Търся теб! Непознатата "майка"

Историята на Креми, която има хиляди въпроси към биологичната си майка
17 фев 2016 11:44,
83
Търся теб! Непознатата "майка"
Снимка: Личен архив, Кремена Чорбаждиева

Креми е красавица, но не знае от кого е наследила светлокафявите си очи, защото Кремена Чорбаджиева е от хилядите, за които човекът, който ти е дал живот, е само име върху лист хартия.

Израстнала в любящо семейство, 28-годишната жена сама определя себе си като "родена под щастлива звезда".

Още като бебе на 4 месеца е осиновена от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас от двойка, която копнее да даде обич на дете.

Търсенето на Кремена започва преди 6 години. "Тогава седнахме с майка ми, като жена с жена, и тя ми каза, че иска да ми признае нещо, което имам право да знам", започва разказа си Креми.

Тогава чува своята история за първи път. Семейството й дълго време нямало деца и решават да си осинови. С много любов и желание те избират малкото момиченце и от този момент не го лишават от нищо.

"Отгледана съм с много любов. Те са до мен във всичко и аз ги обичам безкрайно", споделя младата жена.

Първичната реакция на Кремена е категорична - не иска да знае нищо за биологичната си майка. За нея има една единствена майка на света. С годините обаче любопитството да узнае някои истини надделява. Като майка на 3 деца тя започва да се страхува.

"Искам да предпазя децата си. За някои може да звучи невероятно, но тази жена може би има деца. Нейните деца също може да имат деца. Ами ако едно от децата ми се влюби в братовчед си? Светът е толкова малък, не знаем какво може да ни предложи съдбата", споделя Креми.

Кремена има и наследствени болести. Има анемия, която тя определя като "нищо сериозно", но се опасява, че нещо друго може да се предаде в гените на децата й.

Майката на Кремена се казва Радка Иванова. Решението по делото, в което съдът издава разрешение на пълното й осиновяване, е единствената инфрмация, която момичето притежава, а тя е оскъдна. В него пише само името на биологичния родител и нейното първо име - Мария. Има я и датата на раждането - 5 септември 1987 година. В графата за баща е написна само една дума - неизвестен.

Радка се отказва от бебето си още в родилното. По информацията, която Креми има от майка си, жената е била на около 30 години и е родила бебето в седмия месец.

От 6 години Креми има въпроси. Тя иска да знае какво кара една майка да се откаже от детето си.

"Тя не е била малка, била е 30-годишна жена. Но ще ми донесе успокоение да разбера защо. Искам да знам какви са били причините й - може да е нямала средства, да е имала много деца, да съм била извънбрачно дете. Аз искам да знам, имам право да знам своя прозход! Имам право да знам какъв човек е майка ми", споделя още младата жена.

Креми не иска нищо от биологичната си майка. Не я вини. Осъзнава, че тя може никога да не пожелае да се срещне с нея, но някак се чувства длъжна да опита.

Представя си срещата им на ароматно кафе, където две зрели жени си казват някои истини. "Дори от чисто женско любопитство искам да знам как изглежда. Да я погледна в очите", казва Кремена.

"За мен е нямало място в живота й от самото начало, че от тук нататък ли ще има място за мен? Едва ли. Аз не държа на това място, аз има свое семейство, в което се чувствам много обичана", казва още младата майка.

Креми не знае как ще реагира, когато я види. Знае само, че няма да я прегърне. Защото за нея това е просто Радка. Една непозната жена, която има отговори на хилядите й въпроси.

"Аз не искам да й навредя. Да е жива и здрава, дай боже! Тя може би вече има семейство. Ако нейното семейство не знае за мен, аз не искам да объркам живота й. Просто искам да изпием по едно кафе, да си поговорим и всеки да стане и да поеме по своя път", споделя младата жена.

В момента Креми е в майчинство. Радва се на децата си и ги дарява с цялата си любов. Но чака. Чака да завърши своята приказка.

