Московски непоклатим: Зад превозвачите сме!

Превозвачите пък постепенно ще затварят граничните пунктове
18 фев 2016 09:32, Екип на Bulgaria On Air
33
Московски непоклатим: Зад превозвачите сме!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Заставаме зад българските превозвачи и ще отстояваме исканията им, категорично заяви транспортният министър Ивайло Московски, който се намира на ГКПП "Кулата - Промахон".

В ефира на Bulgaria ON AIR той коментира, че гръцкото ХЕИ прави пречки за доставките на най-необходимото за българите на гръцка територия.

"Тук не делим шофьорите дали са българи или някаква друга националност. Въпросът е добър и трябва да го зададете на гърците защо не се грижат за всички шофьори в колоната. И към днешна дата гръцкият Червен кръст не реагира на призивите за съдействие", заяви Московски.

Правим доставка единствено на българска територия, защото на гръцка не сме допуснати, добави кметът на община Сандански Кирил Котев.

"Ние сме в близка координация с областния управител на Благоевград. С колегата от Петрич се редуваме. Един ден е Петрич, един ден е Сандански. Така осигуряваме нужната храна и вода на превозвачите", коментира Котев.

Превозвачите заявиха, че поетапно ще се затворят Илинден и Златоград, съобщи транспортният министър. Той поясни, че блокадата ще бъде докато не се изпълнят двете им основни искания.

"Двете основни искания на българските превозвачи са на 100% да се вдигне блокадата и да се изтегли техниката - трактори, комбайни, каквото блокира границата. Докато не дойде тяхната полиция, която да обезпечи трасе, което е безпрепятствено за всички превозвачи няма да отстъпят", добави министър Московски.

Има отбити камиони по трасетата по направление Русе, Видин, Кюстендил и към Перник, заяви Московски. По думите му, ако те се пуснат опашката на "Кулата" ще стане около 40 км.

"Не знам докога може да издържи това нещо", коментира още той.

Чуйте още във видеото на Bulgaria ON AIR :

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На зла круша зъл прът. Бойкот на всичко гръцко, особено морето.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христофорос Аманатидисповече работа ще ви свърши в този случайВикнете Жоро Игнатов - глашатая на мафията- той да пита гърците защо затварят границатаАма щом си мълчат, значи дрогата си пътева свободно.Само честните хора страдат- превозвачи, екскурзиянти
21
5
 
7
 
! Отговори
кракра преди 8 години
А къде е великият Борисов да се разбере с гръцките фермери.Те са прости и той е ***.
20
0
 
1
 
! Отговори
Pavel преди 8 години
Tova li e europeiska solidarnost za radosten jivot na europeiskite narodi?Za tova li se natiska rbg da vleze v shengen?!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов не си и помисляй да натиснете нашите шофьори с МВР и да ги накарате да отменят контраблокадата! Ще дойдат превозвачите с камионите си на жъртите павета и ще ви се стъжни!
18
1
 
16
 
! Отговори
12 преди 8 години
Гърците са гадове. Тормозят нашите блокирани на тяхна територия. Затваряйте, особено по празниците около трети март. Ако сме нация /ама не сме като руснаците/ границата ще се затваря винаги когато има бизнес за тях, и един българин нема да стъпи в гръцко докато не започнат да ни уважават. А сега какво- ние сме единствените ***.и.т.у. т ки които плащат за секс.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петербурски откакто се вози на дрези през кабинета боко1 чак сега изплува при втория кабинет - нещо ми прилича на министър без портфейл?
16
2
 
9
 
! Отговори
floko преди 8 години
до 21. По-скоро съм от средната класа. Не ходя там,не защото не мога да си го позволя. Не ме кефят просто.
15
9
 
3
 
! Отговори
до floko преди 8 години
Не че гърците ще забогатеят от мен.---------сигурно попадаш в тези 40 % от хората които живеят на ръба .
14
3
 
31
 
! Отговори
floko преди 8 години
Аз отдавна съм бойкотирал всичко гръцко. Не купувам стоки от магазините, на които пише,че са гръцки. В Гърция на море не съм ходил от 3-4 години. И не ми липсва тяхното море и храна. Не че гърците ще забогатеят от мен. Но предпочитам да харча парите си в България, по възможност за български стоки.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би гърците точно това искат, да се обяви официално от нас,че затваряме границите. Не трябва официално да го правим ,контрата трябва да е полулегална както те го правят.
12
3
 
23
 
! Отговори
бойкот!!! преди 8 години
Хайде сега, като сме толкова единни и патриоти, да бойкотираме ВСИЧКО ГРЪЦКО!!! БОЙКОТ ДО ДУПКА!!!! Стиска ли ви, механджийски патриоти, нещастни?! Или пак ще отидете на екскурзийка в Гърция, да им оставите по една кофа пари??!!! ЛИЦЕМЕРИ ПИШЕЩИ И КРЕЩЯЩИ ПО ФОРУМИТЕ! НЕ МОГА ДА ВИ ПОНАСЯМ! АЗ ОБЯВЯВАМ БОЙКОТ НА ВСИЧКО ГРЪЦКО! КАЗАХ!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се блокират границите през пролетта и лятото когато пацавурис си изнася продукцията ! Не го забравяйте това ! БОЙКОТ на почивките в Гърция !
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишок смешен, подкрепяш ги морално или някакво ответни мерки ще вземете, както се полага в случая и за което ти се плаща голяма и незаслужена заплата?!? Или думи по телевизии и вестници какво ще направите, както всеки път, а то или нищо или съвсем друго направено... герберска пасмина, няма оправия. Румъния да ни дават за пример, до там ни докарахте ти, Боко, Шиши и останалите! ВЪН! МАФИЯ! ОСТАВКА!
9
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителството на Борисов е единственото , което работи реално за хората . Предишните българоубийци от БСП-ДПС-Атака само чакаха някъде да има протести и пращаха полицията да бие хората . Затова сега не се чудете , че всички гласуват за ГЕРБ .
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Московски, ако бяхте мъже в това правителство досега щяхте вече офицално, с указ да сте затворили всички КПП-та с Гърция и да пускате само българи желаещи да се приберат в България. И прибираш камионите, почваш да начисляваш щетите като таксиметър, да видиш тогава как бързо ще ви обърнат внимание от ЕС, ама нали сте мишчици жалкарски...
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Границата задъльително трябва, да бъде затворена за празниците около 3 март, защото иначе се получава така, че ние им наливаме пари, а те ни е...
6
2
 
33
 
! Отговори
nonımen преди 8 години
Видяхте ли ЕС за едни е майка за други мащеха. Да блокираме границата до изравняване на пенсиите и работните заплати с тези на Гърците. Тогава ще ви броя за Министър.
5
1
 
7
 
! Отговори
маке преди 8 години
от сабалето са запрегнал каручката турих подвижната скара и една бочва с вино и съм тръгнал за границатапп ке е блокирана поне докат изпием 500 кила вино
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази блокада на гръцката граница нагледно показа, че ползата от членството ни в ЕС е нулева и никой не ни брои за живи там. Благинките от ЕС са само за политици, депутати и евродепутати, както и за фирми близки до ГЕРБ, които пък изядоха еврофондовете.