Достъпен съм! Дали е чистачка или съдийка - все тая, рече Борисов

Настоял пред Ципрас да се намеси за блокадата на границата
Обновена: 19 фев 2016 21:16 | 19 фев 2016 18:57, Веселина Йорданова
143
Достъпен съм! Дали е чистачка или съдийка - все тая, рече Борисов
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е спряна обществената поръчка за почистването на летище София от външна фирма, след като чистачка от аерогарата се е свързала с него.

Още по темата
"Първо, това е голяма поръчка. Второ, се подготвят документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина, а в същото време аерогарата и РВД в момента, заради огромния трафик са на много добри печалби", допълни той от Брюксел.

Достъпен съм, дали е чистачка или съдийка - все тая, уточни Борисов. По-късно той разговаря с почистващия персонал на летището по Skype и заяви, че нищо не налага почистването да става от външна фирма.

Заради отлагането на заседанието на Европейския съвет министър-председателят не успя да се прибере тази вечер в София. Чистачките му подариха метла, с която да измете всички корупционни схеми. Борисов се пошегува, че имал много метли, но колкото и да мете, все остава боклук, затова трябва да минава и с парцал.

Пред журналисти в Брюксел премиерът потвърди, че може да има нови спрени поръчки, ако има съмнение, че не са направени както трябва. Той съобщи, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев да бъде направен регистър на търговете както с европейско, така и с национално финансиране.

"Целта на спирането (на търговете) не е да унижим някоя фирма или да посочим някои хора с пръст. Точно обратното – да е убедено обществото, че е прозрачно", подчерта той.

В отговор на журналистически въпрос за промяната в акционерната собственост в "Булгартабак", след като днес депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че излиза от компанията, Борисов заяви, че той носи отговорност за наемането след конкурс на банката за приватизационната сделка. "От там нататък, като частни търговски дружества кой какви акции има и как ги търгува, не е наша отговорност", заяви премиерът.

Борисов благодари на парламента, че днес с такова голямо мнозинство е потвърдил, че "нищо по-добро от това правителство не може да се направи". Премиерът визира вота на недоверие за здравеопазването, който днес не мина.

Той изказа благодарност и за декларацията на Народното събрание във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, като посочи, че не може вътрешно-политически проблеми на една страна да се решават за сметка на други държави.

"Положих огромни усилия да убедя Ципрас да се намеси повече, опозицията да се изкаже в интерес на България, Юнкер, Туск, канцлерът Меркел – всички колеги до един", каза той.

Борисов определи като тежко заседанието на Европейския съвет, тъй като трудно може да се намери консенсус. Относно темата за Великобритания премиерът посочи, че крайната цел е да се запази единството на ЕС, което е много важно и за България.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е настоял пред своите колеги от Европейския съвет за затварянето на външните граници на ЕС.

Сега говорим само за войната в Сирия, а в Египет какво ще стане, колко милиона мигранти чакат да дойдат - казват около пет милиона. Колко чакат от Африка - от Мароко, Алжир; от Иран, Ирак, Афганистан. Накрая идва моят въпрос - вместо да се страхуваме, да ни страхува някой, както е модерно да се каже, защо не затворим границите и да допускаме онези, които са преминали по процедурите и правилата, коментира премиерът пред български журналисти.

Борисов потвърди, че на 5 март предстои нова среща на европейските лидери по въпросите на миграцията. Всъщност няма технология, никой не иска да се замисли върху технологията, поясни той. По неговите думи технологията е нещо просто - за да работи машина или организъм, или завод - има главен технолог.

Зададох въпроса, след като не се съгласявате на моето предложение отпреди година, вече всички на практика се съгласиха с това, но не го приемат - че трябва незабавно да затворим всички външни граници на ЕС, да останат само официалните ГКПП. Без да искат, колегите постепенно узаконяват беззаконието, кой в света приема нелегален имигрант; САЩ направиха ограда с Мексико заради подобно нещо, посочи премиерът.

След като узаконяваме темата нелегален мигрант, за моите колеги вече се счита абсолютно нормално всеки откъдето иска да влиза в която иска държава от Европа - на практика ние това узаконяваме. Не че съм съгласен, но колективът така реши, заяви Борисов. Премиерът е попитал защо "горещите точки" трябва да бъдат в ЕС, а не извън Общността. Ако има КПП и твърди граници, тези, за които няма място, ще чакат отвън. Ние сега ги вкарваме в ЕС и започва спор между държавите, кой колко от тях да вземе, добави Борисов.

Според него с едно движение и с много по-малко пари може да се направят границите и на Финландия, и на България, и на Гърция. Премиерът е попитал и накъде ще се насочат мигрантите след въвеждането на патрулите на НАТО в Егейско море. Ще дойдат в България, как да се съглася с това. Помолих колегите, ако може някой да ми обясни как си го представя, ако дойдат 200 хиляди мигранти, какво ще ги правя, след като не искат да приемат предложението ми да не ги допусна да влязат. И те не ги искат. Стояхме нощес до 4.00 ч. българско време, приемаме точки, които взаимно са изключват, за да имаме решение, но отговор на технолога как ще става, няма, поясни премиерът.

Тревожен съм, защото от една страна всички разбират проблема, а от друга всеки иска да е надделял над другите и това е пагубно за колективен орган, коментира министър-председателят.

Разрешаването на проблема с мигрантския поток беше основа тема на разговора на министър-председателя Бойко Борисов с унгарския му колега Виктор Орбан, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са провели двустранна среща в Брюксел в рамките на провеждащото се заседание на Европейския съвет.

