Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)

Работят за 1200 лв., без договор, без осигуровки
1 мар 2016 08:52,
217
Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)
Единият от биячите на Околовръстното, Георги Близнаков, на протест срещу НАТО в София. Снимка: Булфото

Въоръжена с палки и пистолети армия, наброяваща близо 5 хил. души, пази хора със съмнителен бизнес, пише  "Монитор".

Здравеняците са криминално прояви и работят напълно в сивия сектор – те нямат договори, нито пък лиценз да извършват тази дейност.

Още по темата

Хора от браншовите организации на фирмите, занимаващи се легално с лична охрана, твърдят, че тези хора рушат реномето на сектора, не плащат данъци и са опасни за останалите. Те не са обучени, боравят с оръжие на махленско ниво и са неконтролируеми, категорични са експертите от сектор "Сигурност".

Подобен беше и случаят с арестуваните четирима мъже, пазели Ивайло Борисов – Ториното, който е подсъдим за убийство и за разпространение на наркотици.

Гардовете, които пребиха наша олимпийска надежда на Околовръстното в София, уж били на пробен период. Според разследващите обаче те не били назначени или имали само сключени граждански договори.

Подобна била практиката и на други места. Тъй като охраняваните хора се водели безработни и нямали официални доходи, те плащали на ръка. Заплатата на един такъв нелицензиран охранител рядко надхвърляла 1200 лева.

"Тези хора са просто едни селски биячи. Те не са наети, за да пазят човек, а за респект. Много от тях обаче си вярват, че са голямата работа и докато това не бъде прекратено, все по-често ще виждаме подобни случаи като този от Околовръстното", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
83, остави го одисейчо, той е развил фиксациуя на руска тема. Преди време развиваше теория, плачеща за психиатър, че руснаците били научили българите да пият ракия и така ги алкохолизирали. Дотогава българите пиели само изтънчено вино - нещо като френски аристократи:)))
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи може, някой нискочел безочлив тип да "хвърчи" с 200 км.ч. с кортеж от десетина автомобила, да изблъсква останалите участници в движението, отивайки на разпивка или при любовницата си. И това на държавни разноски.Защото не е обикновенна мутра, а мутра-политик !
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Началото на края на преходаНационалната катастрофа е факт-сега въпросът е кой ще поеме вината?Малко предистория- iъбитията в покследните седмици уплашиха управляващата върхушка. Нашествието на талибаноте, куршумът-предупреждение срещу Борисов, заплахите срещу Пеевски и пр. "Кървавото" писмо срещу Борисов, означават ,че предстои чистка на политическата върхушка от последните 25 години.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това са парамилиции, резерв на другарите, който по всяко време може да бъде въоръжен и вдигнат за "респектиране" населението. Чудно защо след "падането" основните покровители от власт, продължава поддържането на тези военизирани формирования от парамилиции. Иначе обикновените хора ги дерат безмилостно с осигуровки и данъци
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са пример за това какво може да направиш за пари- едни продават телата си, други труда си- А ТИЯ СА ПРОДАЛИ ДУШИТЕ СИ. АКО ОСТАНЕ ТАКА- НИЕ САМИТЕ СТАВАМЕ СЪУЧАСТНИЦИ И ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ РАЗНИ НАДРУСАЛЯЦИ, ДЕТО ЗАЩИТАВАТ БАНДИТИТЕ ПОД КАКВАТО И ДА БИЛО ФОРМА. СЪУЧАСТНИЦИ СМЕ И АКО СЕ СЪГЛАСИМ С НОВИТЕ НАЦИОНАЛНИ СВЕТИНИ, С ИЗКАРВАНЕ НА ЕДИН СТЪКЛОДУХАЧ ОТ НАФТАЛИНА И ИЗВАЙВАНЕ НА ОБРАЗА МУ КАТО НОВИЯТ УЧЕН НА БГ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ОБЯВЕН ЗА НАЙ ХИДРО.
33
8
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Все повече започва да намирисва на нагласена работа тоя побой на Околовръстното.Всъщност крайната му цел е антируска пропаганда.Вече вярвам, че бития наистина е провокирал побойниците си. Всеки нормален човек би се дръпнал, когато вижда две коли, едната от които джип със затъмнени стъкла да карат една след друга. В тях може да се водят всякакви. В това число и цивилни полицаи.Битият обаче не е направил това. Напротив. Странно нали ?
32
4
 
7
 
! Отговори
Негодниците преди 8 години
Вън всички безродни руски терористи от красивата ни родина! Вие за Русия в бъдеще и на Черноморието ще се разбунтувате, шефовете ви от Москва знаят колко рубли струвате!
31
2
 
