Над 106 хил. лв. ще ни струва кампанията на Бокова

Средствата били предвидени още миналата година
12 фев 2016 08:30,
51
Над 106 хил. лв. ще ни струва кампанията на Бокова
Снимка: Reuters. архив

106 300 лв. е приготвила държавата за провеждане на кампанията за избор на шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщава вестник "24 часа".

Средствата за кампанията по избора на генерален секретар на ООН са предвидени в бюджета на Министерството на външните работи още в края 2015 г. Те са част от общо 20-те млн. лв., които се разпределят за дейността на посолствата ни през тази година.

Все още не е правено планиране как точно ще бъдат похарчени тези средства и дали ще бъдат наемани външни изпълнители за лобиране и пиар. Тези решения трябвало да бъдат взети от комисията по кампанията, която Външно тепърва ще създаде.

Ирина Бокова бе официално номинирана за главен секретар на ООН с писмо на външния министър Даниел Митов. Той го изпрати до ООН във вторник вечерта.

Името на Бокова бе посочено като български кандидат от правителството на Пламен Орешарски през 2014 г. Това бе последното решение на кабинета, преди да бъде назначено служебното правителство на Георги Близнашки. През 2015 г. премиерът Бойко Борисов обяви, че препотвърждава решението за издигане на Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСъс сигурност има нужда от средства за лечение на онкоболните деца, но по въпроса питайте министър Москов. Парите, които си гласуваха депутатите днес, също можеха да се дадат за децата, ама и това не питате!!! Популизмът не лекува!
38
4
 
2
 
! Отговори
Джони преди 8 години
Искам да знам каква полза ще има обикновенния българин от избирането на бокова и как ще се подобри стандарта му на живот от това? Ако ми каже някой - е това няма пряка връзка с бла, бла, бла, аз ще го запитам тогава какво ни интересува оон и бокова и какво общо има тя с нас? Защо да даваме пари и да си губим времето с нейната кандидатура ако нямаме пряка и видима реална полза от избирането и? Това е все едно да се вълнуваме кой ще стане губернатор на окръг Мичиган в щатите?!?
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази жена има грижа за България, колкото и колегата Станишев: "Те да ме изберат, пък ще ми дишате праха. За какво съм накупила апартаменти в щатите."
36
4
 
11
 
! Отговори
Gost преди 8 години
И какво направи Бокова за България като генерален директор на Юнеско-Организацията на обединените нации за образование, наука и култура? Нищо, извращенията в културата- бутафорните "реставрации" на археологически паметници продължават, за образованието да не говорим. Колкото Сталинка помогна на наводнените райони. ***.
35
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Иванчо. А партиите защо не си плащат сами предизборните кампании? Да събират пари от членовете на партиите и да си финансират кампаниите. Значи за партиите може, за Бокова не. ЗАЩО???
34
3
 
7
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Мога да се обзаложа,че ще излезе поне с една нула отзад
33
8
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Ама то е официално обявено отдавна - Англия не харесва Бокова и ще наложи вето. Точка по въпроса. Няма смисъл да се хабят парите на горката жена. , Че чистачката в Манхатън струва скъпо. Трябва са си плаща и за гаража отделно.
32
1
 
14
 
! Отговори
Каква преди 8 години
Каква е целта на тази статийка? Да кажете на хората, колко много пари ще ни струва кандидатурата на Бокова? По-добре да не бяхте казвали сумата, защото тя е почти колкото шам-фъстъците и уискито в правителствения самолет! Най-малкото това говори, колко необективни сте и заради едната сензацийка ставате смешни. Ако всички медии искат да помогнат на кампанията - може и по-евтино да излезе, но ... тука е така.
31
7
 
11
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Бокова да си я плати. Все пак е броила 3 милиона кеш за няколко апартамента в Манхатън. Сина и също.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм убеден, че тази комунистическа издънка е най-добрта ни кандидатура за ООН-ето
29
6
 
7
 
! Отговори
idi преди 8 години
Няма да я изберат, поне двама от другите кандидати са много по-подходящи, хора работили в ООН, особено единият се е занимавал с бежанците, които са толкова актуални сега.
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да лекуваме онкоболни деца, даваме парите на руски агенти
27
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Май никой не забеляза, че парите не се дават на Бокова, а ще ги харчи ГЕРБ, както намери за добре, а както всички знаем, ГЕРБ добре умее да пълни едни джобове.
26
4
 
15
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Само 106300 лева!Явно ГЕРБ не искат Бокова да стане шеф на ООН. Вероятно за другите кандидати, държавите им ще отделят милиони за да бъдат избрани. Точно това липсва в статията - съпоставката, за Бокова добре, но колко милиони се дават за другите кандидати.Може би трябва да се отвори една дарителска сметка за кампанията на Бокова и тези тук дето си хабят енергията да плюят по всеки и по всичко, да вземат да внесат някой лев, т.е. и те да направят нещо полезно за пръв път в живота си.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В последните години държавата ни успя с мъчаливото ни съгласие да създаде особен вид поданици-държавни храненици.Къде с привилегии,къде с откровени злоупотреби броят им непрекъснато расте
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама пък и тези от правителството ??? Абе я и вземете една лъскава кола на жената, я и един самолет като на Бойко та да си хвърка където поиска, я няколко милиона в джобчето да и пуснат .... така се прави кампания !!! Може и някой и друг апартамент да и "отпуснат" на Шоколадовите острови и по Френската ривиера и готово ! ...... и най-важното - можете изобщо да не го обявявате !!! И без това никой не знае какво става в тази държава, и никой не го интересува !!! Ето така се прави !
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ама тия комунисти са свикнали все друг да им плаща сметките, а те отдавна станаха милионери! Защо трябва да плащаме тези 100 000 лв за кампанията на една комунистка при това милионерка в $, а това са някъде 70 000 $ или месечната й заплата като шеф на Юнеско! Аман от лакоми и нагли комунисти, ненаядоха се ейй!
22
4
 
9
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Колко добре се вижда кой мрази България и не иска българка да е начело на ООН.Иначе е ясно, че не няма човек, който да се хареса на всички в България, т.е. или едната половина ще го плюе или другата.
21
4
 
7
 
! Отговори
vdch преди 8 години
21, един от феновете е и Соломон Паси, дето иска да разчленява Русия. В някои US- издания пише, че Бокова е фаворита на Хилари. А това че комунистите винаги са работили за Русия е меко казано "некомпетентно" твърдение.
20
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 8 години
Притеснява ме друго от статията: "Все още не е правено планиране как точно ще бъдат похарчени тези средства и дали ще бъдат наемани външни изпълнители за лобиране и пиар. Тези решения трябвало да бъдат взети от комисията по кампанията, която Външно тепърва ще създаде."След като нищо не е планирано и ясно по кампанията й, КАК тогава е определена тази сума без никакъв разчет????Еееех, некадърността се е настанила трайно в управляващите.За да се определи даден разход, първо трябва да се знае за