Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов

Воеводата подкрепя и пращането на армията на границата
Обновена: 22 фев 2016 08:21 | 22 фев 2016 07:47,
132
Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ВМРО и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов смята, че връщането на казармата у нас е неизбежно.

"Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно", каза той, цитиран от "Труд".

Още по темата

През седмицата Каракачанов отново настоя за връщане на казармата. "Отсега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно". Според него християнската цивилизация е във война.

"Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили", обясни зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от "Флагман".

Според него възстановяването на казармата е неизбежно, защото хората са необучени. "Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление", каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. "Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година", заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'ва казарма бе, 2006 г. нямаха пукната пара за гориво и муниции, да не говорим сега. Веднъж седмично ходехме на стрелби, ама предимно ходехме.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, да. Казармата да е платена и който иска да ходи.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята ее мнго добра, но за съжаление е популистка и едва ли ще се случи във варианта, който служилите преди я знаят. Преди имаше огромна материална база, която разрушиха и разпродадоха. Откъде ще намерят пари за издръжка на тези момчета - храна, медицинско обслужване, дрехи, оръжие, гориво, амуниции и т.н. Не вярвам депутатите да се лишат от увеличение на заплати, безотчетни пари, сътрудници, секлецарки и нови лимузини през няколко години.
20
0
 
6
 
! Отговори
р преди 8 години
Както беше казано преди месеци ,Каракачанов говори неща дето чува из форуми и маси .Тоест изразява мисленето на битовия българин ,но той не мисли така.Сидеров 2.Е,малко по - оригинален ,но все пак Сидеров не беше истински десар.
19
2
 
4
 
! Отговори
в преди 8 години
Червените доносници и комунисти са хванали здраво две неща ,които не може да им се отнемат и след промените-БПЦ и спорта. Отнемете им ги и ще видите как на мястото на атакистки попове главорези ще дойдат христови хора,а на мястото на мутрите в спорта ще дойдат атлети спортисти .
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да създадем нормални условия на 500 граничари ще правим задължителна казарма....
17
0
 
17
 
! Отговори
П преди 8 години
Какъв воевода е тоя бе хора,доносник от ДС.Тоест поредния предател в четата ВМРО.
16
10
 
11
 
! Отговори
алабала преди 8 години
Аз съм твърдо "ЗА" всеки младеж да мине през казармата за 4-5 месеца. В момента повечето 20-тина годишни младежи са ***, недисциплинирани, неориентирани и с лоша физическа подготовка. Смятам, че казармата може хем да ги дисциплинира малко, хем там има голям шанс да възмъжеят физически.
15
0
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
Християнска цивилизация има само в учебниците по история .Реално има някакви православни ,католици ,протестанти ,но такава цивилизация няма още след ВСВ.Беше заменена с мултикултурна- лява Европа.Християнска цивилизация може да има в Америка,но в Европа я няма .Има разпръснати имагинери ...Реакцията на ЕС е смехотворна,понеже на мястото на християнството ни налазиха ислямистите ...
14
3
 
7
 
! Отговори
ти за преди 8 години
коя църкава говориш ...за тая която казва ако ти ударят един шамар да дадеш и другата буза ли ? или за тая която призовава да приемаме камиларите , че и те били хора ? кога е съществувала истинска църва -НИКОГА. през средновековието са и плащали данък, горили са хора, всичко е било прах в очите....както и мюсулманската религия...просто европа се събуди и никой не се връзва на църквата. иначе папата щеше да напълни европа с арабели и африканци
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
G-n Karakachan! Imeto vi ot Turski ezik na Balgarski se prevejda, cherno bqgane!
12
4
 
9
 
! Отговори
а преди 8 години
Християнската цивилизация беше изличена от Европа през 20 век .Погрижиха се всички революционери ,комунисти ,болшевики и съветски попове. В Църквата съответно бяха докарани двойкаджии простаци за попове дето замениха истинските христови свещеници .Те измряха по лагери и затвори или брутално избити ....
11
1
 
9
 
! Отговори
ти преди 8 години
До Анонимен17Българин ли си или китаец....питам защото дори китай има един самолетоносач и строи още един. тая мегаломания която си изброил не е за един 7 млн.народ !! това дори и швейцарците не могат да си позволят а и няма смисъл.имаме нужда от една европейска армия защитаваща интересите на европа. но е добре да има 3-4 месечна казарма
10
2
 
11
 
! Отговори
с преди 8 години
Ама то няма офицерство бе Каракачанов.За да изградиш армия са нужни офицери .А след 1944 комунизма постепенно замени истинските офицери с ком.партизани и старшини .Получава се следния абсурд.Имаш армия без офицери ? Та ние два самолета не можем оборудваме ,а армията? Да,водим война.но едва ли човек дето не вярва в Бог като тебе Краси може да каже ,че ние сме християнска цивилизация! БПЦ ще ти скочи и ще каже,ние не сме християни а православни ,защото и там е минала червената чума.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От коя армия са тия недoрасляци на снимката?
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвременната война не се води със пехота. Нужни са тактически оръжия и войници само от най висок калибър. Другото е просто пълнеж от който няма никаква полза. Ако днес България бъде въвлечена във война ние изобщо не можем да се защитим ако ще и 10 мил. войници да имаме. Понеже нямаме никакви съвременни тактически оръжия.Къде са ни изтребителите и самолетоносачите?Къде са ни подводниците и танковете?Къде са ни ракетите?Къде ние е атомното оръжие?Имаме ли собствени военни сателити?
7
6
 
35
 
! Отговори
и да добавя .. преди 8 години
за да има армия !!!! и здравеопазване и други подобни .... ТРЯБВА ДА ИМА ИКОНОМИКА !!!! тоя чук да започне да работи за икономиката ... и после ще има пари и за оружие и за обучение и т.н. ... но отново трябва да има гънки по мозъка ... ама няма !!!!
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми, аз си изкарах казармата когато трябваше.
5
7
 
16
 
! Отговори
идеята преди 8 години
не е лоша . ако казармата е 3-4 месеца не смятам , че ще е проблем и за младежите ,все пак 4 месеца са едно лято...т.е колкото един сезон . НО ако е нещо подобно на това кето минах няма смисъл !! трябва да се наблегне на практическото обучение а не на набиването на крак. а и нашите овучаващи военни първо те трябва да минат казарма
4
1
 
26
 
! Отговори
ПЪЛЕН КРЕТЕН !! преди 8 години
за да се върне казармата трабва да има държавност и държава - не като иде някой на границата някой крадец да влезе и да му обере къщата и да тормози близките му а полицията да стои и да су бърка в носа безпомощно .... *** трябва да оправят реда на действията си !!! Нозатова трябва и мозък - и затова всичко е безнадеждно !!