Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов

Воеводата подкрепя и пращането на армията на границата
Обновена: 22 фев 2016 08:21 | 22 фев 2016 07:47,
132
Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ВМРО и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов смята, че връщането на казармата у нас е неизбежно.

"Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно", каза той, цитиран от "Труд".

Още по темата

През седмицата Каракачанов отново настоя за връщане на казармата. "Отсега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно". Според него християнската цивилизация е във война.

"Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили", обясни зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от "Флагман".

Според него възстановяването на казармата е неизбежно, защото хората са необучени. "Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление", каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. "Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година", заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не е ходил в казарма да не се прави на разбирач и експерт, а да се хване на работа и да свърши нещо полезно. От 9-те ми месеца служба единственото хубаво е приятелствата които ми останаха. Слуховете за възпитанието са бабини деветини.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя паркетен войвода сигурно е служил като доносник на някое ВКР и нито на пост е ходил, нито окопи е копал, нито в ареста е лежал. Всяка седмуца е ходил на жаня и в градска отпуска, която се е явявала и домашна.
61
15
 
6
 
! Отговори
ья преди 8 години
защо в редица европейски държави (швейцария, австрия, италия, испания, норвегия, и т.н.) ИМА задължителна военна служба а тука не? Аджеба ние сме по-европейци от европейците ли ? НЕКА ИМА ! Че даже и тия дето са я пропуснали да ги привлекат за служба
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казарма в никакъв случай, но някаква форма на военно обучение за 2-3 месеца е добре да има. В това сбъркано време не е зле да знаят хората как се държи оръжие или пък да се реагира при бедствия, оказване на първа помощ и т.н.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До реконтраадмиралпропуснал си наркотиците. Другото е вярно.
58
3
 
7
 
! Отговори
О преди 8 години
НА ТОЗ НЯКОЙ МУ Е НАРЕДИЛ..В 21век.ЗА КАКВО МУ Е ТАЯ АРМИЯ.ИМА УНИВЕРСИТЕТИ БРЕ..ОТИВАШ И СЕ УЧИШ..ЩЯЛ ДА СЪБИРА РЕЗЕРВ ***..ВСЕКИ ЗНАЕ КАК ДА СЕ ПАЗИ..НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ПАЗЯ СИРИЙСКИ И АФГАНИСТАНСКИ ДЕЗЕРТЬОРИ..И ИЗМИСЛЕНИ ПОЛИТИЦИ.
57
9
 
7
 
! Отговори
Ми преди 8 години
така е-сега ревете,че не можем да храним наша армия и ще дойде време щем не щем да храним една доста по-голяма комшийска!Те като по-прости от нас си поддържат огромни въоръжени сили!
56
4
 
8
 
! Отговори
_______________ преди 8 години
Май усетиха заплахата от към Анадола...
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахахадори и да са обучени, какъв резерв или запас ще събереш бе шматко?кой ще се прави на пушено место заради такива като вас, айде в лево (пардон, в запаса) всички политици
54
9
 
25
 
! Отговори
az преди 8 години
Аз съм против. Тук някакви всезнайковци само обясняват за ползата от казармата, а ползата е никаква. Аз когато бях войник - не помня нищо смислено. Гаври с новобранци, щях да умра след измръзване, защото спяхме на -20 градуса, защото нямало дърва. Даваха ни за ядене само хляб и кисело мляко всичко друго се крадеше. Нямахме чаешафи - крадяха ти ги още първия ден в казармата. Спяхме с дрехите върху пружината и се завивахме с дюшека, за да не пукнем от студ и да не ни окрадат
53
5
 
8
 
! Отговори
точно преди 8 години
До Анониментоя прасунгел първо той да влезе 2-3 години в казармата и тогава и децата !
52
4
 
11
 
! Отговори
к преди 8 години
Да се запишат в тая войска Сидеров и всички атакисти,както и Расате .Да ги пратим в Турция като четническо движение ,за да свалят султана. После ще им издигнем паметници.
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ГО СМЯТА КАРАКАЧАНОВ- И ЗАЩО ГО ПОВТАРЯТЕ НЕПРЕКЪСНАТО. КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТАЯ НАБОРНА КАЗАРМА, ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАЩИТАВА ТЯ. БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ДОСТОЙНИ СТАРИНИ, МЛАДИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПАЗВАТ ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАКОНА- ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ- КАК ДА СТАНЕ ТОВА АКО СИ БЕЗРАБОТЕН, А АКО ПОЛУЧАВАШ 400 ЛЕВА- ПЛАТИШ ТОКА, ВОДАТА, ХРАНА ЗА ДЕЦАТА И ПОСЛЕ- ТЪЖНА РАБОТА.ДА СПРЕ ДА ГОВОРИ С ОНАЯ СИ РАБОТА.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
казармата няма да се върне....това е по-скоро някаква пиар акция на воеводата за трупане на електорална тежест,която по-скоро ще отблъсне хората от т.н. патриоти....
49
9
 
17
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 8 години
Казармата е много полезна. Младежите ще се научат да пушат, да играят на карти, да пият, да спят прави, да мързелуват, да кръшкат, да се скатават и да бягат от казармата. Нещо да съм пропуснал?
48
3
 
8
 
! Отговори
исторически преди 8 години
Примера е Сидеров и дружината му .Те не са служили ,но с пари и мотивация имат си оръжие.Бият се насам натам .Апогея на наборните войни беше Наполеион .Това води именно до пушечно месо .Убийства напълно лишени от смисъл.ПСВ е осирането така да се изразя,а ВСВ война просто доказа,че техниката в армията е най-важна.
47
2
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 8 години
Прасиии, то за сегашните няма дрехи и обувки, да не говорим за въоръжение, а ти казарма ще ми връщаш. В 21-век численоста на армията няма значение ако имаш враг с високотехнологично оръжие срещу себе си.
46
1
 
5
 
! Отговори
исторически преди 8 години
Има си факти ,виж кога и кой създава наборните армии и с каква цел .Ако не си историк няма защо да спорим ,не схващаш .
45
5
 
5
 
! Отговори
СС преди 8 години
СПОРЕД МЕН ТРЯБВА В УЧИЛИЩАТА ДА ВЪВЕДЪТ ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ ОТ 1 КЛАС ДО ВИСШЕТО СА ИМА СПЕЦИАЛНИ ЧАСОВЕ ПО ВОЕННА ПОДГОТОВКА И ЕВЕНТУАЛНО ПРЕЗ ЛЯТОТО ДА СЕ ХОДИ НА ЛАГЕРИ С ВОЕННА ПОДГОТОВКА, ТАКА МИ СЕ СТРУВА ПО РАЗУМНО
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Народа питайСрам и позор, кой ги избра тия?Който пита :)