Парламентът отваря врати заради Левски и Ботев

Посетителите ще видят изложбата "Безсмъртието на българския дух"
17
Парламентът отваря врати заради Левски и Ботев
Снимка: БТА

Народното събрание организира Ден на отворени врати утре, 20 февруари.

Инициативата е по повод 143 години от обесването на Васил Левски и отбелязването през тази година на 140 години от Априлското въстание и от гибелта на Христо Ботев, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Денят на отворени врати ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 17.00 часа.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще посрещне първите посетители в 10.00 часа в Северното фоайе.

Сред тях ще бъдат ученици от клубовете "Млад възрожденец" от София, които ще бъдат специални гости на законодателната институция.

В Деня на отворени врати гостите на парламента ще могат да разгледат изложбата "Безсмъртието на българския дух", посветена на годишнината от Априлското въстание и смъртта на Христо Ботев, както и на живота и делото на Васил Левски.

Сред експонатите са косите, орарът, камата и писма на Васил Левски, часовникът, оригинални фотографии и прощалното писмо на Христо Ботев до семейството му, печати и устав на БРЦК, знамето на Хвърковатата чета.

В пленарната зала на Народното събрание ще бъде излъчван документалният филм "Щрихи от първия български парламент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Парламентът отваря врати заради Левски и Ботев...ako biaha zivi Левски и Ботев...sus shut stiaha da gi zatvoriat...i prez prozorcite...znaete KAKVO....Pri pulen KVORUM...
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според законите на мутренската държава Васил Левски е терорист номер едно. Няма смисъл от лицемерие и селски номера от седенките!!! Тези идеали за които левски се е борил против османците не се вписват в представите на селските тарикатчета в парламата. Така че не се правете на големи обожатели на БЕЗСМАРТНИЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!! ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НЕГОВАТА РОДИНА И ИДЕАЛИ НЯМАТ ПРАВО ДА СПОМЕНАВАТ ДОРИ ИМЕТО МУ!!