Търся теб! Непознатата "майка"

Историята на Креми, която има хиляди въпроси към биологичната си майка
17 фев 2016 11:44,
83
Търся теб! Непознатата "майка"
Снимка: Личен архив, Кремена Чорбаждиева

Креми е красавица, но не знае от кого е наследила светлокафявите си очи, защото Кремена Чорбаджиева е от хилядите, за които човекът, който ти е дал живот, е само име върху лист хартия.

Израстнала в любящо семейство, 28-годишната жена сама определя себе си като "родена под щастлива звезда".

Още като бебе на 4 месеца е осиновена от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас от двойка, която копнее да даде обич на дете.

Търсенето на Кремена започва преди 6 години. "Тогава седнахме с майка ми, като жена с жена, и тя ми каза, че иска да ми признае нещо, което имам право да знам", започва разказа си Креми.

Тогава чува своята история за първи път. Семейството й дълго време нямало деца и решават да си осинови. С много любов и желание те избират малкото момиченце и от този момент не го лишават от нищо.

"Отгледана съм с много любов. Те са до мен във всичко и аз ги обичам безкрайно", споделя младата жена.

Първичната реакция на Кремена е категорична - не иска да знае нищо за биологичната си майка. За нея има една единствена майка на света. С годините обаче любопитството да узнае някои истини надделява. Като майка на 3 деца тя започва да се страхува.

"Искам да предпазя децата си. За някои може да звучи невероятно, но тази жена може би има деца. Нейните деца също може да имат деца. Ами ако едно от децата ми се влюби в братовчед си? Светът е толкова малък, не знаем какво може да ни предложи съдбата", споделя Креми.

Кремена има и наследствени болести. Има анемия, която тя определя като "нищо сериозно", но се опасява, че нещо друго може да се предаде в гените на децата й.

Майката на Кремена се казва Радка Иванова. Решението по делото, в което съдът издава разрешение на пълното й осиновяване, е единствената инфрмация, която момичето притежава, а тя е оскъдна. В него пише само името на биологичния родител и нейното първо име - Мария. Има я и датата на раждането - 5 септември 1987 година. В графата за баща е написна само една дума - неизвестен.

Радка се отказва от бебето си още в родилното. По информацията, която Креми има от майка си, жената е била на около 30 години и е родила бебето в седмия месец.

От 6 години Креми има въпроси. Тя иска да знае какво кара една майка да се откаже от детето си.

"Тя не е била малка, била е 30-годишна жена. Но ще ми донесе успокоение да разбера защо. Искам да знам какви са били причините й - може да е нямала средства, да е имала много деца, да съм била извънбрачно дете. Аз искам да знам, имам право да знам своя прозход! Имам право да знам какъв човек е майка ми", споделя още младата жена.

Креми не иска нищо от биологичната си майка. Не я вини. Осъзнава, че тя може никога да не пожелае да се срещне с нея, но някак се чувства длъжна да опита.

Представя си срещата им на ароматно кафе, където две зрели жени си казват някои истини. "Дори от чисто женско любопитство искам да знам как изглежда. Да я погледна в очите", казва Кремена.

"За мен е нямало място в живота й от самото начало, че от тук нататък ли ще има място за мен? Едва ли. Аз не държа на това място, аз има свое семейство, в което се чувствам много обичана", казва още младата майка.

Креми не знае как ще реагира, когато я види. Знае само, че няма да я прегърне. Защото за нея това е просто Радка. Една непозната жена, която има отговори на хилядите й въпроси.

"Аз не искам да й навредя. Да е жива и здрава, дай боже! Тя може би вече има семейство. Ако нейното семейство не знае за мен, аз не искам да объркам живота й. Просто искам да изпием по едно кафе, да си поговорим и всеки да стане и да поеме по своя път", споделя младата жена.

В момента Креми е в майчинство. Радва се на децата си и ги дарява с цялата си любов. Но чака. Чака да завърши своята приказка.

"За мен ще има щастлив край, когато я намеря. Моята биологична майка... за да получа отговорите, които вече 6 години търся..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много красива жена. Да бъде жива и здрава, уважавана и ценена, Дано да е щастлива с хорато около нея
58
1
 
5
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Омръзна ми тая снимка да я размятат в БАО, фейса и печата. На мен осиновителя често ми напомняше колко благодарен трябва да съм и ако нещо не ми харесва - вратата е отворена, улицата ме чака. Трябва да се казва произхода, но с такт и да не се вменява безпомощност и липса на избор на осиновените.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ако човекаотсреща не иска да я види? може да има семейство и изведнъж - аз съм дъщеря ти.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един гений
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правиш грешка, момиче! Не се занимавай с глупости. Няма смисъл да пилееш време, емоции и енергия за хора, които са имали сърце да си зарежат детето.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако родителите ти имат други деца, би трябнало да имаш право да ги познаваш.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен братята и сестрите имат право да се познаватОтдавна не се говори за "законни" и " незаконни" деца.Живеем в 21- век
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Системата е глупава, би трябвало всеки пълнолетен гражданин да има правото да знае за биологичните си родители ако е осиновен, в противен случай се оказва че всъщност незнаеш от къде произхождаш. Не винаги срещата с биологични родители е празник. Хора които са се отказали от децата си след време и да се срещнат пак се отказват
51
1
 
