Бежанци купуват BG книжки, а нашенците – за подарък

Родители подарявали книжката за 18-ия рожден ден на детето
17 фев 2016 19:31,
31
Бежанци купуват BG книжки, а нашенците – за подарък
Снимка: Булфото, ахрив

Бежанци, които не знаят български, си купуват шофьорски книжки в България. И не само бежанците - родители подаряват книжки на децата си за рождения им ден.

Цените са различни - от 1000 до 3000 лева, в зависимост от това дали си купуваш само теория или практика, или и двете заедно.

В страната годишно се купуват около 40 000 книжки. "Това е държавна организирана престъпна група", казва Митко Трайков, собственик на автошкола в Стара Загора.

"Схемата е държавна организирана престъпна група под покровителството на някои партии и личности на високи нива. Тръгва всичко от инструкторите, те свързват кандидат-купувачите с изпитвачите, те си взимат процент и пращат нагоре по схемата до партийните каси", добави той пред "Дарик".

"Сезирахме главния прокурор за съмнения за манипулация на софтуера за провеждане на теоретичните изпити. Махнаха книжните листовки и изпитът се провежда на таблет. Който е неграмотен, трябваше преди да си напише името на листовката, а на таблета не се пише никакво име. На таблета може да се влиза от външно устройство и да му се помогне да вземе изпита. Казаха ми, щом се съмнявам в софтуера, да финансирам проверка от външна институция. Ето това е борбата с корупцията", каза още Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
6 преди 8 години
брееей за 3 бона, не могат ли да я вземат за 600лв. и после ко прайм ще кандидатстваме за работа с тая книжка ли? или на трупчета вкъщи:) това са само онези с 50 нюанса на кафявото, само те имат проблеми с четенето и не им дават дипломи:)
22
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 години
В страната годишно се купуват около 40 000 книжки.Така е при демокрацията и пазарната икономика. Вие нещо друго ли очаквахте? Може би очаквахте, че реки от мед и масло ще потекат към вас. Няма такъв филм, при демокрацията и пазарната икономика всичко се купува - като почнеш с книжки и завършиш с човешки животи.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък тия с нормалните книжки сякаш спазват правилата. Простотията на българите нараства с всяко изминало поколение и надежда за оправяне няма.
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОНЕЖЕ КАРАМ ПОСТОЯННО ВСЕКИ ДЕН ТАКАВА МИ Е РАБОТАТА МИ НАСТРЪХВА КОСАТА КАТО ГИ ГЛЕДАМ ТЕЗИ С КУПЕНИТЕ КНИЖКИ. НИТО ПОЗНАВАТ ЗНАЦИТЕ НИТО СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ПРОСТО СИ КАРАТ КАТО ЧЕ ЛИ СА СИ НА СЕЛО НА МЕГДАНЯ! ЕДНИ ТАКИВА ТАРИКАТЧЕТА МЕ ЗАСЯКОХА И МИ СЧУПИХА БРОНЯТА. ОПИТАХА СЕ ДА ИЗБЯГАТ НО НЕ СТИГНАХА МНОГО ДАЛЕЧЕ. СВАЛИХ ГИ ОТ *** ИМ И ИМ НАЧУКАХ КАНЧЕТАТА. ПЛАТИХА МИ БРОНЯТА И ИМ КАЗАХ ЧЕ АКО ГИ ВИДЯ ВТОРИ ПЪТ ЩЕ ГИ ПРАТЯ В ПИРОГОВ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А искаме да няма корупция.целия народ е болен всеки търси далавера или да мине по тънката. *** народ слаба държава
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес караш със 120, утре те карат с 20, към Орландовци
17
15
 
0
 
! Отговори
бг преди 8 години
Явно брато си голям балък и нямаш курсисти ,а си затънал до гуша от проблеми и вместо да се гръмнеш пишеш от злоба и мислиш че си открил топлата вода а ти нямаш *** да се измиеш
16
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валерия да не те залеят сега с киселина че съсипваш нечий Бизнес
15
1
 
6
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Сетили са умственно изостанали Журналисти да разпространаят Новината , Сърбите в Германия имат бг книжки от 10 години насам
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦИГО КУПУВА ТРИ В ЕДНО КНИЖКА,БУЛКА И КОЛА ДОКАТО Е ОЩЕ МЛАДОЛИК ТОЕСТ НА 15.
13
2
 
24
 
! Отговори
Благой преди 8 години
Странно аз си взех и теоритичния изпит и карането от първия път само трябва да се научи материята и да се потренират тестовете и малко кормуване. Ако се купуват книжки това значи, че тези които са ги купили не знаят да карат и не познават правилата и са опасни и за себе си и за околните.
12
4
 
5
 
! Отговори
С ДРУГАРСКИ ПО-ЗДРАВ преди 8 години
ТОВА Е "ДАЛАВЕРАТА НА ЧИНОВНИКА":-------да ти ДАДЕ 4РАЗРЕШИТЕЛНОТО"-----А , ТИ ДА МУ ПЛАТИШ ,ЗА УСЛУГАТА!!!!!!!ИЗМИСЛЕНО Е ---ОТ "ОТГОВОРНИТЕ ДРУГАРИ"....за да Ви гушна парите ...."ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ"/..НА ПОЛЗУ --РОДУ.../
11
6
 
0
 
! Отговори
bebok преди 8 години
купих си книжка за без пари,тва в статия е мн скъпо
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купуват книжкиПосле се бият по пешеходните пътеки
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ---ВСИЧКИ РАЗРЕШИТЕЛНИ СЕ КУПУВАТ!!!ЗАТОВА Е ИЗМИСЛЕН ТОЯ--"РАЗРЕШИТЕЛЕН РЕЖИМ"---за да МОГАТ ДРУГАРИТЕ ДА ТРУПАТ "КАПИТАЛА".....а "ТРУДА" ----ДА ОСТАНЕ ЗА БАЛАМУРНИЦИТЕ!!!
8
1
 
27
 
! Отговори
Ром Шумахер преди 8 години
Едно момче от града в който живея си купи също книжка преди около 3-4 години. Момчето е от ромски произход и си е купил книжката мисля че директно от шефа на ДАИ. Никакви курсове, изпити и тн. Тогава е заплатил около 1200 лева
7
1
 
24
 
! Отговори
Леле мале преди 8 години
40 000 купени книжки на година?! Ама то да се чуди човек в тая държава дали воъбще има нормално изкарани книжки? Какво е съотношението купени към изкараните?
6
2
 
37
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Като се прибирам в България ме е страх да карам, макар да имам 25 г. стаж. Стигам до извода , че масово не се знаят правилата и от там следователно всеки кара както си иска! Много е смотана ситуацията, но със сигурност от там е тая голяма смъртност по пътищата! И няма правителство, което да положи волята да спре това самоунищожаване...
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 18тия книжка, за 19 - ковчег !
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е при държавичката на мухобоиков , книжките ами виждаме що за *** карат колите