Българин дарява 1 млн. на хора в нужда в Монтанско

Дарителят избягал от комунистическата власт през 1956 г.
17 фев 2016 21:37,
48
Българин дарява 1 млн. на хора в нужда в Монтанско
Снимка: bgonair.bg

Българин, емигрирал преди близо 70 години в Германия, е дарил един милион лева за различни дейности и социални домове в Монтанско. Кирил Маринов живее във Франкфурт, но продължава да радва хората в Северозапада. Последно изпратил специализиран автомобил на хора с увреждания.

"Благодаря...благодаря от сърце...Господ да му даде здраве и дълъг живот за тази кола", благодариха Димитринка и Мойсей, настанени в дома за хора с увреждания край Монтана.

Те не познават своя дарител, който ги кара да плачат от радост. Знаят обаче какво е било, когато са се возели в предишния автомобил, за да отидат на лекар.

"Хората са много признателни, плачат от радост и това ми прави удоволствие отново да дам. Сигурно следващите месеци ще направим още нещо", каза по телефона и дарителят Кирил Маринов.

Той емигрирал нелегално от нашата страна недоволен от комунистическата власт. През далечната 1956 година се установил в Германия, но не забравил България.

В Монтана Кирил Маринов е дал средства за изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка, детски площадки, изпраща помощи и за децата без родители и за тези с увреждания. А в родното му село Винище, недалеч от Монтана, един часовник напомня за своя дарител.

"Той е много благороден човек и му свалям шапка за помощта", сподели и кметът на село Винище Алексей Александров.

От години Кирил Маринов плаща и таксата на децата в местната детска градина в родното му село.

След няколко седмици Кирил Маринов ще стане на 89 години и отново ще се върне в България.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Района е наситен с русофили,вероятно ще щипнат дареното от човека.
23
0
 
4
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Добър човек, дано Бог го възнагради за добрите му дела, аз му изказвам моето уважение и признателност задето помага на бедните.
22
0
 
3
 
! Отговори
познавам го лично преди 8 години
В отговор на 1, 5, 12 и 9 ще ви кажа, че по това време/средата на 50-те/ се проведе т.н. "национализация" - т.е. изземване: това крави, ниви, инвентар всичко отиде в стопанството!! Това дето е било събирано с поколения комунистите го национализираха!! Много хора пробваха тогава да избягат, някои успяха, някой ги пребиха по участъците!! Тогава, всъщност, започна и упадъка на Северозапада, а и не само на него!!
21
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
Жив и здрав да е и Бог да го пази този човек!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Да е жив и здрав този човек! За съжаление рядко можем да бъдем свидетели на добро, човечност, загриженост, милосърдие сред сънародниците ни в България.Чест му прави на Кирил, че далече от родината мисли и дарява на нуждаещите се българи.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАИСТИНА ИМА МНОГО ДОБРИ ХОРА.ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА , А НА ВАС ХУБАВ ДЕН!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боц 25Поне еднократно да беше дарил останалите пенсионери, лишени от Великденски бонуси, по случай раждането на първородния му внук Бойко, да му е жив и здрав ! Ама стиснат !!!
17
0
 
13
 
! Отговори
от преди 8 години
от 1956 до днес май не са 70 години
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** трябва да бъде оставен на хляб и вода. Само тогава ще проумее.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАДСТРОИКАТА И КАЙМАКА НА БСП Е герб с ВСИЧКИ ПРОСТОТИИ СТАВАЛИ НЯВРЕМЕТО В БСП ДОЛУ герб И цара!!!
14
2
 
28
 
! Отговори
боц преди 8 години
А нашите милиардери начело с Борисов и приятелския му кръг, кога ще дарят нещо от джоба си или само ще чуваме Царя Борисов да казва: АЗ ДАВАМ?!ДАВА, АМА НЕ ОТ ДЖОБА СИ, А ОТ НАШИТЕ ПАРИ ВЗЕТИ КАТО ЗАЕМ ЗА МНОГО ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД!
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що така не се сещам нито един комунист или путинист да е дарил и един лев за нещо?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя човек явно не е разбрал, че у нас подобни дарения потъват много бързо в джобовете на крайно НЕнуждаещите се от помощи
11
2
 
21
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Истински българин! Гордейте се, хора! България още не е загинала под чуждия гнет! Чест и слава на такива хора, имали смелостта да отърват от игото и да заживеят достойно! И да надживеят заплахите на хищната човеко-ненавистна хидра, старала се в продължение на 45 години да ги унищожи! Има надежда, българи! Да живее България! Да умрат враговете й!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А премиерът Бойко Борисов?А държавата?Къде са?
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До +++Твойта сигурно е опитала много по-здрави, затова си толкова позитивен.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ ДЕТО ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КАТО ЧЕРЕПА И БУДА НЕ СА ПО ДАРЕНИЯТА АКО ПАРИТЕ СА ТЕХНИ ИНАЧЕ РАЗДАВАТ С ШЕПИ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ЗА ПИ АР!!!
7
1
 
17
 
! Отговори
р. преди 8 години
Браво 13 ,колко помия изчетох,ужасТ ,толкова ли сме злобни??? Жалко,и браво и адмирации на човека,повечето дори не поглеждат собствените си родители ,деца и близки . :(
6
2
 
36
 
! Отговори
познавам го лично преди 8 години
Съвсем нормален човек - 1956 год. контрола не е бил чак толкова железен. Имал късмет да попадне на правилното място и време. Наистина много помага на родният си край. Той и затова помага, защото е от старата генерация, тия новите не само, че няма да дарят, ами и и твоето ще вземат!!
5
3
 
16
 
! Отговори
onz преди 8 години
До без съвестмда, сметни тогава михаил миков колко пари требва да дари на северозапада, като всички знаят за комитетите и сичките му далавери