Министър-председателят обърна внимание и на факта, че на фона на толерантността, която страната ни демонстрира спрямо Гърция относно мигрантската криза, вече месец продължава блокадата на границата ни от гръцки фермери и информира унгарския си колега за приетата днес единодушно декларация от Народното събрание.

Като продължение на разговора от края на януари, когато Виктор Орбан беше на посещение в София, двамата премиери отново са изразили задоволство от отличните двустранни отношения между България и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 49 АНОНИМЕНАми, мълчи де!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрайА феодални закони поругаване на правата на човека - напр. за етажната собственост и за свръхмонополизма - за енергетиката, и редица други, стигащи до зле прикрит фашизъм, може ли да отменя?
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достъпен сте за подмазвачите, за кариеристите, за политическите хамелеони. Но достъпен ли сте за честните хора, за тези, които изкарват огромните ви пари? Може ли някой "обикновен човек" да дойде при вас за да го изслушате за тероризма, на който е подложен от монополите, от ваши велможи, разгащили се в мнимото си всесилие, за гаврата и унижението, които му готви вашият скъп седесар"д-р" Москов, за това как хладнокръвно го тласка гъм гpoбa с налудничави "реформи" и лъжи, че така е по света.
88
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
след толкова просташки изказвания разбрах,че Б.Б. е по-умен от вас,дето сте учили по15г.,но само сте ходили на училище,а нищо не сте научили.От горе на всичко и дом. ви възпитание го няма никак.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Достъпният" премиер ходи с една рота охрана." Достъпният" премиер обича много неудобните от студенти въпроси и започва пяна да излиза от устата му." Достъпният " премиер отговаря на всички въпроси по 20-те милиарда заеми , които изтегли по "МОЛБА" на световната банка. "Достъпният " премиер "гостува" на всички опозиционни телевизии. Обича да кани Путин и Медведев на посещение в България и да строи Южен поток и АЕЦ Белене. Обожава Северна България и създава работни места в Белене. Да, а *** не!!!
86
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Честито евроатлантици нов дълг от 4 млр лв.Но това разбира се не е никаква новина,просто процедура.Виж голямата новина на деня е че чистачките на летището много ама много обичат нашия премиер -душичката,която доброта няма измерения.Всеки народ си заслужава съдбата.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достъпен е,ама под шлифера !
84
1
 
3
 
! Отговори
Ивинела преди 8 години
До TАми нали ние си го избрахме
83
2
 
14
 
! Отговори
Ивинела преди 8 години
Този е с толкова нисък интелект че не може да разбере какви глупости говори и върши. Замисля ли се въобще: кой е изготвил тези обществени поръчки? кой е извършил класирането? кой би трябвало да контролира изпълнението им? Не са ли това хора от държавната администрация която той управлява? Какво излиза тогава че вождът открито признава че не може да управлява администрацията си или ако не е вярно това тогава остава варианта търга да е спечелен от фирма която не му е изгодна. Просто Мафия
82
1
 
11
 
! Отговори
T преди 8 години
Крадец, долен.
81
4
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 8 години
Боже колко *** пишат в този форум! Глупости и мърсотий.И се питаме защо нищо не върви? Ами лош човешки материял.
80
1
 
10
 
! Отговори
ии преди 8 години
е аз също също дори образована и 2 магистратури не мога да взема 1850 щат за чистачка на летището и още 150 лева ваучери за храна.Ако може и аз да какндидаствам ще държа метла :)
79
1
 
7
 
! Отговори
Филолог преди 8 години
Полупроводник.
78
1
 
12
 
! Отговори
есперкт преди 8 години
Като е достъпен, защо още е на свобода? В щатите щеше да има вече поне десет доживотни.
77
2
 
13
 
! Отговори
боц преди 8 години
Бре, бре, голямо четкане пада на имиджа на този Цар Борисов!Даже и самия Той-Царя, започна да се изказва някак неразбираемо и за неговите поклоноци.Тази вечер го чух да казва "НИЕ", "МОИТЕ МИНИСТРИ" и още други нечувани досега думи от неговите уста.Но казано е: ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НРАВА НЕ!!!
76
1
 
8
 
! Отговори
Рада Дълбоката преди 8 години
Потвърждавам, премиерът е достъпен.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До aнонимна чистачкаДа си чистачка - не ти трябва да си бил и един ден в училияе, за уиверситет да не говоря. Уважавам труда на всички - и все пак ако си инвестирал 15 години в учене - и получваш по малко от този който и ден не го е направил - нещо не е наред.Обаче големия вожд Винету който също не е вложил и ден в учене а предпочитал топката и филийте с мас - тези тънкости не ги знае. И 'чистачките' го тачат.
74
6
 
7
 
! Отговори
aнонимна чистачка преди 8 години
моля,моля,няма учителка с 400-500лв.заплата.Ако има такава,тя работи в някое забутано селце. Като ще сравнявате заплатите на чистачките от летището,сравнете ги със заплатата на учителите от София.Аи учителите не работят по 8ч.на ден.имат по5 не астрономически часа на ден.така,че не сравняваите заплатите,а труда.Аи всеки труд си има своята цена
73
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
А и да в правовите страни СЪДИИЯТА е над министър председателите. По конституция Върховния административен съд може да отменя актове на целия Министерски съвет когато са незаконосъобразни. С пет - шест изречения от последните дни ТОЙ отмени целия преход дето българите толки го изстрадаха.
72
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
Летището е поделено като сфери на влияние от Сталииски и Пеевски. Борисов досега им даваше да папкат от там. Вече нещо не им дава. ПРОБЛЕМА обаче си остава - в България при уж демокрация и уж пазарна икономика Някой може да дава на някого да папка обществени пари може и да не му даде. Системата не работи.