Протест във Враца след решението на прокуратурата по случая с 18-годишния Тодор

Събралите се се обявиха и против агресията в обществото ни
26 фев 2016 22:01, Елка Василева
21
Протест във Враца след решението на прокуратурата по случая с 18-годишния Тодор
Снимка: архив, Булфото

Във Враца въпреки проливния дъжд се проведе протест срещу решението на прокуратурата да свали обвинението в убийство, по което за смъртта на 18-годишния Тодор се разследваха братята Иван и Десислав Дамянови, съобщи БНР.

Пред Съдебната палата в града се събраха роднини, съученици и приятели на починалото момче и граждани, които се обявиха и срещу агресията в обществото ни.

Още по темата

Родителите на починалия Тодор са недоволни от заключението на окръжната прокуратура, че разследваните за смъртта на момчето братя Дамянови не са извършили убийство.Преди дни беше оповестено, че това обвинение отпада въз основа на заключение на съдебно-медицинска експертиза за наследствена сърдечна болест на Тодор и свидетелски показания. Тогава стана ясно още, че братята ще се разследват за хулиганство.

„Твърдението, че братята Иван и Десислав Дамянови нямат вина за фаталния край е недопустимо“, заяви майката на починалия младеж Цецка Йорданова.

„Искаме правилно решение на случая – хванаха се за някаква сърдечна болест, която е била наследствена. Определено много по-решителни действия трябват тези млади деца да не напускат страната. Това няма да спре, докато пускат побойници на свобода“, подчерта бащата на момчето Емил Йорданов.

Против агресията в обществото ни и своята съпричастност по случая с 18-годишния Тодор изразиха и протестиращите жители на град Враца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Врацапротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Poboinizite Pone 10 g satvor i Pone 100.000 Na roditelite
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в един съдебен процес има три страни:-обвиняем,който според законае извършил престъпление иму е предявено обвинениена база настъпила жалба или еконстатирано от органите на МВР-прокурор,който на база предоставенитему доказателства за престъплението отследователите,МВР,предявява обвинение пред съда-съдия,който след обвинението на прокурора/на база доказателстватаот следователите/защитата,която оборва прокурора и с законавзима решение за присъда всичко зависи от МВРа не от съдията
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно решенията на бг съд са о прнцип пристрастни, което означава че не се водят нито от върховенство на закона, още по малко действат според истината и по съвест- в съгласие на общочовешките морални норми, а в полза на свързани с тях лица-чрез конфликт на интереси или корупция. Затова и може някой да влезе в затвора само за неприятни чувства на свързан със съда, докато виновни за тежка телесна повреда с последвала смърт да бъде обявен за невинен.зависим и корумпиран съд означава анти-правосъдие
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 1 Трябва да се борят до край. Утре в същото положение може да е всяко едно момче, а тези като усетят безнаказаността в България ще станат още по нагли...............................................а дали са прави че да се борят , и на мен някой хлапе да ми скочи с бокс и аз ще го потроша от бой , виновни са не те а самата разпердушинена държава , защото това сега не е училище дрогерия , няма кой да възпитава младежта
2
3
 
8
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Да... Кофти е да си се излъгал да се бориш за грешна кауза. Никой не ще да си признае, че е излязъл ***. Затова - протест до дупка... :-D
1
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се борят до край. Утре в същото положение може да е всяко едно момче, а тези като усетят безнаказаността в България ще станат още по нагли.