Китайци и германци вдигат наздраве с наше вино

Според министър Десислава Танева годината е била успешна за винарите
Обновена: 14 фев 2016 16:49 | 14 фев 2016 15:41,
10
Китайци и германци вдигат наздраве с наше вино
Снимка: Архив Bulphoto

Българските винопроизводители изпращат една много успешна година за сектор лозарство и винарство. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която днес участва в ритуала по зарязването на лозята край пазарджишкото село Огняново.

Министър Танева посочи, че годината е приключила с по-голямо производство и по-голям износ на вина в сравнение с предходните. Тя отбеляза, че България има ръст на износа в държави като Китай, Великобритания и Германия. По думите й това са страни с високи изисквания и повишаването на износа показва, че произвеждаме изключително качествени вина.

Общо 262 са операторите в България, които произвеждат вина. Предстои броят им през тази година да бъде увеличен, добави министърът.

Десислава Танева поздрави с празника им всички производители. Тя им пожела да бъдат иновативни и да използват всички инструменти, с които могат да се представят на чуждите пазари.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе я се разходете из Испания и опитайте техните вина, дори и евтините, и тогава да си говорим!*** е свикнал да лъже и да продава химия, но това е загубена кауза.Купувам си вина от Лидл и никога не ме боли глава - испански, италиански, френски, чилийски, аржентински, южноафрикански ...
8
0
 
3
 
! Отговори
сомелиер преди 8 години
така е едни пият качествени вина други ефтин одеколон въпрос на възможности и разбиране
7
1
 
2
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Старосел и Черга, едни от малкото български марки вина които са хубави и си заслужават
6
1
 
12
 
! Отговори
789 преди 8 години
Това е лъжа,живея в Германия,предпочитат италиански вина.Има 4-5 вида червено вино по щандовете,но повечето германци не го и поглеждат,за съжаление....Само ние си го купуваме,носталгия,какво да се прави.А думите на г-жата са просто....реклама!
5
0
 
9
 
! Отговори
Козлето Боцко преди 8 години
Бате, тия как ше ги боли глава не е истина!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че германците и китайците разбират нещо от вина, ама щом купуват е добре. Да лочат и да дават пари, това е важното.
3
1
 
12
 
! Отговори
Сър преди 8 години
В някои от най-скъпите ресторанти в Лондон се предлага българско вино (например Duck & Waffle) и то на доста стабилна цена. Българските винари трябва да се съсредоточат над сомелиерите защото те са тези които лансират винарни/държави и тн. За сравнение, много от скъпите испански и италиански вина не са чак толкова добри колкото някои от евтините български вина. Проблема е в имиджа. БГ има много по-дълги традиции във винопроизводството, но това не се рекламира.
2
4
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
руснаците да си пият одеколона и антифриза има кой да взима нашето вино
1
3
 
11
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Мога да ви кажа, че германците не са и чували за българско вино! Има някаква Черга по 2,80 ? и още някакво имаше по магазините... но така и си стоят по рафтовете! Хайде кака Деса да не се изхвърля, ние си я знаем каква и е целта! Ще крадат докато са на власт... иначе с китайците си си прави далавера, съвместно с комунистическия мишок Въльо Вълев /МелИнвест/отдават им земята ни под наем!!!