Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов

Воеводата подкрепя и пращането на армията на границата
Обновена: 22 фев 2016 08:21 | 22 фев 2016 07:47,
132
Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ВМРО и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов смята, че връщането на казармата у нас е неизбежно.

"Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно", каза той, цитиран от "Труд".

Още по темата

През седмицата Каракачанов отново настоя за връщане на казармата. "Отсега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно". Според него християнската цивилизация е във война.

"Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили", обясни зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от "Флагман".

Според него възстановяването на казармата е неизбежно, защото хората са необучени. "Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление", каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. "Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година", заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
8
 
! Отговори
СС ДО 71 преди 8 години
СЪГЛАСЕН СЪМ НО АЗ ГОВОРЯ ЗА БГ НЕ ЗА ДРУГИТЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИШ НАБОРНА АРМИЯ И ДАЖЕ ДА НЯМАШ БАЗА КАДЕ ДА Я НАСТАНИШ, И С КАКВО ДА Я ВЪОРАЖИШ, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ПО ЗЯЛ ДЕН ЩЕ БЯГАТ И ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ПОЛАЗВАТ НА СНИМКИ ТОВА Е АФТОМАТ ТОВА Е ТАНК ТОВА Е САМОЛЕТ АМА НЯМА ДА ИМА СТРЕЛБИ ЩОТО НЯМА ПАРИ ЗА ПАТРОНИ. ТРЯБВА ДА ИМА МАТЕРЯЛНА БАЗА ПЪРВО + ОРЪЖИЯ А ТО НЯМА, КАТО ГИ ОСИГУРЯТ ТОГАВА ДА ГОВОРЯТ ЗА НАБОРНА И ОБУЧЕН РЕЗЕРВ
42
3
 
6
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Как да се сбият с арабите след като в главите им има само Куелю ,фейса ,Лора Крумова ........Я да бяха учени на италианско вероучение .Католическо ,не измисленото от нашите комунистически наследници ....
41
5
 
15
 
! Отговори
Народа питай преди 8 години
Направете допитване, колко от българите искат връщане на казармата. Отговорът ще е никой няколко луди кресльовци избрани уж да представляват народа. Срам и позор, кой ги избра тия?
40
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде де нищо няма да им стане на днешните сополанковци за 5-6 месеца. Таман да се научат малко на ред и дисциплина. А и да се откъснат от полата на мама.
39
1
 
6
 
! Отговори
До Исторически преди 8 години
Пишеш пълни тъпотии!
38
2
 
11
 
! Отговори
Исторически преди 8 години
Всъщност наборната армия е изобретение на Стария режим в Европа-Франция,Прусия,Русия,Англия (донякъде) ........Истината е ,че тя тотално се компрометира в ПСВ и ВСВ .Както и в Студената война.Имаш такава армия и това води до войни .Примера с Руската федерация.Бъдещето е на съвсем други армии и САЩ,го доказа.Че виждате и ИДИЛ и онзи регион .Наборните армии нямат шанс срещу подготвени и мотивирани с пари и идеи хора.
37
1
 
5
 
! Отговори
до СС преди 8 години
Не си прав,мога да ти изброя доста армии,които са модерно въоръжени,и същевременно поддържат голяма численост!
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днешните младежи са напълно смотани, лигльовци не могат едно момиче да поканят, пълни гейове, като дойдат араби не знаят как да ги наритат, защото не са учили ръкопашен бой нито са подготвени за стресова ситуация. Никой не ни подготвя какво ще стане ако избухне бомба насред София, или ако бъдем радиокативон облъчени. Казарама - не, но довоенно обучение в горните класове и то като СИП - защо не?
35
9
 
6
 
! Отговори
Айдее, преди 8 години
всички меки китки изреваха на умряло!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко е отречено, но Израел - страната с най-добра армия в света имат наборнас служба, както за мъжете така и за жените.
33
7
 
7
 
! Отговори
Долу и вън преди 8 години
Серозно му хлопа дъската на Каракачанов. Явно място му не в парламента. А Бг като иска армия трябва първо да похарчи някой друг милиард за самолети и военна техника, а не да връща наборната служба. което е отречено като практика.
32
2
 
8
 
! Отговори
факт Краси преди 8 години
Офицерът в Царство България беше елита.При соца беше бандита.
31
2
 
