До Донецк и назад: Бунтовникът- бияч

Георги Близнаков винаги е бил русофил
Обновена: 1 мар 2016 12:53 | 1 мар 2016 10:37,
445

 Снимка: Миротворец

Георги Близнаков, един от биячите на Околовръстното, се оказа част от спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

Според първоначалната информация Близнаков е бил там само за седмица, за да си направи десетина снимки за реклама и никога не е участвал в бойни действия.

Още по темата

Въпреки това украинският портал "Миротворец" е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти. На някои от снимките се вижда и медал, за който не е ясно за какви услуги е.

По-късно вчера стана ясно, че Украйна е изпратила искане Близнаков да бъде екстрадиран. Информацията бе потвърдена от съветника на министъра на вътрешните работи Антон Герашенко пред БНР.

Герашченко обясни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани  - "като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна".

"Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода", добави Герашченко.

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.  Той заяви, че биячите са били в изпитателен срок, като ги защити, че са били предизвикани.

У нас Георги Близнаков не крие русофилските си убеждения, той активно участва в проруски шествия и анти НАТО протести, облечен във военна униформа и развяващ знамето на Въздушно-десантните войски на СССР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо да прави? Едно е да обещаеш, друго е да изпълниш. Дипломация брато. Печели от нашето нещастие. После сърбинът подпалва Първата световна война.
119
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Типичен проруски *** с мужишка физиономия!Да го екстрадират в Украйна за да види кон боб яде ле!
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Царев Боярски Ми продала ни е оружието тъпчо Балкански
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Царев Боярски Много си *** Сашее. *** то е типично за ***. Австро-унгария е зад нас. Нали те ни продават оръжието. *** то требе да се чете историята, а не да се ближе портрета на великото джудже.А Фердо мравката си е австриски пеперудколюбител и достоен дедо на дедовото ако ме разбираш. За власт пари и почести и майка си би продал.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Расиа винаги е подкрепяла сръпското племе на балканите, това не го ли знаят русогилистиците?
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Царев Боярски Вазов е Патриарх на българската литература, не русофилистик!
114
1
 
7
 
! Отговори
русофилистик преди 8 години
Путин първа радост е за мене. ... ми е до колене
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Царев Боярски Гаварит масква: Путин уничтожи 2000 иляди врагове еднолично с една ръка.
112
3
 
2
 
! Отговори
Джона преди 8 години
Този Г. Близнаков трябва да бъде съден за побоя на околовръстното шосе. Колкото до екстрадиране, никоя уважаваща себе си държава не екстрадира собствените си граждани. Украинците могат и трябва да ду хат дедо вия в този случай.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редови "метежник" от сектор "Юруш" на кремълска хранилка !
110
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Такива "хора " като този на снимката трябва да се съдят за тероризъм.....руски тероризъм.и за предателство в полза на руския враг
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пари всичко ще прави, след некоя друга година тоя може и хамериканско знаме да развява
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западът прекара Украйна към Африка. Освен Ирак, Либия, Сирия, оказва се, че Западът доведе до разруха още една държава, само че този път европейска Украйна. Тази констатация изскача, като се тегли чертата на прозападния преврат в Киев, чиято 2-годишнина бе отбелязана миналата седмица. Отбелязана обаче с траурни изводи и мрачни предчувствия (дори в западните медии), а не с фанфари и майдановско въодушевление.
107
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна се държи като евтина проституттка, която никой не ще да погледне, а тя се натиска ли натиска. Но, нито Вашингтон, нито Брюксел има намерение да седнатдо леглото на болната Украйна и да я храня с лъжичката, както правеше Русия. Първата работа на новата еврокомисия беше да хлопне вратите и да затвори съюза за прием на нови държави минимум до 2020г. На изпроводяк Барозу заяви че "такава страна като Украйна няма място в ЕС"
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Том Себастиан от Дойче Веле попита Порошенко как смята да върне Крим след като няма нужните ресурси. В неловко положение изпадна пан Порошенко когато му припомниха думите на външния министър Щайнмайер който заяви категорично "Виждам партньорство с Украйна в рамките на НАТО. Не членство". Журналистът го попита дали вече е осъзнал, че Украйна никога няма да бъде член нито на НАТО, нито на ЕС, не заради друго, а защото Русия и Запада са се договорили и са се съгласили, че това е недопустимо.
105
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Москва им се изсмя на молбата да им опростят част от дълга, Украйна роди "гениалната" схема откъде да вземат пари като обявиха тържествено, че Монголия е отговорна, че през 13-ти век монголците избивали украинци. Поискаха компенсация и то голяма. Монголския премиер беше лаконичен: "През 13-ти век светът не е чувал за такова нещо като Украйна", заяви той и даде да се разбере, че няма да даде и стотинка на хиените в Киев.
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измислена държава. Скоро няма да съществува на картата. Парче по парче ще си замине.
103
0
 
3
 
! Отговори
замислям се преди 8 години
Дали няма да е възможно да кажем на украинците даваме ви го ама само в комплект с другите дето са били на околовръстното иначе не... може като бонус даже и онзи компир ли е там какъв дето бил ляв крак на баретата и тн...
102
1
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тоя пишман "опълченец" ме връща 30 години назад!На празненство по случай уволнението се бяхме събрали всички от заставата+ няколко души от други войски.Естествено,всеки трябваше да изтъкне колко е била тежка и отговорна именно неговата служба.Честта да защити граничарската се падна на ...ГОТВАЧА!И той така я защити,че се чудехме дали сме били заедно тия 2 години!Историята му беше някакъв безкраен екшън,който силно впечатли незапознатите.Истината-той даваше наряд само след наказание за пиянство
101
1
 
0
 
! Отговори
мъка преди 8 години
До КирчоА ти гледам , че нямаш търпение на САЩ,а ?