"За мен ще има щастлив край, когато я намеря. Моята биологична майка... за да получа отговорите, които вече 6 години търся..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
25
 
! Отговори
Жена преди 8 години
17, колко романтично звучи? Ами ако намери майка си и оная и шибне вратата пред лицето и каже, че не иска да я вижда, че й е непозната и не желая да разговаря с нея? Я дай да видим ще й даде ли отговор на въпроса ЗАЩО и дали ще заживее в мир с миналото?То така става позитивно всичко нали, ама наивни сте, вярвайте в разкаянието и гузната съвест.Тези двете отдавна вече не съществуват. По-добре да не знаеш. Мирът в теб не идва от хора,които са те ИЗОСТАВИЛИ! Идва от тези, които избират да са с теб!
18
4
 
23
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Не ти трябва !!! Защо ти е ??? Така само нараняваш хората,които са те направили ЧОВЕК....
17
7
 
22
 
! Отговори
me преди 8 години
А колкото от риска децата й да се влюбят в братовчедите си, тя от къде знае, че не е женена за братовчед? Светът е малък, но не е чак толкова малък и освен това, винаги при съмнение можеш да си направиш ДНК тест и ще знаеш дали имаш сходство с човека, с който искаш деца. И какво значи, че не искала да я притеснява - казва й името + своя снимка, ако бременността е била тайна, значи вече всички знаят за нея! Защо?! Защо го прави?! Това че майка й е вече на 60 не значи че няма семейство, близки
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До meЛесно ни е да говорим така, защото не сме били изоставени като деца, ама я си помисли, че ти беше на нейно място. Нямаше ли да искаш да знаеш истината? Лично аз бих искала да знам поне това. Не е казано да иска нещо друго от жената, която я е изоставила, но има право на тези отговори.
15
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успех!Всички осиновени трябва да имат право да получат информация за биологичните си родители, ако решат, че искат да я научат. По много причини.И това няма нищо общо с обичта им към родителите, които са ги осиновили и отгледали.
14
16
 
20
 
! Отговори
me преди 8 години
Съгласна съм, абсолютни глупости! Какво значи, ще я пита "защо"? Ако загубиш родителите си като бебе в инцидент, кой ще питаш "Защо?"? Няма отговор на тоя въпрос, просто така се е случило. Биологичната й "майка" е взела решение, че не я иска в живота си, отказала се е от нея завинаги, какво право има тя да ходи да я притеснява с въпросите си?! Какво ще я пита "като не си ме искала защо не си направила аборт, а си ме родила"? Има си любящи родители, има си мъж и деца, какво иска от една непозната
13
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте, всеки човек има право да знае истината за произхода си. Тя не иска нищо от тази жена освен да разбере защо. Ако изобщо я намери, сигурно ще се срещнат само веднъж. Така, че какво лошо има просто да получиш отговорите на някои въпроси? И това да ти помогнеш да заживееш с мир със себе си и с миналото си. Така, че от все сърце желая успех на Креми! И дано намери това, което търси.
12
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради такива, които Господ е лишил от поколение, които брояха суха пара се създадоха много трагедии. Отделяха бебетата от майките вместо да им помогне държавата поне морално. Лекари, юрисконсулти и акушерки тероризираха майките в родилните отделения. Българските здрави бебета се осиновяваха направо от родилното в противоречие с тогавашните закони.
11
14
 
