Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов

Воеводата подкрепя и пращането на армията на границата
Обновена: 22 фев 2016 08:21 | 22 фев 2016 07:47,
132
Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ВМРО и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов смята, че връщането на казармата у нас е неизбежно.

"Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно", каза той, цитиран от "Труд".

Още по темата

През седмицата Каракачанов отново настоя за връщане на казармата. "Отсега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно". Според него християнската цивилизация е във война.

"Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили", обясни зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от "Флагман".

Според него възстановяването на казармата е неизбежно, защото хората са необучени. "Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление", каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. "Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година", заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
извънземнийо преди 8 години
лошо нещо е кога не си си изживял детските години и не си се наиграл на войнициза македонския шпионин трябва 6 години службаче да му стигнат да се нафука с пагоните дето не ги заслужава
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, чакам с нетърпение да приберете белия пудел да си отслужи че навремето ската казармата под предлог че е слепок!
81
2
 
5
 
! Отговори
Карамейн преди 8 години
Ако мислиш, че някой ще умира по бойните поля за "ценностите" на хомосексуализма, на Кончита Вурст, за правата на малцинства и т.н. и за интересите и за да пази ограбеното от бедния народ от олигарси и политици и бизнесмени заради които 90% от хората в България живеят в нищета и заради имперските амбиции на американците то ти много си се объркал. Много, много, много си се объркал. Повече не би могъл и да грешиш. Хората се бият за нещо което си струва, тук не остана нищо за което да си струва.
80
3
 
4
 
! Отговори
Карамейн преди 8 години
Прати гейовете които и без това правят паради само че гей да отиват в казармата за да могат да защитят "правата си". Прати феминистките които искат права и квоти за жени и да са равнопоставени с мъжете, дай им цялата равнопоставеност в армията да бъдат войници и да защитават "правата" и ценностите си в боя. Тази европейска цивилизация в момента не е християнска а ценностите и идват от сатанинското сборище и се наричат толерантност към извращенията.
79
1
 
5
 
! Отговори
Карамейн преди 8 години
И още нещо Каракачанов, не християнската цивилизация е във война защото в момента християнството е активно подменяно с юдео-масонски доктрини и "ценности". "Ценности" като гей-паради, феминизъм, малцинства, сексуални извращения и всичките им права. Къде тук виждаш християнството? Християнството в България масово е било до идването на комунистическия режим. Сега имаме юдео-масонство. Прати представителите на тази "цивилизация" да бранят "ценностите" и.
78
2
 
5
 
! Отговори
Карамейн преди 8 години
Каракачанов честно ти казвам нямам никакво намерение да участвам в бойни действия, нито да влизам в казарма заради хората разорили и ограбили България и направили 90% от хората да живеят в мизерия за да може те да си пазят заграбеното чрез корупция и кражба. Света е голям и спасение дебне навсякъде и аз смятам да ги оставя да се оправят и дай Боже да следя новините от някой чист плаж близо до Екватора на лаптопа докато се печа на хубавото слънце, наслаждавам се на приятния бриз и си пия коктейла
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИЯ ЕЛИТ В БЪЛГАРИЯ.КАТО ПРЕЗИДЕНТИ МИНИСТРИ ПРОКУРОРИ СИДИИ ПОЛИТИЦИ И ДРУГИ. ДА ДАДЪТ ПРИМЕР ВСИЧКИТЕ ИМ ДЕЦА МЕЖДУ 18 И 40Г ДА МИНАТ ПРЕЗ КАЗАРМАТА.А АКО ЛИ ПЪК ГИ СКАТАЯТ И МИСЛЯТ ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ Е НУНЖНО.ДА МЕ ХВАНАТ ЗА ГРЕЗДИЯ
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готвят ни голяма война искат всички да са готови.Който има пари ще отлети мн далече.Едно време казваха армия не ни трябва НАТО ще ни пази.Сега викат друго като стане третата световна всеки трябва да има някаква подготовка само с плейстешън и холевудтски филми не става
75
0
 
13
 
! Отговори
НГВС преди 8 години
Да ходи Пеевски в казармата!
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква казарма бе, то хората нямат хляб и масово емигрират, а те искат да сме патриоти - направо са мега смешници
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хехе няма начин да изпратя децата в казармата - ако това стане, взимам децата и чао БГ. Това не е държава, за която да се чувстваш патриот! Който се чувства патриот той да ходи и да слугува на чужди интереси
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък съм пацифист! Защо искат да ме накарат да се бия против убежденията си?
71
1
 
15
 
! Отговори
глупости преди 8 години
От къде пари бе дебел войводо? Старите казарми са разсипани, с целия си материален и човешки ресурс! Цялата система трябва да се изгради наново, а това ще струва стотици милиони, после всяка година ще отиват десетки милиони за обучение на наборници! А с Какво ще се стреля? С прашки?!? След като разпиляхте военната индустрия! Стига сте приказвали популистки, само и само за да трупате рейтинг!
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ходи там Каракачанов и Пеевки... Интересно дали биха издържали и минута... З
69
2
 
18
 
! Отговори
О, свещена тъпота! преди 8 години
Ходи си те, бе Каракачанов, за без пари две години да си губиш времето някъде. Що други да ходят?Толкова ли не ти проумява тиквата, че това ще е последното нещо, което ще накара и все още чудещите се да забегнат навън?
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен, правилния подход е да се въведе адекватно военно обучение в средните училища. Хем ще придобият необходимите познания, хем няма да си загубят месеци или години от живота, хем няма да натежат толкова на бюджета. Всичко друго ще засили допълнително желанието на младежите да се махнат от България. Друг е въпроса, че отново едни ще ходят, а други тарикати не.
67
3
 
25
 
! Отговори
Свиреп преди 8 години
Кое щял да връща този "дормео" ? Казарма ли? И що? Да си давам кръвта и живота за да защитавам 10-на олигарха, които притежават простата територия българия? Аре у лево! Среден пръст от мен!
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По всяка вероятност само о.р. фуражки - щабаджии и поликомисари *** за връщането на казармата. Професионалната излиза по евтино бе умници!
65
6
 
4
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
Според мен най-разумно е да се въведе военно обучение и обучение за реакции при бедствени положения под формата на летни лагери за горните класове. Има нужда от такава подготовка, а в същото време по този начин няма да се пречи на желаещите да кандидатстват за висше образование след като звършат училище и тн. По-интересно ще бъде по този начин за младите, а мисля, че преди е имало такива военни лагери, включително и за момичетата.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво ще я храните тази ярмия бе? Преди армията имаше стопанства , от които се изхранваше!