14-годишен роден пианист покорява световните сцени

В музиката намирам себе си, тя е страст, любов...
24 фев 2016 15:37, Анисия Иванова
7
14-годишен роден пианист покорява световните сцени
Снимка: Bulgaria On Air

Поредно признание за 14-годишния пианист Николай Димитров. Възпитаникът на Училището по изкуствата в Русе е един от тримата номинирани млади таланти в областта на изкуствата, които ще бъдат представени тази вечер в "Нощта на звездите". В зала "Арена Армеец" ще бъдат раздадени годишните награди на фондация "Енчо Керязов" за изкуство, образование и спорт.

Николай е предложен за престижното отличие заради изключителните си постижения. През 2015-а той спечели отличия в международни конкурси, които го отведоха до сцените на "Роял Албърт хол" в Лондон, "Музикферайн" във Виена и "Опера Бастилията" в Париж. Номинацията на фондация "Енчо Керязов" е поредното признание за пианиста.

"Почувствах се много радостен, щастлив, както и горд с това, че съм номиниран, защото доколкото знам ..трима могат да бъдат номинирани от една категория. Така че за мен е чест да съм един от тези трима", каза пред телевизия Bulgarian ОN AIR Николай.

Зад успехите на русенския музикант се крие много труд и упорита работа.

Трябва ти много труд, много търпение, да можеш да жертваш от свободното си време, но също така това, което правиш, да не е по принуда, ами да е защото ти го искаш и ти го желаеш, да осъзнаващ, че това е част от пътя към успеха, признава пианистът.

Николай свири с истинско удоволствие както класика, така и джаз. Казва, че в музиката намира себе си и за него тя е страст, любов, приятно изживяване, забавление, чувство за изразност.

"Да изразя настроенията си, моите виждания и моите идеи, свят, в който имам пълната свобода да правя каквото пожелая… А чрез пианото изразявам и творя тази музика, чрез него творя този свят", разказва той.

В края на март русенският пианист заминава за Ню Йорк, където ще свири за втори път в "Карнеги хол“. Той ще се представи пред американската публика с джаз като носител на поредната първа награда.

По темата вижте и видеото на Bulgarian ОN AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
M преди 8 години
Абе, бива кретенски коментари, но чак толкова не бива.... Хора, радвайте се, че има такива българи! И се радвайте на такива новини, че масово ни залива само помия напоследък от всички медии!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаа. Ама нали не се казва нито Хасан, нито Ибрахим, нито някое друго етно-тралала-име, та да ни продънят ушите с него. А баща му да ходи по телевизиите да се жалва как никой не подкрепял генийчетата му и как прекалено малко пари давали.
3
1
 
9
 
! Отговори
Херцог Трън преди 8 години
До boby: Умнико, младежа ще си намери гадже, но след като забогатее, щото натам вървят нещата - ще има бляскаво бъдеще младежчето. Колкото до тъпите кифлички - те си търсят същите *** като тях си - БАТКИТЕ! След това се развеждат и реват цял живот, че нямало истински мъже :)
2
10
 
4
 
! Отговори
boby преди 8 години
Ама родителите му са за бой, защо трябва да изглежда като през 19 век - дълга коса, очила... Как ще си намери гадже туй момче бре. Я веднага да го вкарате във вид удобен за рутене на фенки! Иначе евала на момчето!
1
2
 
18
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Поне не се казва Хасан, Ибрахим, Мюмюн и т.н. Което предполага, че момчето говори добре български език.