Жулиен – холандецът, открил майка си Галя от Добрич

43-годишната жена го дала за осиновяване преди 20 години
15 фев 2016 09:07, Петя Славова
46
Жулиен – холандецът, открил майка си Галя от Добрич
Снимка: KRO SPOORLOOS

Младеж, израснал в Холандия, намери биологичната си майка от Добрич. Историята разказва телевизия KRO, която направи филм за издирването и първата среща на 43-годишната Галя, която дала момчето за осиновяване преди 20 г.

Днес осиновеното дете е на 23 г. Носи името Жулиен Ербюло и е холандски гражданин, но е роден във Варна през 1992 г. като Юлиян Христов.

Порасналият Жулиен решава да намери биологичната си майка и успява с помощта на известното предаване за събиране на разделени семейства Spoorloos ("Без следа") на холандската телевизия KRO.

За случая в България пристигна известният журналист Дерк Болт, който от 25 г. разрешава и показва оплетени случаи на разделени семейства. Преди дни телевизията излъчи 35-минутен филм за вълнуващото издирване.

"Не мога да опиша колко съм благодарна и щастлива. Това е моментът, за който мечтая повече от 20 г.", казва 43-годишната Галя Христова минути след като научава, че я търси момчето, което е дала за осиновяване преди повече от две десетилетия.

От няколко години жената от крайния добрички квартал "Балик" живее и работи като камериерка в Мюнхен. Когато разбира, че със сина, който е виждала за последно, когато е бил на 2-3 г., я дели само една граница и няколкостотин километра, не може да повярва.

"Толкова години не знаех нищо за него, а той бил в съседна Холандия! Надявам се, че ще мога да го виждам често, той да идва при мен или аз да ходя при него", развълнувана е жената пред "24 часа".

"Не исках да давам Юлиян за осиновяване. Той плачеше и ме молеше да не го оставям в дома. Още ми се къса сърцето, като си спомня картината на раздялата. Принуди ме бившият ми съпруг Михаил, бащата на Юлиян. Той не вярваше, че детето е негово, и ме накара да го оставя. Аз обаче съм сигурна, че той е бащата", категорична е Галя.

Тя и Михаил се разделили през 2005 г. Имали още 3 деца. Най-малкото момиченце починало преди няколко години при нелеп инцидент. По-голямата му сестра Гълъбина от години е омъжена и живее в Берлин. Във Варна, при баща си, останал най-малкият брат на Юлиян - Сашо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново до Моника. Публикувам отново адресът на видеото, нещо се е объркало първият път.spoorloos.kro.nl/verhalen/de_bulgaarse_familie_van_julien
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моника, (пост 25) видеото го няма в Youtube, намерих го тук: spoorloos.kro.nl/verhalen/de_bulgaarse_familie_van_julien Много съм впечатлена! Възпитан, интелигентен, хубав млад мъж! Голяма роля за израстването на човек играе средата! Страдал е, милият, като го е изоставила "майка" му, но всъщност му е направила огромна услуга! Той нямаше да е това, което е, а щеше да е като брат си Сашо - живеещ при овцете. Разликата между двамата е несравнима!
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо, ако няма да се грижите за едно дете, то тогава ползвайте КОНДОМ! Или хапчета. Токова е простичко. А бащата ако не вярва, че е негово дете, то тогава НАПРАВЕТЕ ДНК ТЕСТ! Никога не ми го е акъла такива случаи. Защо не правят ДНК тест не разбирам. Явно и майките има какво да крият. А после било и се късало сърцето и била радностна да го види след 20 години. Аман от диваци. Да бяха я стерилизирали и майката и бащата, че в бъдеще да бълват деца, които в повечето слуачи са без бъдеще!
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива "майки" ме отвращават.Бих я изплюл в суратя.Пфу.....
24
2
 
6
 
! Отговори
Monika преди 8 години
Някой открива ли го в Youtube? Може ли линк?
23
3
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до хммЩо,ти как си с бюста???
22
11
 
8
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Колко тесногръди хора понякога коментират в този сайт. И още по учудващото е колко много си се харесват един друг. Като започнеш със закон да се забранявало да се намират биологичните ти родители и стигнеш до изказвания на разни "загрижени" майки.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата-насилник е виновен. След като им изпива парите за храна, оставя ги гладни за седмици, пребива всички и изнасилва дъщеря си, тя как да отгледа още едно дете? Изглежда свястна жена, има още белези от побоите, плака много като видя снимката на сина си и днес си изкарва парите в Германия с честен труд.
20
10
 
18
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Жените все се правите на божи кравички, чоплите семки при съседката по цял ден и обсъждате как българските мъже за нищо не ги бива. А не знам какво сърце трябва да имаш да извадиш това дете от себеси и да го хвърлиш на улицата или в дом. Всеки ден пише за такива, после съжалявали, болни мозъци съе жените
19
8
 
18
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Младежа да бяга от тук докато не са го отарашили , а после може и бой да изяде.Да не търси никой , а да се връща там от дето е дошъл.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така като ѝ чета преживелиците на Галя, това майка ли е, човек ли е, как въобще не я е срам да се показва!А момчето направо му се чудя защо се занимава с тази ***!Да си стои при истинското семейство, които са му дали обич, топлина и грижа, че благодарение на биологичната му "майка" можеше да го сполети доста трагична съдба, там където го е оставила!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гулям сайт еййй гулиемии мудиратури , страшни пруфисиуналисти от дниес бие гието , риклама на никой ни правят !
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това момче е мало късмет, че са го осиновили в цивилизована държава. Дано бързо да разбере какви са му кръвните роднини и да стои далече от тях.
15
3
 
41
 
! Отговори
не майка тази преди 8 години
Отвратен съм - тая родила ,зарязала си детето заради мъж, после народила още. Късало й се било сърцето - та тая има ли сърце?! Няма оправдание за такава нечовешка постъпка. Дано това момче не се занимава повече с нея.
14
2
 
9
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
Неведуми са пътищата Божии...
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 8НЕ ОСЪЖДАМ НИКОГО-ВСЕКИ СИ НОСИ КРЪСТА СИ...НО КОМЕНТАРИИ ЗА " ДУШЕВНОСТ И ПРИНЦИПИ" Е ОЩЕ ПО-ГЛУПАВО НЕЩО В ПОДОБНИ СИТУАЦИИ...
12
2
 
10
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
Галина, Толбухин, Балик...звучи толкова познато...и толкова далеч...
11
6
 
39
 
! Отговори
Майка преди 8 години
Напълно съм съгласен с Киро! Чудя се за фалшивата загриженост на някои журналисти от медиите , които с такава стръв търсят , ровят да намерят родителите захвърлили, изоставили нежаланите си деца. Никой не им дава права да ровят. Скъпи осиновени деца, не мислите ли, че с любопитството си да узнаете биологичните си родители, нанасяте огромна болка, рана на тези, които с цената на огромни грижи,обич и често с цената лишения са Ви отгледали, за да бъдете това, което сте сега. Спрете!
10
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах предаването. Момчето е чист ром и рок китарист в Холандия, а брат му е овчар в едно българско село. Средата е всичко, много съжалих другото момче. "Човекът", кото ги е направил, пиел, пребивал всички и изнасилвал сестра им от 11-годишна. Та затова деца раждат деца.
9
3
 
45
 
! Отговори
Морал комбат преди 8 години
Битието определя съзнанието. Всеки ден вдигай очи нагоре моето момче и благодари на съдбата, че е отредила тази съдба за теб. Само четейки преразказа на думите на биологичната ти майка и се чувствам добре, че си открил другия живот.....