28
 
! Отговори
жена преди 8 години
Абсолютни глупости! Хем няма да я прегърнеш, хем не искаш място в живота й, хем за теб ще бъде само Радка... ми защо тогава я търсиш!!! Защото видиш ли любопитство... и защото светът бил малък, та да не стане кръвосмешение.... и защото трябвало да провериш за наследствени болести - пълни глупости! И като разбереш, че може да ти излезе брадавица на носа като станеш на 50, какво от това? Търсиш под вола теле. Радка е казала, че не те иска в живота си. Ти защо сега й се навираш насила в ръцете?
10
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА ТЪРСИ БИОЛОГИЧНАТА СИ МАЙКА! КОГАТО Я Е РОДИЛА ПРЕЗ 87 ГОДИНА МАЙКА И НЕ Е БИЛА НЕВРЪСТНО ДЕТЕ ЗА ДА НЕ Е МОЖЕЛА ДА ОСЪЗНАЕ КАКВО ПРАВИ. ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ НЕ Е БИЛА ЖЕЛАНО БЕБЕНЦЕ. МОЖЕ ДА Е БИЛА ПЛОД НА ЛЮБОВНА АВАНТЮРА И МАЙКА И Е РЕШИЛА ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ НЕЯ ЗА ДА НЕ РАЗБЕРЕ СЕМЕЙСТВОТО И. БИОЛОГИЧНАТА И МАЙКА ВЕЧЕ Е НАД 60 ГОДИНИ. МОЖЕ ОТДАВНА ДА СЕ Е ИЗСЕЛИЛА ОТ БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО НИ ДОКАРАХА СЛОБОДАТА И ДЕМОНИКРАЦИЯТА. ТЯ ТОГАВА Е БИЛА НА ОКОЛО 33 ИЛИ 34 ГОДИНИ.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега мислиш така, ама по-добре всичко да си остане една романтична загадка
8
10
 
35
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Като намери майка си да намери и баща си и да чу-ка на дърво, че не знае на какво може да попадне. Дал й животът втори шанс, тя тръгнала да рови в пепел.
7
10
 
13
 
! Отговори
22720 преди 8 години
За какво прочетох цялата тази сълзлива мелодрама?Много думи, накрая - нищо съществено.
6
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само са агитирали самотните майки да изоставят децата си,но и са ги тероризирали в родилните отделения. Оставяли са ги без родилна помощ,ако не обещаят да оставят бебето за осиновяване.Тогава се е постъпвало с личен паспорт в отделението и там е пишело,че не си омъжена.Знаете че там бебетата са отделени от майките.Също и свижданията там не са били разрешени тогава.Пълна изолация като в затвор. Храна се вкарва с въже и кошница през прозорците - шоколади, бонбони и др. Личен опит - 1988 година
5
6
 
36
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Искам да предпазя децата си. За някои може да звучи невероятно, но тази жена може би има деца. Нейните деца също може да имат деца. Ами ако едно от децата ми се влюби в братовчед си? Светът е толкова малък, не знаем какво може да ни предложи съдбата", споделя Креми.Извинявайте, ама баща си защо не търси? Той баща й дали няма други деца, щот света е малък....
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дете се създава лесно,но трудно се отглежда....Хората ,които са те отгледали с толкова любов,те са твоите родители! Другото е криво разбрани емоции!Живота така е решил и съдбата ви е погалила!Радвайте се на живота и децата си, и никога не бъдете като тази, която не е имала куража да бъде ваша МАЙКА!
3
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали само *** оставяха децата си в сиропиталищата, д3урло крива??И съвет към Кремена - не се рови в миналото хубавице!!! Гледай напред в живота, а не назад!
2
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има въпроси значи е т***па!Тя като има мъж и три деца да си гледа мъжа и децата. Никой не знае какво й е било на майка й без мъж, който да я подкрепи! Сигурно и родителите й са били против. Да не говорим, че тогава и в болниците всички са агитирали самотните майки да си оставят децата за осиновяване. Съществува търговия с новородени за осиновяване от български произход и здрави физически бебета. Осиновителите й да кажат колко са платили да вземат бебе направо от родилното, защото така е било.
1
26
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Освен по медицински причини - заради наследствените болести, няма друга причина Кремена да търси биологичната си майка. Най-добре е осиновените деца никога да не научават, че са осиновени. Те си имат родители, които са ги отгледали и няма нужда от допълнителни негативни емоции свързани с биологичните родители на децата.