Бежанците напират към Западна Европа, не искат у нас

Центровете ни са запълнени на 12%, влизащите – необразовани
73
Бежанците напират към Западна Европа, не искат у нас
Снимка: архив, БулФото

Милиони бежанци напират към Западна Европа, но у нас никой не иска да остава и в момента центровете на Агенцията за бежанците са запълнени на 12%.

Още по темата

"Ние на практика нямаме кого да интегрираме, защото хората, които идват тук или не изчакват и заминават, или получават статут на бежанец и заминават, и ние нямаме легални причини да ги задържам", обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол.

Червеният депутат Атанас Мерджанов се интересуваше как се изпълнява стратегията за интеграция на бежанците и не остана доволен от отговора й, защото по думите му у нас трябва да бъдат разселени бежанци от други страни в ЕС.

Бъчварова обаче увери, че в центровете за бежанци има условия за интеграция.

Предвидена е възможност за жилищно настаняване, обучение по български език, настаняване в детска градина, училище, осигуряване на свободни работни места, мерки за намиране на работа, посочи тя.

Според нея обаче е много важно да се знае и профилът на тези, които трябва да се интегрират, защото той се променя от миналата година.

Голяма част от влизащите на наша територия са неграмотни или необразовани, призна вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Говедо преди 8 години
И все пак една полза ,че сме бедна държава.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те затова са се качили на пробитите лодки, за да дойдат да "учат български"
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вий лежте на това УхоВ най скоро време друга песен ще запеете
38
0
 
9
 
! Отговори
gos преди 8 години
Охо, ама те имат искания?!? И какво друго искат или не искат? По един Биг-бен дали искат?
37
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 8 години
Дори хора идващи от район в който се води война не могат да оцелеят в България!Много показателно!!!!!!!!
36
0
 
10
 
! Отговори
мургавелка преди 8 години
Ще ги интегрират най-добре във Филиповци или още по-добре - в Антарктида
35
1
 
21
 
! Отговори
към залеза преди 8 години
Мястото на "бежанците" е при бившите им колониални господари.Ние не сме ги владели и ползвали години наред та сега да ги издържаме.Не сме им длъжни с абсолютно нищо.България трябва да е транзитен път за тези към западна Европа.А...възможност за жилищно настаняване, настаняване в детска градина, училище, осигуряване на свободни работни места, мерки за намиране на работа ... е грижа на социалното министерство единствено към българите който живеем тук,работим и си плащаме данъците.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, че то у нас по-страшно от колкото у тях!Глад, мизерия и нищета...Кво бяхме - кво санахме!
33
10
 
4
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До Ай сиктир--34;Когато дядовците ви или бащите ви дойдоха от село бяха същите СМРАДЛИВЦИ.
32
5
 
5
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До РадостинРадуков--22;Неграмотниците в Бългаеия след ДЕВЕТИ станаха управляващи. Какво искаш неграмотните мигранти министри ли да ги направят. Те могат да станат само комунисти.
31
1
 
12
 
! Отговори
JAKPOT преди 8 години
Напират те си знаят Офертата , там ще им дават по 900 евро квартира+храна+обучение , на това му се вика JAKPOT
30
2
 
19
 
! Отговори
Бибоб преди 8 години
Пускайте ги на запад, Меркел да ги мисли!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци не могат да напират, защото бежанецът е статус, който се дава след одобрение от съответната държава, а не човек, който бяга. Аз сутрин бягам в парка, но не съм бежанец. Това е армия от мъже в боеспособна възраст, която ще ни разкаже играта
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре се като знаете каква стока са за каква интеграция говорим......тези иза патки да пасът не стават.......имаме си доста не образовани но интегрирани братя роми
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли,че "политиците ни",са просто банда изменници,назначени от чужди господари,ЧРЕЗ НАС,ОФЪСЕТЕ.И да ги псувате и да сте недоволни,те разбират само от едно - ИЗМИТАНЕ!!ПОГОЛОВНО!ОТ ВСИЧКИ БАНДИ,НАРЕЧЕНИ "ПАРТИИ"!ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ИМ ПАРТИЙНА СИСТЕМА!!!
26
3
 
16
 
! Отговори
ж.стоев преди 8 години
Тука остават няколко типа хора - едните гравитират около мафията другите въпреки че взимат 200-300 евро :заплати: са щастливи че от тях има по зле и такива като мен които нямат ду-е да си стегнат багажа.Но надявам се че има Видов ден и червената мафия ще си плати за геноцида който провежда в/у хората на тази земя.
25
1
 
30
 
! Отговори
Ай сиктир преди 8 години
Смотаната БЪЧВА-рова иска да осигурява комфорт на смрадливите резопишковци - незаконни пришълци. Като толкова ги люби да си ги вземе вкъщи и да си ги отглежда.
24
2
 
32
 
! Отговори
Сполай им преди 8 години
Няма смисъл да псуваме богатите държави от ЕС - пожелавам им изобилие от мигранти, да са им честити, да си ги отчуват, интегрират и т.н.
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Предвидена е възможност за жилищно настаняване, обучение по български език, настаняване в детска градина, училище, осигуряване на свободни работни места, мерки за намиране на работа, посочи тя.", защо не се използва тази възможност да се настанят бездомни българи? Да им се даде работа? Да им се осигори места в детски градини? С какво тоя нарушител (както е удобно да се казва - бежанци) е повече от нас? Има възможност, дайте я на нас, не на чужденци, потенциални камикадзета.
22
1
 
16
 
! Отговори
до #25 преди 8 години
Не се утешавай с такива брътвежи.Знаеш ли какво представлява скачените съдове - след като единия прелее,водата започва да изтича в другия.Ти това ли ще чака,или ще гледаш да откачиш единия съд от другия?!!!А на първо време,трябва твоят съд да бъде добре затапен,което на границата става с ограда и войска,която при НЕЗАКОННО ПРЕСИЧАНЕ НА ГРАНИЦАТА,СТРЕЛЯ НА МЕСО!ИНАЧЕ,СЛЕД ВРЕМЕ,ТЕБ ЩЕ РАЗФАСОВАТ НА МЕСО,ТЕЗИ,КОИТО ЗАСЕГА ОТИВАТ НА ЗАПАД.