БЧК разширява складовата си база, чака нови бежанци

Ако няма решение на проблема, през май може да има нова вълна
24 фев 2016 16:37, Красимир Ангелов
8
БЧК разширява складовата си база, чака нови бежанци
Снимка: Булфото

Българският червен кръст (БЧК) ще разшири своята складова база в очакване на нова вълна от бежанци напролет.

Възнамеряваме да изградим склад в Тополовград, така че, ако тръгне сериозна бежанска вълна, да можем да поемем, както се казва, първия удар, съобщи председателят на БЧК д-р Христо Григоров по време на свое посещение в Добрич.

По думите му вече върви и разширение на зоналния склад в добричкото село Победа, който е вторият по големина в страната и съхранява вещи от първа необходимост за подпомагане при евентуални бедствия в Североизточна България. Инвестицията е за над 100 000 лева.

Д-р Григоров уточни, че БЧК разполага с пет склада и има готовност за незабавна доставка на всичко от първа необходимост за 12 000 души. Червенокръстката организация има радиокомуникации със специални честоти, кол център, транспорт, така че в рамките на два-три часа може да реагира.

Ако не бъде намерено решение на бежанската криза в рамките на Европейския съюз, през април, май, юни може да се очаква сериозен наплив на мигранти, предупреди д-р Христо Григоров.

Според него ЕС трябва да реши проблема с обща политика, като не бива да се забравя, че бежанската криза е само следствие, а трябва да се изкорени причината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZA BEGANZITE SAM PRIGOTVIL KOFCEZI.
6
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Оправете знамето по конституция!Не вършете престъпления!Знамето не виси,а се вее с цветове водоравно-чл166 от Конституцията!Българи ли сте?
5
0
 
1
 
! Отговори
Пак да попитам: преди 8 години
НАЛИ СЕ СПУКАХТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО ЕРДОГАН....ЧЕ ДАЖЕ МУ ИЗПЪДИХТЕ И АТАШЕТО В БУРГАС??!ДАЛИ ТОГАВА , ЕРДОГАН ШЕ ПРЕЧИ НА БЕЖАНЦИТИ ДА ИЗБЕРАТ ПЪТЯ ЗА БЪЛГАРИЯ...!!!!???ПОЗНАЙТЕ ОТ 3-ПЪТИ....ХА,ХА,ХААААААААААААА
4
0
 
1
 
! Отговори
Само да попитам: преди 8 години
Времето се затопля и Македония затвори границата си с Гърция!ОТ КЪДЕ ШЕ МИНАТ БЕЖАНЦИТЕ ТОГАВА...??!!!ПОЗНАЙ ОТ 3-ПЪТИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....
3
0
 
4
 
! Отговори
Трепач на кравари преди 8 години
До 2Майнещо сте прекалили с дрогата.
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гневен българинти не само си гневен, ами и много *** :)
1
1
 
17
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Нито е българки,нито е кръст,защото такава грижа и лигавене за карабини не бях виждал.Защо за българите не са на 50 % толкова работливи и ангажирани?Защото както ви казах,нито е български,нито е кръст.Прекръстете ги на НЕбългарски червен полумесец за навлеците в България!Това по им отива.***.Щели да разширяват?Да не ги разширим ние отзад.