6
 
! Отговори
Striker преди 8 години
А защо ли не ме учудва, че такива *** като тоя от снимката и подобна *** са на протест срещу НАТО? Поредните мужикистански торби с л..на - сборен образ на всички *** в България.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След обявяване независимостта, Турция иска от България 125 млн златни франка за нарушения Берлински договор и национализирането на железниците в българска територия. Австро-Унгария също, защото ЖП линията е на Барон Хирш. За да спаси България, Русия предлага на Турция да опрости колосалните им репарации, които Османската империя й дължи още от войната през 1877-78 година. Турция се съгласява и оттегля иска си към България. После Русия дава заем на ЦБ за 100 млн.лева, които 1917 Ленин опрощава.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не може да бъде приятел на никого защото иска всички да и ср подчиняват и лижат ***. А това го правят най-добре българските русофили, като ди мислят, че това е супер патриотично и , че Русия ги има за приятели.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami kade e prokuraturata kade. e ispalnitelnata vlas kade e darjavata togava
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70Има - погледни в огледалото!
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-долна cган от русофилските ***!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като видях тук, в София, Червената армия през септември, си рекох: Този дърт грузинец пак успя. Каквото бе намислил то стана. И ми дойде на ума за 1925 година.И понеже говорихме одеве за Стамболов, той я караше ден да мине. Не бе дълбок политик. Не мислеше за векове.
24
4
 
2
 
! Отговори
до 56 Odysseus преди 8 години
Вие найстина не сте добре с психиката. Трябва да отидете веднага на лекар психолог, състоянието ви се влошава с всеки нов напън да пишете коментар тук.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво са виновни "биячите"?Не е луд този който яде баницата! От десетилетия е създаден "благоприятен бизнес-климат" от стабилни и нестабилни правителства, приемащи/преписващи закони от ЕС, само ако предварително са одобрени от бизнесмените (мутри). Как така в един и същи ден стабилното ни правителство "научи" че има картел на горивата и че "Армия от 5000 махленски биячи пазят бизнесмени (мутри)". Борисов мълчи, той както знаем, не е знаел ...
22
3
 
7
 
! Отговори
Буров - спомени преди 8 години
1925 година, Сталин си е направил сметката. Аз няма да позволя на влашорите от Букурещ да нападнат България... Наш народ Румъния ще я държим за юздата.Великият политик, господин Памукчиев, мисли сто години напред. Посредственият ден за ден. Русия през 1925 година не се интересуваше кой е начело на властта Цанков ли, Вълков ли. Тя гледаше голямото, гледаше България.И като видях тук, в София, Червената армия през септември, си рекох: Този дърт грузинец пак успя. Каквото бе намислил то стана. И ми дойде на ума за 1925 година.И понеже говорихме одеве за Стамболов, той я караше де
21
1
 
9
 
! Отговори
Октай Енимехмедов преди 8 години
А, колко е щата/бюджета на службата за камериери, шофьори, сутеньори и чалъмджии наречена НСО ?!?!?
20
5
 
7
 
! Отговори
Буров - спомени преди 8 години
През 1925 година, когато гръцкият генерал Пангалос нападна България, Румъния също струпа войски на северната ни граница.Всички помислиха, че ще стане като 1913 година. Но аз единствен следях зорко какво прави Русия, какво прави Сталин през това време. Той най-неочаквано, ама най-неочаквано, прати една кавалерийска армия на южната си граница, към БесарабиятаОт Букурещ се сепнаха. Изплашиха се, защото Русия винаги е била страшна с огромните си размери и с огромните си армии.1925 година, Сталин си е направил сметката. Аз няма да позволя на влашорите от Букурещ да нападнат България... На
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЯРКИ ОБРАЗИ НА ***- ЗА *** ША ТАКОВАТ ОНАЯ РАБОТА НА ВСЕКИ- ДО ВЧЕРА СРАЖАВАЛ СЕ В УКРАЙНА НА СТРАНАТА НА ВЕЖЛИВИТЕ, ПОСЛЕ ЗА *** ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ НАТО, ВЕРОЯТНО Е ПРОТЕСТИРАЛ ЗИМАТА НА 2013Г- И ВСИЧКАТА ТАЯ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ПАРИ- ТОВА НЕ СЕ ЛИ НАРИЧА ГРАЖДАНСКА ПРОСТИТУЦИЯ.....ЯРЪК ГРАЖДАНСКИ ОБРАЗ- ИЛИ ЯРЪК ОБРАЗ НА ГРАЖДАНСКО ОСКОТЯВАНЕ И ЛИПСА НА РЕАЛИЗАЦИЯ- КОЕ Е С НАЙ МАЛКО СЪПРОТИВЛЕНИЕ И ИЗИСКВА НАЙ МАЛКИ УСИЛИЯ- ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКИТЕ ПЛАТЕНИ НАПЪНИ.