7
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Баща а какво Ви кара да вярвате, че детето ви е живо? Просто ми е интересно как така решихте, че детето е оцеляло и е осиновено от някого. Ако наистина търсите сериозно и имате някакви съмнения пробвайте с tursimse. Успех.
50
5
 
10
 
! Отговори
друга майка преди 8 години
#58,Дискретната,кой въобще ви пита вас за мнението ви по въпроса?Което между другото е доста т.ъ.п.о.Момичето има пълното право да се срещне очи в очи с биологичната си майка и да отговори на въпросите,които не й дават покой.
49
13
 
16
 
! Отговори
една майка преди 8 години
Много *** постъпка, мила Кремена. Защо раздухваш всичко по медиите? Така "***" съвсем ще се покрие, явно е, че не иска да те знае. Има начини да се разбере за биологичните родители кои са. Само ти трябва един по-разтропан адвокат, с малко по-дълбоки връзки в ГРАО и Районен съд. Защото обикновените служители там нямат достъп до тази информация. Ноооооо, ПО-ДИСКРЕТНО. След всяка подобна статия, шансовете ти намаляват.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е святаЛъжите не носят нищо доброДано се срещнат Креми и Радка
47
3
 
13
 
! Отговори
Милчева преди 8 години
Аз мисля, че който и да е, след като разбере, че е осиновен, не може да не иска да знае от къде са корените му. Нормално е. Нищо, че осиновителите му за него са ВСИЧКО !!!
46
4
 
19
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Абе и на теб ако нямаше кой да ти помага щеше да се чудиш кой път да хванеш както си родила първото си дете на 16 години.Радвай се, че са те осиновили добри хора и са те отгледали с много любов . Голям ,огромен даже късмет си извадила дори и да не го осъзнаваш.
45
24
 
20
 
! Отговори
леля ви преди 8 години
Това е жена без работа, да ме прощавате и без ангажименти. Няма 30 г. с три деца, голям съпорт ще има, за да има време и ресурс за такива работи. Нормалните българки с по едно две деца падат като пребити вечер. Нещо ми намирисва на "бичим аляка по цял ден."
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всякакви безумия !От това ,че не трябва да се търси , до това ,че трябва . Който иска да го направи трябва да може , и родители и деца . Да слагаш всички под общ знаменател е най-малкото не сериозно . "Родител не би изоставил детето си при никакви обстоятелства " да да ама не .Разни хора разни истории . Никога не знаеш зад една затворена врата какво има . Трябва да се пробва, а не да си умреш с терзанието ( какво би било ако ... ??? ) Аз бих се радвал да се видя със сестра си !
43
2
 
0
 
! Отговори
з н а й к о преди 8 години
До бАЩАЗа сега изчакай! Ще видиме, к'во си напрайл.
42
8
 
17
 
! Отговори
123456 преди 8 години
До моля?Много добре сте го казали. А някой прави ли сметка за жената, на която се е наложило да остави дете, какво става с нея. Ами ако тя не желае да се разбере това, ако има и други деца? колко съдби ще бъдат разбити? Да се измисли някаква форма, когато се събират данните за хората на които оставят деца за осиновяване да се проучва тяхното здравословни проблеми, наследствена обремененост и т.н. и това да се представя като информация, а не под тази форма да се рови във стари рани.Безобразие.
41
14
 
18
 
! Отговори
моля? преди 8 години
Много ми е интересна причината, поради която напоследък от медиите се поде агресивна, сълзливо-сърцераздирателна, романтично-трогателна, сладкогласнейшо-назидателна кампания за падане на тайната на осиновяване. Кому е нужно това и защо? На никой не му пука за обикновените хора, не пробутвайте тия клишета. И разбира се, че не трябва да се дава информация. На децата не трябва и да им се казва, а биологичните им родители трябва всячески да са възпрепятствани да ги открият. Та, кому е нужно това?
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дили са те родили те или не, няма значение, хиляди родени от биологична майка живеят, като с мащеха....важно е хората да са добри, гледах едно предаване по ТЛС, дете е изоставено след като майката забравя цигара и детето е жестоко обгорено, сем. се разделя, бащата се жени повторно и втората майка е повече от майка на това дете, след време детето се срещна с биол. си майка, която е виновна за състоянието й, изумих се как нямаше злоба, обиди, натякване, напротив прегърнаха се и вече подд. връзка