На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!

В 10 ч. утре спират и коли, и камиони на всички пунктове с Гърция
87
На нашите превозвачи им писна: Безсрочна блокада на границата!
Снимка: Reuters

Блокада на всички пропускателни пунктове на границата с Гърция готвят превозвачите.

От 10 часа сутринта утре няма да се пропускат никакви автомобили от и за Гърция, закани се  пред Дарик радио Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Още по темата

Междувременно продължават протестните действия на недоволните шофьори на Кулата. Преди пункта вече има 15-километрова колона от камиони, както и леки коли и автобуси.

Блокадата, която готвят нашите превозвачи е безсрочна.

"При Маказа, Златоград и Капитан Петко войвода ще ги затворим също. Да знаем, че няма граници за Гърция и това е. Превозвачите да се ориентират към други държави. Това чакане, шофьори да живеят в нечовешки условия, няма как да продължава повече. Абсолютно за всички ще затворим границите. След като Гърция не пуска наши превозни средства, и ние няма да пускаме никакви превозни средства", обясни Филипов.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

"При категорични и ясни гаранции, че няма да има повече блокади, тогава ще вдигнем блокадите от българска страна. Предайте на всички пътуващи - алтернативен маршрут през Македония, там се преминава с лична карта, така че няма никакъв проблем", коментира още Филипов.

Междувременно през целия ден продължава блокадата и от двете страни на граничен пункт Кулата. Шофьорите на тежкотоварни автомобили са направили жива верига и не допускат преминаване и на леки коли и автобуси. От българска страна има 15 километра опашка от камиони, а от гръцка - 12. Към протестиращите шофьори на границата са се присъединили и граждани, както и превозвачи, чакащи на територията на Гърция каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори.

"Вече тук има и обикновени граждани. Просто гърците си играят с нервите на хората. Играят си с нас на котка и мишка. Пълна блокада и да заповядат тук хората от Европарламента", предупреди и той.

До момента не са се състояли преговори между България и Гърция в търсене на изход от ситуацията на границата. Въпреки голямото струпване на хора, не се е стигнало до повишаване на напрежението, както на самият граничен пункт, така и в близките населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкот на продукцията на гръцките фермери.
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме им на гърците, че *** бизнесмян църуля е блокирал границата. Осемнадесет процента от превозвачите са бивши шофьори едва свързващи двата края,комунистически крадливи неграмотници от сомат и уредени ченгенца с над сто камиона,а някои близки до агент сава и с по над хиляда. Сега се очаква всички да си закарат курниците на границата, че да изкярят някой лев от евентуални искове,
14
4
 
37
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Правилно. Блокада на тираджиите и толкова. Те тез гърци са много нагли бе... сума ти и милиарди им дадоха, опростиха им ги, сега пак недоволни. Кои са тези селяни гръцки че ще ми блокират държавната граница? Да ги осъдят и да им вземат тракторите като обещетения. Да видим с ко ще блокират другия път. Ама те се *** вече мръсните гърци, аман от тях вече...
13
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арести на предателите Борисов и Плевнелиев и депутати и министри и забрана на ГЕРБ като антибългарска партия
12
3
 
36
 
! Отговори
Иван преди 8 години
На гръка му дай вино, сиртаки и забавления. За работа не ги търси. Дори и в чужбина като отидат са същите - да минат тънко и леко :) Мързелив народ :) Но да са живи и здрави и да си пият узото. Германия ще им праща парички, въпроса е на нас кой ще ни дава.
11
1
 
25
 
! Отговори
мале ,мале преди 8 години
*** не така бе хора тиквата вчера рече " Ние с тава радост махнахме границата с Гърция ,че сега да построим нова ограда-не ни се строи .Нито е европейско нито е демократично" какви мисли само да се ошашави човек и тоя е прочел само "Винету" . Представяте ли си ,ако беше прочел и още нещо какви щеше да ги ръси?
10
8
 
22
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Лятото пак всички задружно в Гърция и да не забравите да си вземете повече лефтакис и жените да си вземете,те и без тава гръцакис от години изпитват "уважение"към българските "дами".по *** от българина *** нема!!!!
9
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
До до 5Ако не си правил буркани с домати,ела в Кривунделово да ти дам.За тази година има време да си садиш на село,но ако си от София,ще чакаш македонска и гръцка...пластмаса,като падне блокадата.
8
7
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
"Боговете (гръцките) сигурно са полудяли"
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще им накривите шапката на гърците. На тях не им дреме, даже ще им помогнете. Гръцката полиция да се намесе, да им удари един бой (може и нашата да помогне) и да разкарат.
6
4
 
43
 
! Отговори
Men преди 8 години
Затворете им границата лятото! Да усетят тогава дебелия. Да усетят и как всичката им земеделска продукция ще кисне по складове и ще се развали.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦК на БКПКогато управляват комунисти е така - ако имаш проблем в държавата изне си ги навън.
4
1
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Спрете им доматите и марулите на гъърчолята по нашите КПП-та,за да ги пращат на леля Меркел по...въздушна поща.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе къде е бистришкият тигър, банкянският Роналдо, нашият Супермен да пикира от небесата и да попилее тия гръцки селяни!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърците са хитри и гадни ... почти колкото нас българите.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами правилно !