6
 
! Отговори
СС преди 8 години
ПРИ СЪВРЕМЕННАТА ВОЙНА НЕ СА НУЖНИ МНОГО ХОРА А Е НУЖНА НОВА ТЕХНИКА СЪВРЕМЕННА ТАКА ЧЕ ПЪРВО ТРЯБВА ПРЕВЪОРАЖАВАНЕ СЪС СЪВРЕМЕННИ ОРЪЖИЯ И ОБУЧЕНИЕ НА ВОЕННИТЕ ДА БОРАВЯТ С ТЯХ... ЧУДНО МИ Е ЕДИН ШВЕД ДЕТО НЯМА И ОСНОВНО КАК ЩЕ ГО ОБУЧИШ ЗА 4 ИЛИ 6 МЕСЕЦА И ЩЕ МУ НАЛЕЕЕШ АКЪЛ КАТО ТОЙ ДАЖЕ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ...
30
2
 
10
 
! Отговори
политически преди 8 години
Ние сме в НАТО.Там си има изисквания за числеността на армията .Стига сте ни занимавали с простотии.Оборудвайте армията със самолети и хеликоптери .А не да си го изкарвате пак на децата ,скапани комунистически подлеци . Че като гледам нивото на офицерите.Разговор с майор дето служил иначе с краварите ,както той дебелашки се изрази ....САЩ не е в НАТО ,каква той .Е как не ,те са създали НАТО.Майора гледа тъпо и не схваща какво е Вашингтонски договор.За Труман и Ачесън не е чувал Каква армия.
29
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 години
ЯВНО СИ МИСЛИ ЧЕ СЪС ЩИКОВЕ ЩЕ ГИ КОЛИМ ВСИЧКИ И ТРЯБВА ВСЕКИ ДА Е ПОДГОТВЕН. ТОВА Е ЪПСУРД НОВИТЕ АРМИИ СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕДИ, КОЕТО ГО НАЛАГА РАЗВИТИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ. РАЗБИРАМ ДА ИМА ОСИГУРЕНИ БАЗИ РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ОРЪЖИЯ, И КАТО ВЛЕЗЕШ В КАЗАРМАТА ДА СЕ НАУЧИШ ДА БОРАВИШ С ТЯХ А НЕ ДА ТЕ УЧАТ ДА КОПАЕШ ГРАДИНКИ И ВСЯКЪКВИ ДРУГИ ГЛУПОСТИ КОЙТО В РЕАЛЕН БОЙ НЕ ТИ ВЪРШАТ РАБОТА
28
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да си затваря устата тоя псевдо патриот. Безмозъчен *** лапащ народни пари.
27
3
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Няма нищо лошо мама да ти прави закуска ,ако и ти правиш закуска. Ако пак ще се делим ,защото в комунизма беше так-на мамини синчета и на простаци ,няма смисъл.Това е греха на комунистите ,те извратиха дълга към родината -цар ,Бог отечество с глупави деления -тоя и оня,мамин не мамин .В крайна сметка, за да поддържат една банда доносници дето съсипа капитализма и в последен вой иска да връща казармата.
26
2
 
19
 
! Отговори
Ефрейтора преди 8 години
За да има армия, трябва да има държава, а аз държава след 89г. не виждам. Вижте Русия как поставя на мястото им камиларчетата. И това само по въздух. Ако вкарат и пехота и танкове и ще ги изринат за дни. Ама няма смисъл.
25
0
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Богатите да се пазят сами -няма на бедните децата да ходят в казарма за да опазват милиардите недвижимо имущество на богатите търтеи- като искат сигурност-да плащат и да наемат войници- плащаш имаш- не плащаш - нямаш сигурност!- С измами бяха изкупени всички земи по Черноморието - с измами бяха построени хотели -с измами бяха ограбени българите - а сега видите ли - децата на бедните ще ги пазят от мързеливи емигранти- Добре че в тази *** никой не остава- всички са транзит както и младите в БГ
24
3
 
5
 
! Отговори
истински преди 8 години
Комунистите искаха да закрият християнското учение по нашите земи .Постигнаха го ,но запазиха институцията?Защо .Защото им трябва и до днес.За да попречи на християнството да избуи отново .Готови са да ни продадат на Турция,на исляма ,но да не се срещат пак с християнството . Комунизма е най-страшния враг на Христа.