Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов

Воеводата подкрепя и пращането на армията на границата
Обновена: 22 фев 2016 08:21 | 22 фев 2016 07:47,
132
Връщането на казармата е неизбежно, смята Каракачанов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ВМРО и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов смята, че връщането на казармата у нас е неизбежно.

"Правилна крачка е пращането на армията на границата, следващата крачка е връщането на наборната служа, което е неизбежно", каза той, цитиран от "Труд".

Още по темата

През седмицата Каракачанов отново настоя за връщане на казармата. "Отсега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно". Според него християнската цивилизация е във война.

"Кога ще се случи - не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили", обясни зам.-председателят на Народното събрание, цитиран от "Флагман".

Според него възстановяването на казармата е неизбежно, защото хората са необучени. "Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление", каза Каракачанов.

Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии. "Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година", заяви политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си мисли че в казармата ще се научи на дисциплина се е излъгал. В казармата може да те научат да мериш стаята с кибритени клечки и да бръснеш портрети, това не е дисциплина.
2
4
 
21
 
! Отговори
стига глупости преди 8 години
като имате пари увеличете броя на кадровите военни
1
8
 
24
 
! Отговори
Ja Ja natuerlich преди 8 години
Бля-бля-бля... а агент Иван защо не каже откъде ще вземе пари за наборна служба???