Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)

Работят за 1200 лв., без договор, без осигуровки
1 мар 2016 08:52,
217
Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)
Единият от биячите на Околовръстното, Георги Близнаков, на протест срещу НАТО в София. Снимка: Булфото

Въоръжена с палки и пистолети армия, наброяваща близо 5 хил. души, пази хора със съмнителен бизнес, пише  "Монитор".

Здравеняците са криминално прояви и работят напълно в сивия сектор – те нямат договори, нито пък лиценз да извършват тази дейност.

Още по темата

Хора от браншовите организации на фирмите, занимаващи се легално с лична охрана, твърдят, че тези хора рушат реномето на сектора, не плащат данъци и са опасни за останалите. Те не са обучени, боравят с оръжие на махленско ниво и са неконтролируеми, категорични са експертите от сектор "Сигурност".

Подобен беше и случаят с арестуваните четирима мъже, пазели Ивайло Борисов – Ториното, който е подсъдим за убийство и за разпространение на наркотици.

Гардовете, които пребиха наша олимпийска надежда на Околовръстното в София, уж били на пробен период. Според разследващите обаче те не били назначени или имали само сключени граждански договори.

Подобна била практиката и на други места. Тъй като охраняваните хора се водели безработни и нямали официални доходи, те плащали на ръка. Заплатата на един такъв нелицензиран охранител рядко надхвърляла 1200 лева.

"Тези хора са просто едни селски биячи. Те не са наети, за да пазят човек, а за респект. Много от тях обаче си вярват, че са голямата работа и докато това не бъде прекратено, все по-често ще виждаме подобни случаи като този от Околовръстното", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
4
 
! Отговори
без преди 8 години
100 % съгласен със статията.
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само някакъв ид.иот като одисейчо, може от частен пример - като този на снимката, да рарви заключение за всички русофили:))). Но той все страда от нев.ротично заболяване
56
5
 
9
 
! Отговори
До Занзибар. преди 8 години
...руснаците взимат като компенсации 32 тона злато - а пропо, откъде го вземат? От златния резерв?Да, турския. България е закрита от 500 г., няма и една нива, една жълтица. Благодарение на кръвта на 200 000 руснаци, отцепваме най-плодородните земи на Османската империя, барабар с чифлиците на богатите турци, железниците, държавните сгради, пощите и пр. та тези 32 т. са чисто турски...Може би затова те боли така, макар и в далечен Занзибар?
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЧИ ЗАЩИТАВАШ МИСТАН- И СИ ЖИВ ТУРЧИН- ЗАЩИТАВАШ НАЦИОНАЛНАТА СВИТИНИЯ ДОАН И СИ ДОБАВЯШ ОРИОЛЪТ НА ВИДЕН БЪЛГАРИН- АБЯ ИЕЙ ВИЯ ЛУДИ ЛИ СТЯ ЛИ БЯ ИЛИ ДА. ЗА *** ЕПТЕН ИЗТРЕЩЯХТЕ- А СЕГА КО МИСЛИТЕ КАТО ОРА, КАТО БЪЛГАРИ- АЙ ХАЙРАСЪЗИ НИЕДНИ.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този оли..рен кога ще го екстрадират в Украйна?Там ще си плати за всичко, в БГ престъпниците са защитени от червената прокуратура и съд!
53
1
 
