Драмата на мама: Детето е свито, не ще да учи...

Сред родителските проблеми е и агресията на малчуганите
22 фев 2016 17:37,
16
Драмата на мама: Детето е свито, не ще да учи...
Снимка: Reuters

Неувереността на децата в собствените си възможности, детската агресия, страховете и неврозите (като заекване и гризене на нокти) са сред основните проблеми на българските родители.

Това показват резултатите от допитнаве на онлайн образователна платформа и психотерапевта Мадлен Алгафари.

Сред другите проблеми на родителите по отношение на децата им са нежеланието на малчуганите да се учат на нови навици и умения.

Анкетата е проведена сред 2690 родители.

Почти 70% от тях са заявили, че се притесняват от това, че детето им е неуверено. Над 40% заявяват, че детето им е агресивно или няма желание да се учи.

Около 35% от родителите срещат трудности със социализацията на детето, както и с истерични пристъпи и умишлена лъжа.

Най-малко проблеми се срещат при нощните пробуждания (15,6%) и мастурбирането в крехка възраст (12,3%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някъде в друга статия се коментираше колко е важна психологията като наука за децата.Незнам за децата но за родителите е определено много важна наука.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Ви след като Ви е купувала учебници културна и интелигентна жена, въпреки липсата на формално образование ... точно за това говоря и аз.Когато детето или младия човек е имал възможност да види със собствените си очи различни модели на поведение - той избира и без да му казваш кое е правилно.Защо градската образована класа праща децата си на запад - за да видят.Когато мирогледа на едно дете е селската кръчма, резултата е - селска кръчма образно казано
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10, МОЯТА БАБА БЕШЕ БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ, НО МЕ ОТГЛЕДА С ТАКАВА ЛЮБОВ,ТОПЛИНА, НЕЖНОСТ И ВСЕОТДАЙНОСТ, ЧЕ АЗ ПРЕХВЪРЛИХ ЦЯЛАТА ТАЯ ЛЮБОВ НА ДЕТЕТО СИ. И ТЪЙ КАТО МЕ ПРИЕХА ДА СЛЕДВАМ, ТЯ КУПУВАШЕ УЧЕБНИЦИ, ЧЕТЕШЕ МИ ЛЕКЦИИТЕ "ЗА ДА ИМА КАКВО ДА СИ ГОВОРИМ", ДНЕС АЗ ПОВТАРЯМ ТОВА И СЕ СТАРАЯ ДА НЕ ИЗОСТАВАМ И ДА МУ ПРИЛИЧАМ, ДА ОБЩУВАМ С ДЕТЕТО СИ ПО АДЕКВАТНИЯ НАЧИН, НИЩО, ЧЕ ''ДЕТЕТО'' Е ЗРЯЛ МЪЖ, ТОЙ СЪЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА УЧИ.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майчето да не се кахъри! За чий да учи детрто - то иска да стане я милиционер я политик. Ората една книга прочетоха и станаха премиери!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""защото те самите на са възпитани правилно. Нямат дисциплина ...""............Работата не е в дисциплината, нито в липсата на "морални ценности", за коeто постоянно говорят хора, които няма какво друго да кажат или просто не знаят какво се случва ... причината за всички беди е невежеството и простотията.Ако един човек няма елементарно образование или култура то той няма на какво да научи и децата си. последствията са - ***, насилие, пропуснат живот.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продължение - Израснах в не добра семейна среда, с "грижа" от мащеха, когато аз имам вече деца, внимавам за всяка моя стъпка, обременена съм достатъчно, не искам да повтарям подсъзнателно поведението на моите родители, чета постоянно, интересувам се от новите методи на възпитание и имам прекрасни деца отгледани с много любов, грижа и с мисълта, че винаги могат да разчитат на нас и ние ще бъдем до тях в тежките моменти на израстването, но и с грижата да не забравят, че и те имат отговорности.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ДОКОСВАЙТЕ ТЕМАТА С МАСТУРБАЦИЯТА В КРЕХКАТА ВЪЗРАСТ- ТЯ НЯМА СЕКСУАЛЕН ПОДТЕКСТ, А Е СВЪРЗАНА СЪС СФЕРАТА НА УДОВОЛСТВИЯТА, НЕ НАВЛИЗАЙТЕ ГРУБО В ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ДЕТЕТО, НЕ ГО КАРАЙТЕ ДА СЕ ЧУВСТВА ВИНОВНО, А ОТВЛИЧАЙТЕ ВНИМАНИЕТО МУ В ДРУГА ПОСОКА, КАРАЙТЕ ГО ДА СИ ДЪРЖИ РЪЦЕТЕ ВЪРХУ ЗАВИВКАТА- ЗАПОМНЕТЕ ДЕЦАТА ВИКАТ, ИСТЕРЯСВАТ, КРЕЩЯТ, АГРЕСИВНИ СА- ЗАЩОТО СЕ БОРЯТ ЗА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ. ДЕЦАТА НЕ РАЗБИРАТ ПО НЯКОГА ОТ ЗАБЕЛЕЖКА, А ОТ ЛИЧЕН ПРИМЕР И ОТ МНОГО ЛЮБОВ И ПОДКРЕПА.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо е така, как си възпитава българина детето, първо е едно мачкане и лигавене, тъпкане яж, яж..., после погледни се колко си дебел/а, спри да ядеш, когато естественото детско любопитство проработи, се казва не, да се не нацапа, да не отиде само да се справи с елементарна ситуация, като например да поиска нещо, род. веднага изземва функцията му, често го засрамва пред околните, брои стотинките, но купува супер телефон, баба и дядо често основно гледат детето, докато мама и тати купонявасват.
5
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Децата са такива защото не получават от родителите си адекватно отношение. Имам предвид че повечето родители не са читави, не знаят как да възпитават детето си защото те самите на са възпитани правилно. Нямат дисциплина, как да научат детето да нещо, което самите те нямат. Банално е, но ще кажа - защо по наше време нямаше агресия, неврози, проблеми със социализацията. Истината е че поколението на родителите им е сбъркано, бащи с обеци, майки с татуировки, отнасят се с децата като с връстници
4
2
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ КАТО СЕ РОДИХ УЧЕХАМЕ ДА ГОВОРЯ-А СЕГА ПРОСТО МИ КАЗВАТ МЪЛЧИ
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истинататука не става въпрос за децата на алкохолиците, а за 70% от децата.
2
5
 
6
 
! Отговори
истината преди 8 години
Ако бащата е скапан алкохолик...пиши го бЕгало!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не притесненията в случая помага , а образованието на родителите.Това показва че има какво да учат , родителите наистина подценяват факта че има още много да учат за човешките взаимоотношения(добре де нямат време за това ).Но последствията много добре се виждат в съвременните училища.Обикновено се замислят за това след поредния бой в училище, е няма ли начин да се обърне внимание малко по рано.