На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!

В 10 ч. утре спират и коли, и камиони на всички пунктове с Гърция
87
На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!
Снимка: Reuters

Блокада на всички пропускателни пунктове на границата с Гърция готвят превозвачите.

От 10 часа сутринта утре няма да се пропускат никакви автомобили от и за Гърция, закани се  пред Дарик радио Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Още по темата

Междувременно продължават протестните действия на недоволните шофьори на Кулата. Преди пункта вече има 15-километрова колона от камиони, както и леки коли и автобуси.

Блокадата, която готвят нашите превозвачи е безсрочна.

"При Маказа, Златоград и Капитан Петко войвода ще ги затворим също. Да знаем, че няма граници за Гърция и това е. Превозвачите да се ориентират към други държави. Това чакане, шофьори да живеят в нечовешки условия, няма как да продължава повече. Абсолютно за всички ще затворим границите. След като Гърция не пуска наши превозни средства, и ние няма да пускаме никакви превозни средства", обясни Филипов.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

"При категорични и ясни гаранции, че няма да има повече блокади, тогава ще вдигнем блокадите от българска страна. Предайте на всички пътуващи - алтернативен маршрут през Македония, там се преминава с лична карта, така че няма никакъв проблем", коментира още Филипов.

Междувременно през целия ден продължава блокадата и от двете страни на граничен пункт Кулата. Шофьорите на тежкотоварни автомобили са направили жива верига и не допускат преминаване и на леки коли и автобуси. От българска страна има 15 километра опашка от камиони, а от гръцка - 12. Към протестиращите шофьори на границата са се присъединили и граждани, както и превозвачи, чакащи на територията на Гърция каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори.

"Вече тук има и обикновени граждани. Просто гърците си играят с нервите на хората. Играят си с нас на котка и мишка. Пълна блокада и да заповядат тук хората от Европарламента", предупреди и той.

До момента не са се състояли преговори между България и Гърция в търсене на изход от ситуацията на границата. Въпреки голямото струпване на хора, не се е стигнало до повишаване на напрежението, както на самият граничен пункт, така и в близките населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
10
 
! Отговори
777 преди 8 години
Така но лятото
35
8
 
27
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
Блокадата трябва да е на жълтите павета в София,там е проблема Хора!
34
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой да не ходи на почивка в Гърция през лятото.Аз лично и узо няма да помириша вече
33
17
 
10
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До Анонимен,Не са гърците,други ни цакат с топла бира!
32
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЛОКИРАААААЙЙ! Докато не се изравнят минималните пенсия и работна заплата в двете държави. БЛОКИРАААААЙЙ!
31
3
 
52
 
! Отговори
пешо преди 8 години
абе ***, пускайте ги да влизат, не ги пускайте да излизат. нека останат и те блокирани на наша територия, да си похарчат тук парите, пък после да си ходят.
30
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За националните празници през Март, Май и Септември затворете границите, да усетят малко жега косматите, нагли византийци. Сега им е през оная работа.
29
4
 
45
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не сега. Да блокираме границата като тръгнат румънците и баровчетата за Халкидики. Тогава ще и загорчи на маляките, че преди да отворят границата по Халкидики и Тасос само кози пасеха.
28
6
 
33
 
! Отговори
nn преди 8 години
Българите са ***. Блокада на тяхната граница трябва да се прави по Великден и юли-август. ВСЯКА година, и ще им дойде акъла, но както казах НАСЕЛЕНИЕТО на територия България са ***...
27
6
 
12
 
! Отговори
Стойте си бе преди 8 години
Той Мутрьо пътува със самолет и въобще не го ???, че висите като изпразнени ????? по канавките.
26
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата работа България ще загуби.Гръцката промишленост се премести в Бг.Затварянето на границата от двете страни ще докара до влошаване на отношенията между двете държави.И така промишлеността на Гърция ще се върне обратно.А земеделците на кой му пука за тях.
25
1
 
12
 
! Отговори
88 преди 8 години
ИМАМ СЪМНЕНИЕ ЧЕ ЕДИН ГОСПОДИН НЕ Е ПРОЧЕЛ "ВИНЕТУ"
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкот на гръцките курорти.Да се напълнат с "бежанци".От няколко години почивах там но вече се ориентирам към Хърватия,Италия,Испания.
23
1
 
11
 
! Отговори
66 преди 8 години
*** пишете на български
22
5
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Vushishtavam se na nashite bg))Prekaleno sme turpelivi,a vizantiya zabravya che monetite imat dve strani.Jalko che sum dalech bih otishul s nashite bg da gi podkrepya...vreme e naistina da se mobilizirame,taka tryabva da stane pri vseki,koito iska da ni pravi na maimuni.Bravo momci!!!!!!Prioriteta e restoto.EU vse edno che ne chuha,dano Boiko da podkrepi neoficialno protesta ni
21
2
 
21
 
! Отговори
onz преди 8 години
малакиеца вдева само от летва зад врато. нищо друго.
20
6
 
14
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Роби такива. Все на гърците (и на всички) им било всичко по-хубаво! ***! Родоотстъпници, мишки!
19
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Само така. Трябва да вземем нещата в свои ръце. Когато трябва да си изнасят плодовете, блокада и искания към нашето правителство ... за каквото се сетим. България над всичко!!!
18
2
 
27
 
! Отговори
anon преди 8 години
за да се реши проблема си трябват политици- от тези.. дето ги нямаме... броят колко дена границата е затворена сега и толкова дена и тази информация се снася на гръцкото правилтество с обешанието толкова дни ембарго на гръцки плодове и зеленчуци. и всичко ще си дойде на мястото...
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маляки.