7
 
! Отговори
Бай Спиро преди 8 години
Ами полицията, вместо да тормози хората да почнат да тормозят тия комплексари дето по един ден не са работили....зел там да помпа и си купил няква палка и е вече мутра....да ама не, да си мутра трябва акъл скъпи приятели... Да преценяваш и да респектираш с поведение, не с некви палки... К'во, ся аз с патлака да тръгна и да чакам някой да ми засече Жигулата (гаражна е, пазя си я) за да му напълним главата.....
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихихи, комплексираните несъстояли се националисти като одисей изтласкват травми чрез почитане на никому неинтересуващи го победи - като тази на ген. Колев:))). Трябва да си някакъв абсолютен нено.рмалник, за да се радваш на поледа във война, която завършва трагично. Все едно да паднеш на футбол с 8:1, но да се кефиш че си вкарал гол:))). Само един истински русофоб е способен на това - одисейчо:))
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този оли..рен кога ще го екстрадират в Украйна?Там ще си плати за всичко, в БГ престъпниците са защитени от червената прокуратура и съд!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1919 правителството на Теодоров изнася златният резерв на България за да внесе жито от САЩ - те отказват каквото и да друго разплащане, освен в злато и то веднага. Нечувана мизерия и глад подготвят народните бунтове и разцеплението - народ и продажна компрадорска върхушка.Нещо като днешното положение.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
114, ХЪМ ТИ КЪК СИ ПРОПУСНЪЛ- САЩ ФЪЛИРАХА ОТДАВНА- ТЕ ПЛАЩАТ МИНИМАЛНА ПОЧАСОВА СТАВКА 7/16 ДОЛАРА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЩАТА, АМА Я ВИЖ ДРУГО СИ Е ДА ИМАШ ЗЛАТНИЧКО И ДА СИ МИЛИОНЕР- 1 ДОЛАР- ЦЕЛИ 78 ОТ ОНИЯ ЗЛАТНИЧКИТЕ, 1 ЕВРО ЦЕЛИ 85 ПАК ЗЛАТНИ- КО ША КАЙШ- ЕВРОПА И ТЯ ХВЪРЛИЛА КЪЧА ГА ЧУЛА КАК Е ПАДНАЛО ЕВРОТО. ВСИЧКИ СА ВЪВ ФАЛИТИ САМО ЕВРАЗИЯ Е В ЛУТ РАЗЗТЯЖ.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Открийте разликата мейду двете червени мутри на снимката!Единият с руска униформа, а другият....
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихихи, 115, одисейчо, ти в средновековието ли живееш, че смяташ атеизма за нещо лошо:)). Че и пък в безбожие обвинява:)). Я бягай във Франция или Холандия да държиш речи с християнска патетичност да видиш как ще ти се смеят хората:)))
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо НАП, НОИ спите ли?Или тъй като мут-рите са все НАШИ момчета, верни на Партията и ДС - дремете дълбок зимен сън?
45
3
 
10
 
! Отговори
За одисей преди 8 години
Не знам какъв критерий за истинност и справедливост те устройва теб, но аз като чуя за Росен Плевнелиев, Цв. Цв. ,външните министри на Гербавите правителства, Соломон Паси, Петър Стоянов, Меглена Кунева, Кристалина Георгиева ...Самият Бойко Борисов само ме разсмива! Този на снимката ме устройва. Другия се нарича Декстър - герой от американски сериал, с особено полезни наклонности.
44
1
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Нашите платени *** пак не са в час !Алоооу, аланкоолу, вашите господари хамериканците се разбраха с руснаците. Стига сте плюли !САЩ и Русия вече делят Сирия и Близкия изток.Вие пак сте назад във времето ... :)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
89- ТИ СЕ ВЖИВЯВАШ В ОБРАЗА НА ПОЛИТИК И ИСКАШ ОХРАНА ОТ НСО- АБЕ САНИТАРИТЕ СА СЕ УСПАЛИ ИЛИ ''ДНЕС'' Е ЛЮБИМ САЙТ НА ЛУДИТЕ И НАДРУСАНИТЕ- ЗА ТРОЛОВЕТЕ КОГА СА ПРЕВЕДЕНИ КОПЕЙКИТЕ Е ВИДНО ЩЕ СИ СТРОШАТ СТАВИТЕ ДА ЧУКАТ- ПРАВЯТ ПО 400/ 800-- ПОСТА- ЗЕР КОПЕЙКА ПО КОПЕЙКА РУБЛА СТАВА.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че какво като е бил в донбас, бе? Той е свободен човек да ходи където си иска. Донбас е свободен да приема когото си иска. Е, явно не са го харесали оттам, защото след една седмица престой са го пратили обратно в България:))).
41
4
 
4
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До АнонименДО ОНЯ, КОЙТО ГОВОРИ ЗА ОПРОЩЕНИЕ ОТ БРАТУШКИТЕ:Пич, руснаците взимат като компенсации 32 тона злато! Четете малко повече бе, еваси и проздият нарот, еваси!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 80Ами какви сте русофилитре хибридче? Такива като тоя и като изнасилвача педофил от Стрелча дето открива съветски паметници
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАСИЛЕВ, ЯВНО АКТИВНИТЕ ТИ СУБСТАНЦИИ СА СПРЕЛИ ДА ТИ ДЕЙСТВАТ- МОЛЯ СМЕНЕТЕ ЛЕКАРСТВАТА- ЩОТО ЦЕРЕУТО ПАК МУ , СЛЕД МАЛКО СТАЛИН, ЛЕНИН, МАО И ПОЛ ПОТ ЩЕ ГО ПРИЗОВАТ ПО ИДИОЛОГИЧЕСКА ЛИНИЯ И ЩЕ НИ ЗАГОВОРИ ОТ ЩАБА НА КИ МЕР СЕН.