуги, ами и тази комунистическа издънка.