На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!

В 10 ч. утре спират и коли, и камиони на всички пунктове с Гърция
87
На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!
Снимка: Reuters

Блокада на всички пропускателни пунктове на границата с Гърция готвят превозвачите.

От 10 часа сутринта утре няма да се пропускат никакви автомобили от и за Гърция, закани се  пред Дарик радио Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Още по темата

Междувременно продължават протестните действия на недоволните шофьори на Кулата. Преди пункта вече има 15-километрова колона от камиони, както и леки коли и автобуси.

Блокадата, която готвят нашите превозвачи е безсрочна.

"При Маказа, Златоград и Капитан Петко войвода ще ги затворим също. Да знаем, че няма граници за Гърция и това е. Превозвачите да се ориентират към други държави. Това чакане, шофьори да живеят в нечовешки условия, няма как да продължава повече. Абсолютно за всички ще затворим границите. След като Гърция не пуска наши превозни средства, и ние няма да пускаме никакви превозни средства", обясни Филипов.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

"При категорични и ясни гаранции, че няма да има повече блокади, тогава ще вдигнем блокадите от българска страна. Предайте на всички пътуващи - алтернативен маршрут през Македония, там се преминава с лична карта, така че няма никакъв проблем", коментира още Филипов.

Междувременно през целия ден продължава блокадата и от двете страни на граничен пункт Кулата. Шофьорите на тежкотоварни автомобили са направили жива верига и не допускат преминаване и на леки коли и автобуси. От българска страна има 15 километра опашка от камиони, а от гръцка - 12. Към протестиращите шофьори на границата са се присъединили и граждани, както и превозвачи, чакащи на територията на Гърция каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори.

"Вече тук има и обикновени граждани. Просто гърците си играят с нервите на хората. Играят си с нас на котка и мишка. Пълна блокада и да заповядат тук хората от Европарламента", предупреди и той.

До момента не са се състояли преговори между България и Гърция в търсене на изход от ситуацията на границата. Въпреки голямото струпване на хора, не се е стигнало до повишаване на напрежението, както на самият граничен пункт, така и в близките населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Грък от добро не разбира,доверие не заслужава-така че каквото повикало.
55
1
 
9
 
! Отговори
Бай Кольо преди 8 години
До АХИЛ АЛЕКСИДИСВие сте варварите,по пътя си към балканския полуостров българите са създали над 10 свои държави.За държавата на българите се говори в индийския епос Махабхарата рамаяна от 8-ми век преди новата ера и в китайските летописи.А варменската история Ашхарацуйц от 3-ти век,Българите са описани като един от трите най-велики народа,а гърците ги няма там.Ще протестирате пред правителството си,а не пред границите. Ядохте и пихте на вересия години на ред,но дойде време за плащане.
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голяма глупост не може да бъде. Гърците блокират и наште юнаци протестуват, като правят същото!!! Ииодоти на куб!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
бай читател преди 8 години
До Анонименточно по темата.....
52
1
 
3
 
! Отговори
А така преди 8 години
Кон боб яде ли?
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АХИЛ АЛЕКСИДИСТихо бе турко-албанец ... разкрити сте , обличали сте се с албански носии и сте говорили албански преди освобождението , "елини" ...
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция скоро ще е във фалит, закрита държава. Тя всъщност е отдавна, сега е на изкуствено дишане от Германия.И това си го направиха гърците, щото само протестират без да работят. Гръцка му работа, сертаки и узо да има....
49
25
 
0
 
! Отговори
АХИЛ АЛЕКСИДИС преди 8 години
СКОРО БАГАРИА СТЕ БАДЕ ВЪН ОТ Е.С. И НАТО.НА НИКОИ ЕЛЛИНАС НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ВАС, ВАРВАРИ.ХАИДЕ, ИСКАМЕ ДА ОТИДЕТЕ ПАК ПРИ ПУТИН И РОССИЯТА.ХАИДЕ БУНГАРИ, ХАИДЕ !
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега,когато българският вол най-после се птобуди,трябва ВСИЧКИ ГЪЛГАРИ ДА СЕ ВДИГНАТ И НАСМЕТАТ ЦЯЛАТА ПАСМИНА В МИНИСТЕРСТВАТА В СОФИЯ,БАРАБАР С ГЛАВНИЯ ГЛАВОЧ,ДА ГИ ИЗРИТАТ И ДАДАТ УЛТИМАТУМ НА "БРЮКСЕЛ",ИЛИ ОТВАРЯТ ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ И КОМПЕНСИРАТ ЗАГУБИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ИЛИ,ЧАО "ЕС" ПРАВИМ ЗАЯВКА ЗА ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ И МОЛИМ ПУТИН ДА НИ ПОСЕТИ С НЯКОЛКО КОМПЛЕКСА Ц300 И "ИСКАНДЕР"!!Аман от непрекъснати гаври и от Гърция и от Брюксел!
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокират границите.А ЕК си трае.Пускат само нелегалните.ЕК пак си трае.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де факто гърците мразят българите по принцип.Много интересно защо блокират само българската граница? Знае се, че нашия Премиер няма да протистира.Значи имат за цел единствено да пречат на износа към Гърция на стоки.Утре ще им плащаме за "загеби"от стачките.Бойкоооо, събуди сеее
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българинът имаше само 10 % от нетърпимостта на гърците към престъпленията на политиците, България щеше да е много по-нормална държава.
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте гърците и се учете как се воюва за народни права срещу гадна политическа каста!
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да направят само се правят на мъже каквито не са видят ли полиция се по.дмокрят и полицайте ако не им изпълнят нарежданията ще им разбият главите в асфалта вече са го правили преди .
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като отиде полицията ще се разбягат като мишоци знаем си стоката на чашка са големи мъжкари.
41
16
 
13
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Аз и тази година ще ходя там на море. Вие патриотите ходете на л.а.й.номорец да ви цакат мутрите. На светлинни години са им и обслужването и инфраструктурата и цените. Дали ще мина през Македония или от другаде ми е все тая, а те стачкуват защото не са разединени, тука се делим на русо фили и русофоби, но стане ли въпрос за България, само плюеме. Цъкайте минусчета това е от безсилие
40
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък не обичам Гърция, даже ги мразя!
39
2
 
14
 
! Отговори
До: ГОЛЯМ преди 8 години
Брат, Русия и Щатите са съседни държави! За кво им е стокооборота им да минава през Солун?
38
3
 
29
 
! Отговори
Славка преди 8 години
Обичам Гърция, но подкрепям нашите хора че са категорични и те да блокират границата.Не може да чакаш и да висиш с дни без отопление, храна и да караш безсънни нощи, а за загубите няма да говорим...
37
5
 
24
 
! Отговори
бойкот преди 8 години
Аз преди да купя нещо ще проверявам дали е гръцко. По принцип няма да купувам нищо гръцко. Не стига че се перчеха с чужди пари. Сума ти и поразии направиха в България, сега не искат да плащат, че и мурафети ще продават.Бойкот докато си избием загбите. Нека се научат че и ние можем.Между другото има магазини което държат парите си през Български банки продадени на гърците. Те също трябва да започнат плащанията си през Български банки. Това се вижда като плащате с карта!